Salih Dursun dünya basınında!

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında hakeme kırmızı kart gösteren Salih Dursun'u tüm dünya konuşuyor.

56cad39067b0a96aa458add3.jpg


Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ve Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmaya Salih Dursun , hakeme kırmızı kart göstererek damga vurdu.

Galatasaray'dan kiralık olarak Trabzonspor'da forma giyen sağ bek oyuncusu, mücadelenin hakemi Deniz Ateş Bitnel'in aldığı kararlara tepki göstererek hakeme kırmızı kart gösterdi. Bu hareketinin ardından Salih oyun dışı kaldı, ama yaptığı hareket başta Avrupa basını olmak üzere tüm dünya medyasında ses getirdi.

İngiliz basınından The Sun'da ise "Türkiye Ligi'nde kaos!" başlığı atıldı. BBC'de ise "Salih Dursun hakeme kırmızı kart gösterdi" şeklinde bir başlık kullanıldı.

Yine İngiliz basınından Daily Mail, Salih'in hareketinin, 1995 yılında Paul Gascoigne'nin hakem Dougie Smith'e gösterdiği sarı kartı hatırlattığı belirtilirken haberin başlığında "Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değil" ifadesi kullanıldı.

İspanyol spor basınının önemli gazetelerinden Marca'da ise "Hakeme kırmızı gösterdi, oyundan atıldı" şeklinde ifadele kullanıldı.

Almanya'nın en önde gelen gazetelerinden Bild de yaşanan olayları "Türkiye'de çılgın maç! Futbolcu hakeme kırmızı kart gösterdi" başlığı altında verdi.

Yaşanan olay Doğu Avrupa ülkelerinde de ses getirdi. Salih'in oyundan atılmasının ardından Polonya basınında "Oyuncu hakemi atmak istedi" manşeti atıldı.

Rusya'da ise RFN'de "Türk defans hakeme kırmızı kart gösterdi!" şeklinde bir haber yer aldı.

ABD'de ise Sports Illustrated, olayı "Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi, onu saha dışına göndermek istedi" şeklinde yorumladı.

Goal.com

salih-dursun-kirmizi_8577.jpg
 
Üst