Samet Aybaba, Fernandes'i bombaladı!

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Beşiktaş'ın geçen yılki Teknik Direktörü Samet Aybaba son haftalarda futbolsuz günlerine geri dönen Manuel Fernandes hakkında önemli noktalara değindi.

samet-aybaba-fernandes-i-bombaladi--3883166.Jpeg

Aybaba, "Geçen yıl Ruslar astronomik paralar teklif ederek Portekizli futbolcuyu istediler. Yönetime hemen satalım, bir daha bu parayı bulamayız dedim. Hatta çok da ısrar ettim. Fernandes'in gitmesi halinde elimde onun yerine rahatlıkla dolduracak olan Brezilyalı bir oyuncunun hazır olduğunu bildirdim. Fakat ne yazık ki kabul ettiremedim" dedi.

Fernandes'in yetenekli, ancak kaprisli olduğu kadar, alkole olan bağımlılığı ile bir türlü takım arkadaşları ile uyum içinde olmadığını belirten Aybaba, "Genellikle çoğu antrenmana alkollu geliyordu. Ağzının kokusu yüzünden onla eşleşmek istemeyen futbolcu arkadaşlarımız oluyordu. Hepsine göğüs gerdik. Geceleri hayat kadınları ile yaptığı alemler polis kayıtlarına bile geçti. Şimdi yönetim onu gözden çıkardı. Evet ama bedava gidecek. Gitti Beşiktaş'ın paraları. Burayı da herkes atlıyor" diye konuştu.

YANLIŞ YANLIŞ ÜSTÜNE
Samet Aybaba, "Geçen sezon devre arasında Webo'yu istedim. Anlaşmıştık bile. Bu kadar parayı veremeyiz dediler. Adam benim alt katımda oturuyordu. Hüseyin Çapkın'dan bile destek istedim, o da sağolsun bu transferin gerçekleşmesi için bize destek oldu. Ama ne yazık ki almadılar. Sonra sakat Enaromo'yu transfer ettiler. Benim baştan beri istemediğim Sezer Öztürk'e dünyanın parası verildi. Buyrun iki oyuncu da oturuyor. Hatta birisi evden dışarı çıkmıyor!.." dedi. (DHA)

Milliyet

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
BjK'ın kadrosunu kağıt üstüne yatır.
Bir FB lik GS li gözü ile bak.

İlk gitmesini isteyeceğin topçu kimdir?

Fernandes e şuan yapılan o. Yok kötü oynuyor, yok orda kalkıyor, yok burda kalkıyor.

Adam daha geçen hafta sakattı, 2 haftadır iğne ile oynuyor. En önemlisi adamın geleceği belli değil.
Ben 1000TL lik bir lens alacağım zaman kılı kırk yarıyorum günlerce kafam dumanlı dolaşıyorum bu adamın durumunda olsam maça çıkmazdım :D

Gece hayatları ise sadece BjK da var zaten. Diğer takımların oyuncuları hep ana kuzusu hepsi anasının, karısının dizinin dibinde oturuyor :)

382381 yaşında Guti geldi bu memlekete. Her gece alemlere aktı, ertesi sabah sahaya çıktı döktürdü.
Adamın oynadığı futbol leveli bizim bir üstümüzdü.

Cem Yılmaz'ın kadınlar askerliği "girişte eline veriyorlar tüfeği sıka sıka dolaşıyorsun" diye biliyorlar diyordu.
Bizim ülkede de futbol buydu ki hala da bu değişen bişey yok. Ayağına topu alan vura vura dolanıyor ortada.
Guti izlerken taktiği, tekniği sahaya yansıtıldığını görebiliyorduk.

Şimdi birde aynı şeyi yapan Drogba var. Sahadaki 10 arkadaşından farklı bir level de top oynuyor.

Sametay da böyle biri işte başarısızlıkda suçu başkalarına atar.
Fernandes in yenisini bulmuştu kendisi niye almadı Antalya'ya?
Sametay hakkında söyleyecek 2 kelimem var başkada bişey demeye gerek görmüyorum.

Gökhan Süzen .

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
BJK Futbol Komitesi’nin eski teknik direktörümüz Samet Aybaba’nın basında yer alan iddialarına ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

Eski teknik direktörümüz Samet Aybaba’nın basın yoluyla yaptığı açıklamaları üzüntüyle karşıladığımızın bilinmesini isteriz.

Eski teknik direktörümüz 2012-2013 sezonu boyunca futbolcumuz Manuel Fernades’in oyun planı içerisinde vazgeçilmezi olduğunu ifade etmiş ve sakat ya da cezalı olmadığı 27 Süper Lig maçında kendisine forma vermiştir.

Eski teknik direktörümüz Aybaba’nın açıklamalarında iddia ettiği gibi 2012-2013 sezonu içerisinde bu futbolcumuzla yolların ayrılması gerektiğine dair herhangi bir raporu yoktur.

Kulübümüzde futbolcu transferlerinin ve transfer görüşmelerinin Futbol Komitesi tarafından gerçekleştirildiği ortadayken, Aybaba’nın açıklamalarında belirttiği transfer görüşmelerini hangi yetkiyle yapmış olduğu merak konusudur. Bir başka kulüple sözleşmesi devam eden bir futbolcuyla kulübünün bilgisi dışında yapılmış bir transfer görüşmesi iddiasının futbolun etik kuralları çerçevesinde bir yanlış anlaşılma olarak değerlendirileceğini ummaktayız.

Beşiktaş’ın ekmeğini yemiş, kaptanlık yapmış kişilerin zor günlerde puslu havaları kişisel hesaplarını ortaya dökmek için fırsat biliyor olmalarını kamuoyunun ve tüm Beşiktaşlıların takdirine bırakıyoruz.

BJK Futbol komitesi

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
BjK'ın kadrosunu kağıt üstüne yatır.
Bir FB lik GS li gözü ile bak.

İlk gitmesini isteyeceğin topçu kimdir?

Fernandes e şuan yapılan o. Yok kötü oynuyor, yok orda kalkıyor, yok burda kalkıyor.

Adam daha geçen hafta sakattı, 2 haftadır iğne ile oynuyor. En önemlisi adamın geleceği belli değil.
Ben 1000TL lik bir lens alacağım zaman kılı kırk yarıyorum günlerce kafam dumanlı dolaşıyorum bu adamın durumunda olsam maça çıkmazdım :D

Gece hayatları ise sadece BjK da var zaten. Diğer takımların oyuncuları hep ana kuzusu hepsi anasının, karısının dizinin dibinde oturuyor :)

382381 yaşında Guti geldi bu memlekete. Her gece alemlere aktı, ertesi sabah sahaya çıktı döktürdü.
Adamın oynadığı futbol leveli bizim bir üstümüzdü.

Cem Yılmaz'ın kadınlar askerliği "girişte eline veriyorlar tüfeği sıka sıka dolaşıyorsun" diye biliyorlar diyordu.
Bizim ülkede de futbol buydu ki hala da bu değişen bişey yok. Ayağına topu alan vura vura dolanıyor ortada.
Guti izlerken taktiği, tekniği sahaya yansıtıldığını görebiliyorduk.

Şimdi birde aynı şeyi yapan Drogba var. Sahadaki 10 arkadaşından farklı bir level de top oynuyor.

Sametay da böyle biri işte başarısızlıkda suçu başkalarına atar.
Fernandes in yenisini bulmuştu kendisi niye almadı Antalya'ya?
Sametay hakkında söyleyecek 2 kelimem var başkada bişey demeye gerek görmüyorum.

Gökhan Süzen .

hocam bence adam haklı sametin takımı bilicin takımından daha iyi oynuyordu bu 1
gökhan süzen i bence s.aybaba almadı yönetim aldı bu 2
fernandes kaç haftadır pas atamıyor takıma yaralı olamıyorsa desin oynatma beni yarardan çok zararım var demiyor çıkıyor sahaya her maç bir kişi eksik oynuyoruz en iyi döneminde göklere çıkardık doğru oynamayınca da yuhlarız sen hayatında hiç bir milyon eurotu bir arada gördün mü ben görmedim bu hem yatacak hem paraları götürecek yazık değil mi kulübün parası na
webo şuan feneri sırtlayan geçen sezon en çok gol atan oyuncularından biriydi bizde eneramo gıda zehirlenmesi ömer formsuz pektemekte iş yok holosko sakat almeida bol bol kaçırıyor
yeter artık futbol izlemek istiyoruz artık bu takımın huzurlu olmasıbı istiyoruz bıktık valla

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ya arkadaş adama malzemeyi verirsen konuşur tabi....

Elin ağzu torba değil ki büzesin takımın başına getirirsen böle adamı gidince konuşur ...

Sen hiç duydun mu fatih terim in yada aykut kocaman ın takımın dan ayrıldıktan takım hakkında konustugunu ....

Takımın basına getırecegın adamı once adam mı dıye tartıya alacaksın sonra teknık dırektorlugune bakacan bence ....

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ya arkadaş adama malzemeyi verirsen konuşur tabi....

Elin ağzu torba değil ki büzesin takımın başına getirirsen böle adamı gidince konuşur ...

Sen hiç duydun mu fatih terim in yada aykut kocaman ın takımın dan ayrıldıktan takım hakkında konustugunu ....

Takımın basına getırecegın adamı once adam mı dıye tartıya alacaksın sonra teknık dırektorlugune bakacan bence ....

Adam olan konuşmaz zaten.

@kpln04 ben 20+ senedir fútbol izlerim.
Türkiye de yaşananlar, futboldaki şiddet falan bana çok ters olaylar o kadar soğudum ki BjK maçlarını bile tek gözle takip ediyorum artık.
Çıksam bende antrenörlük yaparım gibi büyük konuşmayacağım ama az buçuk anladığıma inanıyorum.
Bir takımı 10dk izleyim bu adamlar buna uğraşıyor, statejileri şu diye anlarım.

BjK geçen sene ligde 34 maç yaptı bu adamla.
Bir kişi çıkıp bana BjK geçen sene şu taktik ile oynadı, şöyle strateji uyguladı diyebilir mi?
34 hafta boyunca adam her maçtan sonra şu cümleleri kullandı;
-Bugün çok çoşkuluyduk, çoşku ile oynadık, çoşkumuzun karşılığını aldık.
-Bugün çoşkumuzu sahaya yansıtamadık. Çoşkumuz olmayınca sahadan istediğimizi alamadık, üzgünüz.

Çoşku ne l*?
Dizilişi nasıl oluyor?

BjK çoşkulu oynuyor!
Nereye doğru?

Bir tarafından uydurdu çoşkulu futbol diye (kollektif futbol gibi) tutarsa meşhur olurum dedi Ömer Üründül gibi ama tutmadı.

Geçen sene hazırlık maç kampının en iyisi Oğuzhan dı.
Oğuzhan ilkkez 8.hafta TS karşısında "mecburen" ilk 11 oynadı.
Çocuk döktürdü maçtan sonra çıkıp dediğide şuydu.
Oğuzhan hazır değildi fizik olarak çok zayıftı 8 haftadır fizik yükledik ve meyvesini aldık.
Oğuzhan Arsenal altyapısından geldi hacı dayı kafan mı iyi?? kimse diyemedi.
Oğuzhan 21 değil 31 yaşınada geldiğinde fiziği böyle olacak. Sezon önceside öyleydi, 8. haftada öyleydi, bu sene 15. haftada öyle. Oğuzhan bu daha yükleyemezsin.
Ha ne zaman ki gider avrupaya piskopat bir hoca denk gelir Simeone gibi o zaman fizik olarak daha güçlenir ancak başka türlü değişmez tarzı stili bu.

Bu arada Oğuzhan ile inter ilgileniyormuş.
Sözleşmesinde 12M€ ya serbest kalır diye bir madde varmış sanırım almayı planlıyorlar.
Tabi bizim basında böyle haberler gerçmiyor. Gözden düşen ambrabat ertesi gün 1378328167138732 milyon poundluk tekliflerini yazarlar sadece.

Kimse kusura bakmasında bu adamı kimse bana savunmasın.

Fernandes hususunda; beklentiler çok yüksek.
Bunun sebebi onun "ekstra yetenekleri". Herkes Fernandes den gol atsın, asist yapsın bekliyor ancak o Fernandes'in işi değil. Fernandes 10 numara oyuncu değil bildiğin 8 numara.
Ortasaha nın ortasında oynar, pas yapar, pres yapar, orta yerde durur mevkisini kalabalık gösterir gerekirse.
Ancak Fernandes de türevlerine göre müthiş ekstraları var. Arada bunu gösteriyor. Takımda ki de en yetenekli oyuncu olunca herkes ondan Alex in işini bekliyor.
Fernandes in sezon boyunca maç başına ortalama koşu oranı 9KM dir.
Alex in kaçtı? Hagi nin kaçtı? Özil in kaç? Juninho nun kaç? Ortega, Zidane, Bergkamp, Misimovic, Milevski, Diego bunların hangisi 7KM den çok koşuyordu?
Fernandes in modeli bildiğiniz Steven Gerard 8 numara adam orta sahanın göbeği.
Stili ise Sebastian Veron ile tıpa tıp aynı.

Fernandes e yıllık 20 milyon € ver.
Gece gezmelerini herşeyi serbest bırak.
34 maçta sana vereceği taş çatlasın 10 assit, 5 goldür fazlası olmaz.
Fazlası BjK da olur çünkü 10 numara gibi oynatıyoruz.

O sebepten asıl problem beklenti, ama boş beklenti.

Her futbolcunun kötü oynadığı dönemler olur. Fernandes de daha çok olur gibi.
Türkiye de bulunduğu dönemde anladığım kadarı ile Fernandes piskolojik sorunlu birisi. Yataktan bir gün iyi kalkıyor, ertesi gün aksi kalkıyor.
Muhtemelen havadan sudan şeyleri kafasına takıyor.
Bi 20 sene sonra sabah kalktığınızda gazeteyi elinize aldığınızda şöyle bir haber okuyabilirsiniz;
Eski BjK lı futbolcu Manuel Fernandes evinde kendinisini pompalı tüfek ile vurarark öldürdü :blink:
:D :D

Ancak şuan ki tek sıkıntısı sözleşme ve sakatlığı.
Takımda ondan çok para kazanan olmayabilir ancak rakiplerine bakıyorsun Selçuk bile kaç sene önce 3milyon € luk sözleşme yapmış. Fernandesin 3-3.5 istemesi kadar doğal bişey yok.
Ancak yönetim vermiyor, hali ile kafası karışıyor.
Kulüp değiştirmeye sıcak bakmadığı halde bu opsiyonu göz önüne aldığını düşünüyorum.
Fernandes ilk TR ye geldiğinde çok sessiz sakindi, çekingen utangaç bir yapısı vardı. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyordur.

Reaksiyon puanı
10,327
[MENTION=287113]sebastiantr[/MENTION], yorum yazmışsın, harbiden.
doğru demişsin, yanlış demişsin, bunun bir önemi yok...
önemli olan bu kadar güzel, deruni ve harbiden yorum yazabilmek.
üşenmeden, ve sahiden emek vererek yazabilmek.
derdini, inandıklarını, düşündüğünü hiç yüksünmeden satırlara dökebilmek,
fikirlerini bir dantela işler gibi örerek ifade edebilmek.
ben sadece işin bu tarafına baktım. :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
@sebastiantr, yorum yazmışsın, harbiden.
doğru demişsin, yanlış demişsin, bunun bir önemi yok...
önemli olan bu kadar güzel, deruni ve harbiden yorum yazabilmek.
üşenmeden, ve sahiden emek vererek yazabilmek.
derdini, inandıklarını, düşündüğünü hiç yüksünmeden satırlara dökebilmek,
fikirlerini bir dantela işler gibi örerek ifade edebilmek.
ben sadece işin bu tarafına baktım. :)
Eyvallah abi :)