--Kürşad--
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Öncelikle burdaki tartışmaya müdahil olmuş tüm arkadaşlara selam ederim. Sözlerime başlamadan önce kendimi kısaca tanıtayım 25yaşındayım şu an orta asya türk cumhuriyetlerinden birinde 3.sınıf üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık 4,5yıldır nur cemaati ve feytullah gülen üzerinde araştırmalar yapmaktayım araştırmalarım doğrultusunda nur cemaatini ve feytullah güleni öğen tabiri caiz ise yandaşlarının çıkarmış olduğu kitaplardan,haberlerden, internetteki haber sitelerinden, televizyonlarından , gazetelerinden fırsat buldukça takip etmekteyim yine aynı şekilde feytullah gülene tabiri caiz ise hasım yayın organlarınıda aynı şekilde fırsat buldukca takip etmekteyim. Konuya girmeden önce şunuda belirteyim ki maalesef ülkemizde taraf tutmayan basın yayın organı yoktur aydın doğan ve medyasını herkez gibi bende sevmem yayın organlarındaki haberlerin çoğu ya çarpıtılarak yada bilerek ısmarlama haber olarak bizlere sunulmaktadır. Yine aynı keza feytullah gülen medyası olarak tabir edilen Samanyolu televizyonu-zaman gazetesi-aksiyon dergisi-taraf gazetesi-atv ve sabah gazetesi-cihan haber ajansı-bugün gazetesi- ve bazıları bilerek yalan çarpıtılmış ve kışkırtıcı haberler yapmaktadırlar.(NOT: atv ve sabah gazetesini yine bu cemaate yakınlığı ile bilinen bir iş adamı aldığı için artık feytullahçı diyorum.). az öncede belirttiğim gibi aydın doğanı sevmem ama ne yazıkki bu ülke aydın doğanın medyasına mecburdur hemen neden diyen arkadaşları duyar gibi oldum çünkü kuvvetler dengesine eminim benim gibi sizlerde inanırsınız bu aydın doğanın gazetelerinde çıkan haberlerin yüzde almışı doğrudur yine aynı keza feytullahçı basında çıkan haberlerin yüzde altmışa yakını doğrudur burada anlatmak istediğim bu grupların bir birlerine karşı oluşları ister istemez birbirlerinin pisliklerinide ortaya dökmelerine sebeb oluyor . şimdi asıl anlatacaklarıma ve soracaklarıma gelelim . her şeyden önce bazı arkadaşlar Atatürk hakkında olumlusuz düşünceler belirtmişler.onlara sadece şu alıntı ve çok hoşuma giden yazı ile karşılık vermek isterim. (Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yılını kutladığımız bugünlerde ne yazık ki bir çok kelli felli muhterem zevatımız “ bilimsel zihniyet olarak bir yaşında, skolastik zihniyet olarak bin yaşında” olmanın dayanılmaz yüzeyselliği ile bizlere önder olmak, yol göstermek gayretkeşliği içinde çırpınıp durmaktadırlar. Atatürk`ü anlamadan Atatürkçülük yarışına çıkanlar ile kaliteli Müslüman olmanın ölçüsünü Atatürk`e yaman bir düşman olma şartına bağlayanların çıkardığı kuru gürültüyü ve mikrop taşıyan tozu dumanı artık duymak, yutmak, görmek istemiyoruz. Çünkü böyle bir ortam hem sağlığımızı bozuyor, hem de cumhuriyet ve demokrasimizi yıpratıp yozlaştırıyor. Sevablarıyla günahlarıyla her insan gibi bir fani olan Mustafa kemal Atatürk, bazılarının göstermeye çalıştığı üzere, ne Türkiye`yi yoktan var eden haşa bir ilah, ne de İslam`ı yok etmeye çalışan haşa bir deccal`dır. O Türklük bayrağını ayaklar altından alarak, tozdan dumandan arındırıp devletleştiren milli bir önderdir. O dini bir mürşit değildir. Din konusunda aydınlanmak isteyenlerin mürşidi ; Allah (C.C)`ın kutsal kur`an-ı kerim ve resullulah`ın (S.A.V) sağlam sünnetidir.) inşalah bu güzel olduğuna inandığım cümlelerden herkez payına düşeni alır. Şimdi feytullah gülenin en büyük kusurlarından ve kimlere hizmet ettiğinin delili olan gerçekleşmesi için yardımcılarına papanın bile elini öptürdüğü ılımlı islamdan birkaç cümle yazmak istiyorum.feytullah gülen Hz Muhammed Allahın resülüdür demeyenlerde cennete gidecek diyen açık açık Allahın ayetlerine karşı çıkan birdir. Öncelikle herkesin bunu anlamasını istiyorum . Allah`ın açık ayetleri var hak dinden olmayanları dost edinmeyin diye. birileri çıkmış sanki hristiyanlıkta hak dinmiş gibi hristiyanlar ile diyalogo girmeye çalışıyorlar en başına baktığımız zaman bu diyolog işi amerikan ve ingiliz politikasıdır ve ne yazık ki ülkemizdede feytullah gülen tarafından desteklenmektedir şimdi bir kaç şey sormak isterim bu diyologculara müslümanlara dünyada terorist gözü ile bakılırken hatta bazı hava alanlarında sırf müslüman oldukları için 2-3kere makinalardan geçirilirken ve dahada ileri giderek artık insanı komple çıplak gösteren makinalardan geçirilmeleri planlanırken islam ülkelerinde hıristiyan zulümleri devam ederken sırf müslüman ülke olduğumuz için avrupa birliğine alınmazken yanı başımızda ırakta asyada afganistanda ve pakistanda müslümanlar öldürülürken müslüman ülkelerde iç karışıklıklar kaoslar çıkarılırken biz nasıl ılımlı olalım veya diyologcu olalım sorarım sizlere müslümanların tek yapmaları gereken şey kendi aralarında oturup tartışıp birlik haline gelmeleridir biz ne diyog isteriz nede ılımlı olmak çünkü ılımlı ve diyalogcu olursak dinden Allah`ın ayetlerine karşı gelerek çıkmış oluruz . şimdi gelelim feytullahcıların öğündüğü vede hep arkasına saklanıp kendilerini savundukları en büyük kozları olan yurt dışındaki okulları meselesine konuya girmeden önce şunu belirteyim bulunduğum ülkede bir üniversiteleri ve 6-7tane ortaokul lise ve kolejleri var. Ve ayrıca yurtlarında evlerinde hala kalan ve çoktan burları terk etmiş çok sayıda tanıdığım dostlarım var.ve bende 5-6kere toplantılarına ve sohbetlerine katıldım. Bu okul haberlerine inan arkadaşlar ya hiç araştırmadan sadece cemaatin anlattıklarına medyaları ile yaptıkları propagandaların etkisinde kalıp inanıyor ve yahut cemaat sermayesi ile çoktan onlarıda satın almış. bakın bulunduğum ülkede feytullah gülenin üniversitesi var üniversitede Türkçe seçmeli ders olarak verilirken İngilizce zorunlu ders olarak veriliyor hazırlık sınıfında 8saat Türkçe öğretilirken 22saat İngilizce öğretiliyor ağızları açıldıklarında biz fakir öğrencileri ücretsiz okutuyoruz diyorlar ama neden ise bu okula gelenlerin tümü zengin çocukları ve ileride ülkede önemli mevkilere gelebilecek gençler şimdiden onlara yatırım yapıyorlar arada birkaç tane fakir öğrenci alıp onlarıda propaganda amaçlı biz fakirleri okutuyoruz diyerek kullanıyorlar . birkaç yıl önce kazakistanın İngiltere elçisi İngiliz kültürüne yaptıkları katkıdan dolayı feytullah gülene iletilmek üzere kazakistandaki okullardan sorumlu yöneticilerine teşekkür edip plaket verdiler lütfen araştıralım biraz. her yıl propaganda amaçlı Türkçe olimpiyatları düzenliyorlar türkiyede. okullarından seçtikleri Türkçeyi zorda olsa öğrenebilmiş öğrencileri getirip işte bu çocukların ülkelerindeki okullarımızda herkeze Türkçe öğretiyoruz reklamı yapıyorlar ama işin aslı göründüğü gibi değil işte yukarıdada söylediğim gibi İngilizce zorunlu ders olarak öğretilirken Türkçe seçmeli ders olarak veriliyor hazırlık sınıfında 8saat Türkçe öğretilirken 22saat İngilizce öğretiliyor ve unutmadan karşılaştığım enteresan bir olayı anlatayım buradaki feytullah gülenin üniversitesinden mezun olmuş bir kişi ev ev gezerek hristiyanlık hakkında kitapçık dağıtıyor tesadüfen bizim yaşadığımız evede geldiler kafa bulma amacı ile bizde dedikki dağıttığı kitapçık Rusça idi biz Rusça iyi bilmiyoruz bunun Türkçesi varmı dedik tabî ki diyip yaklşık 10gün sonra bize türkçesini getirdi ve ev arkadaşlarım ile beraber şok olduk üniveritelerinden nasıl insanlar mezun oluyor varın gerisini siz araştırın işte. şunuda unutmadan söyleyim burada zaten Türkiye cumhuriyeti milli eğitim bakanlığına ait bir üniversite 6taneden fazla ortaokul ve lise var ve eğitim dilleri sadece ülkenin resmi dili ve Türkçe devletimiz elinden geldiği kadar zaten türk kültürünü yaymaya çalışıyor ama neden ise kimse bunları görüp haber yapmıyor sadece feytullahın açmış olduğu okullar reklam yapılıyor. Son olarak şunuda sormak isterim acaba iranda Rusyada neden okul açmalarına izin verilmiyor Amerika tarafından kullanıldıkları ve desteklendikleri için olabilirmi acaba diye araştırılması gerekir.şunlarıda eklemek isterim feytullah gülenin ne haltlar yediği ortadadır hala ben bu cemaati savunanları anlamıyorum Hz Muhammed Allahın resülüdür demeyenlerde cennete gidecek diyen açık açık Allahın ayetlerine karşı çıkan birine nasıl böyle inanabiliyousunuz ama tabiî ki aklınızdakiler başka hoca ekmek kapınız yani menfaat icabı böyle savunuyorsunuz aslında sevindiğim taraflarda var bu cemmattin içindekilerin yüzde doksan sekizi menfaat icabı böyle laf söyletmiyor. iş bulmanın zor olduğu bu günlerde bu cemate yaklaşarak gazetelerinde dergilerinde radyolarında televizyonlarında internet sitelerinde cematin sayısını bile bilmediğimiz okullarında dersanelerinde yurtlarında feytullaha bağlı iş adamlarının fabrikalarında ve daha bilmediğimiz bir şok iş alanında kolayca iş bulup çalışmak için veya polislik sınavı zamanı soruları alıp başkalarının hakkını yiyerek polis olabilmek için bu holdinge (pardon) cemate mensup oluyorlar. ama şunuda unutmayın ki paranın menfattin olduğu cemmatler yok olmaya mahkumdur. Sözlerimi şu yanıtlanmasını çok arzu ettiğim sorular ile noktalamak isitiyorum.
1-TC milli eğitim bakanlığının bile okul açmasına veya sınırlı sayıda açmasına izin verilen ülkelerde feytullah nasıl 6-7tane okul açabiliyor kim yardım ediyor(örneğin fransada)
2-Rusyada ve Müslüman ülke olan iranda neden okul açamıyorlar neden izin verilmiyor
3-cematin kimlerle veya hangi dış istihbarat örgütleri ile ilişkisi var(yok diyenler özbekistandaki kerimova yapılmak istenen suikast girişimlerini iyi araştırsınlar)
4-cematin kimlerle veya hangi örğütler ile para ilişkileri var
5-Türkiyede sizden daha eski ve köklü cematler var bunlar neden sizin kadar maddi güce ulaşamadı sizin farkınız ne
6-büyüklüğü 25milyar dolardan fazla olan bu cemat bu kadar parayı 25-30yılda nasıl buldu bu gün Türkiyenin en zenginleri bile 60-70yıldır iş hayatında olmalarına rağmen bu kadar servetleri yok
7-türkiyede hangi devlet kurumlarında ne gibi yapılanmalarınız var ayrıca amacınız islamı yaymak ve öğretmek ise neden devlet yönetimini ele geçirmeye çalışıyorsunuz
8-sizce dini cematlerin siyasete politikaya bulaşmaları doğrumu
9-neden ingiliz ve amerikan politikası olan ılımlı islamı destekliyor ve yayılmasına aracı oluyorsunuz
10-ingilterenin kazakistan büyük elçisi ingiliz kültürüne yapmış olduğunuz katkılardan dolayı neden size teşekkür etti bunların kültürüne ne gibi katkılar yaptınız yav bunlar yüzyıllardır islamın en büyük düşmanı arapları osmanlıya düşman eden millet siz neden katkı yaparsınız bunların kültürüne
11-feytullahcı yardım dernekleri feytullaha bağlı iş adamları neden yerel seçimler öncesi doğuda kürt kardeşlerimize yardıma başladı acaba diğer bölgelerde yaşayanlar bu memleketin insanı değilmi
12-necip hablemitoğlu suikastı ile ilgili bir bildiğiniz varmı öldürülmeden önce emniyetteki feytullahcı yapılanma ile ilgi derin araştırmalar yapıyordu ve bu araştırmaları kitabında belgeleri ile ortaya koyuyurdu
aklıma şimdilik gelen ve cevaplanamayan sorular bunlar herkeze selam ve dua ile
1-TC milli eğitim bakanlığının bile okul açmasına veya sınırlı sayıda açmasına izin verilen ülkelerde feytullah nasıl 6-7tane okul açabiliyor kim yardım ediyor(örneğin fransada)
2-Rusyada ve Müslüman ülke olan iranda neden okul açamıyorlar neden izin verilmiyor
3-cematin kimlerle veya hangi dış istihbarat örgütleri ile ilişkisi var(yok diyenler özbekistandaki kerimova yapılmak istenen suikast girişimlerini iyi araştırsınlar)
4-cematin kimlerle veya hangi örğütler ile para ilişkileri var
5-Türkiyede sizden daha eski ve köklü cematler var bunlar neden sizin kadar maddi güce ulaşamadı sizin farkınız ne
6-büyüklüğü 25milyar dolardan fazla olan bu cemat bu kadar parayı 25-30yılda nasıl buldu bu gün Türkiyenin en zenginleri bile 60-70yıldır iş hayatında olmalarına rağmen bu kadar servetleri yok
7-türkiyede hangi devlet kurumlarında ne gibi yapılanmalarınız var ayrıca amacınız islamı yaymak ve öğretmek ise neden devlet yönetimini ele geçirmeye çalışıyorsunuz
8-sizce dini cematlerin siyasete politikaya bulaşmaları doğrumu
9-neden ingiliz ve amerikan politikası olan ılımlı islamı destekliyor ve yayılmasına aracı oluyorsunuz
10-ingilterenin kazakistan büyük elçisi ingiliz kültürüne yapmış olduğunuz katkılardan dolayı neden size teşekkür etti bunların kültürüne ne gibi katkılar yaptınız yav bunlar yüzyıllardır islamın en büyük düşmanı arapları osmanlıya düşman eden millet siz neden katkı yaparsınız bunların kültürüne
11-feytullahcı yardım dernekleri feytullaha bağlı iş adamları neden yerel seçimler öncesi doğuda kürt kardeşlerimize yardıma başladı acaba diğer bölgelerde yaşayanlar bu memleketin insanı değilmi
12-necip hablemitoğlu suikastı ile ilgili bir bildiğiniz varmı öldürülmeden önce emniyetteki feytullahcı yapılanma ile ilgi derin araştırmalar yapıyordu ve bu araştırmaları kitabında belgeleri ile ortaya koyuyurdu
aklıma şimdilik gelen ve cevaplanamayan sorular bunlar herkeze selam ve dua ile