Salavat-i Serifeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erkek2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
SALAVAT-I ŞERİFELER

DELÂİL’ÜL HAYRAT ŞERHİNDEN OKUNACAK SALÂVAT-I ŞERIFELER.

RESULÜLLAH S.A.V. EFENDİMİZESALÂVAT OKUMAMIZIN FAZİLETİ

EUZUBİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRACİM
BİSMİLLÂHİRRAHMANİRRAHİM

SÛBHANALLAHİ VEBİ HAMDİHİ
SÛBHANALLAHİL AZÎM
EL-HAMDÜ LİLLÂHİ RABB’İL ÂLEMİN

VE’S-SALÂTÜ VE’S SELÂMÜ
ALÂ SEYYİDİNA MUHAMMEDİN
VE ÂLİHİ VE SAHBİHİ ECMÂ’İN

RESULÜLLAH S.A.V. EFENDİMİZE
SALAVAT OKUMANIN FAZİLETİ

Ayrıca, bu fasılda, Resulüllah s.a.v. Efendimize getirilen salavatın, ECRİ, SEVABI, FAİDELERİ, hususiyeti beyan olunacaktır.
ALLAH-Ü TEÂLÂAzâmet ve Celâli ile, Habibi ve Resulü Efendimize inzal eylediği Kitabında şöyle buyurdu:
Gerçek manada Allah ve cümle melekleri Şanlı Peygamber üzerine salât ederler. Ey iman ile şerefyaba olan, ey irfan nûru ile feyz bulan kullar. Siz de Ona Salavat; usulüne göre Ona selam eyleyin. (33.56.)
ALLAH-Ü TEÂLÂ’dan gelen salât: RAHMETİDİR; ÇEŞITLI IHSANI VE KEREMİDİR. Keremi ve Rahmeti Ona devamlı olarak gelmektedir; arada kesinti yoktur.

1-)
Bir gün, Resulüllah s.a.v.meclise geldi. Sevinci yüzünden okunuyordu. Şöyle buyurdu:
“Cebrail, Âlemlerin Rabbından bana müjdeli geldi ve şöyle dedi: Sen, şuna razı değil misin YÂ MUHAMMED; ümmetinden sana bir salâvat okuyan herkeseben on salâvat okurum;ümmetinden bir selâm gönderen herkeseben on selâm gönderirim.”

2-)
Resulüllah s.a.v. Efendimizşöyle buyurdu:
“İnsanların şefâatıma en lâyığı; bana en çok salâvat okuyandır.”

3-)
“Bana salâvat okuyan kimseye,Melekler salavat okur; bana salavat-ı devam ettirdiği süre Meleklerin ona salâvat-ı devam eder. Bu duruma göresalâvat-ı,ister çok okusun ister az.”

4-)
“İnsana cimrilik yönünden şu yeter: Yanında adım geçtiği halde bana salâvat okumaz.”

5-)
Resulüllah s.a.v. Efendimiz şöyle buyurdu:
“Cuma günleri okuyacağınız Salâvat-ı Şerife’yi artırınız.”

6-)
“Ümmetimden biri bana bir salâvat okusa; kendisi içinon iyilik yazılır. Seyyiha hanesindenonkötülük imha edilir.”

7-)
“Bir kimse ezan ve kâmeti dinledikten sonra aşağıdaki duayı okursa kıyamet günü Şefaâtim ona helal olur:
Ey bu tam davetin ve kılınan namazın Rabbı ALLAH’IM, Muhammet’e vesile ve fazilet ihsan eyle ve onu kendisine vaat ettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır.”

8-)
“Her kim yazdığı kitapta bana salâvat okursa; o kitapta salâvatlı ismim kaldığı süre, Melekler onuyazana salâvat okur.”

9-)
Ebû Süleyman Dârâni şöyle anlattı:
“Bir kimseAllah-ü Teâlâ’dan bir hacet dileyeceği zaman; Resulüllah s.a.v. Efendimiz üzerine çokça salâvat getirsin.Bundan sonra hacetini Allah-ü Teâlâ’ya arz etsin. Duanın sonunu da, yine Resulüllah s.a.v. Efendimize salâvat okuyarak tamamlasın.
Allah-ü Teâlâ, iki salâvatı kabul buyurur. Allah-ü Teâlâ çok kerem şanlıdır; iki makbul salâvatın arasında makbul olmayan şey bırakmaz.”

10-)
Resulüllah s.a.v. Efendimizinşöyle buyurduğu rivâyet edildi:
“Bir kimse bana, Cuma günü yüz kere salâvat okursa.... onun seksen senelik hatası bağışlanır.”

11-)
Ebu Hüreyre r.a.Resulüllah s.a.v. Efendimizin şöyle buyurduğunu anlattı:
“Bana salâvat okuyan için Sırat üstünde: Büyük bir Nûr olacaktır.Bir kimsesırat üstündenur ehli olunca...Cehennem ehli olmaz artık...”

12-)
“Bir kimse bana salâvat okumayı unutursa Cennet yolunu kaybetmiş olur.”
Resulüllah s.a.v. Efendimiz burada -unutursa- buyurmasından muradı, salâvat-ı terktir.Resulüllah’a s.a.v. salâvatı terk eden kimse cennet yolundan saptığına göre ; Ona salâvat okuyan kimse, doğruca Cennete girer.

13-)
Abdürrahman b. Avf’in r.a. bir rivayetinde; Resulüllah s.a.v. Efendimizşöyle buyurdu:
“Cebrail a.s. bana geldi ve şöyle dedi:
Ya Muhammed (s.a.v.) ümmetinden kim salâvat okursa... Yetmiş bin melâike ona salâvat okur. Bir kimseyemelekler salâvat okuyunca , o Cennet ehli arasına girer...”

14-)
“Dünya hayatında bana en çok Salavat-ı Şerife okuyanınız; Ahirette en çokzevce alanınız olacaktır.”

15-)
Resulüllah s.a.v. Efendimizinşöyle buyurduğu rivayet edildi:
“Bir kimse, şanıma tazim için, bana bir salâvat okuduğu zaman ; Allah-ü Teâlâ,onun okuduğu Salâvat-ı Şerife lafzından bir Melek yaratır. Onun bir kanadı Meşrık’tedir. Bir kanadı da Mağrip’tedir. Onun iki ayağı da yerin yedinci alt tabakasındadır. Boynu Arşın altına kadar uzamıştır. Allah-ü Teâlâ O ulu meleğe şu emri verir:
‘Bu kulum, Resulüme nasıl salâvat okuduysa, sende ona salâvat oku.’
Ve.. O melek, kıyamete kadaro kula salâvat okur.”

16-)
“Havz için, kıyamet günü bana bir takım cemaatler gelir.. ancak ben, onları üzerime çokça salâvat getirdikleri için tanırım.”

17-)
Bir kimse, bir salâvat okursa Allah-ü Teâlâona on salât eyler. Bana yüz salâvat okuyan kimseye , Allah-ü Teâlâ bin salât eyler. Ve bana bin salâvat okuyan kimsenin cesedini, Allah-ü Teâlâateşte yanmayaharam kılar. Ve onu; Kavl-i Sabit üzeredünya hayatındave ahiret suali sırasında kararlı, sağlam kılar. Sonra onucennetine koyar.”

18-)
Resulüllah s.a.v. Efendimizşöyle buyurdular:
“Bana salâvat okuyanher kulun salâvatı, ağzından çıkar çıkmaz yola koyulur. Ne deniz bırakırne de kara; ne şark kalırnede garb... Her yana ağılır ve şöyle der:
‘Ben, falan oğlu falan kimsenin salâvatıyım. Benimle seçkin yaratılmışların hayırlısı Muhammet s.a.v. üzerine salâvat okudu.’
Her şey – canlı cansız, karada ve denizdene varsa; Onun üzerine salâvat getirir. O kulun okuduğu salâvattan bir kuş yaratılır; o kuşunbin kanadı vardır, bu kanatlarının her birinde yetmiş bin tüy vardır.. Her tüyündeyetmiş bin yüzü vardır. Her yüzünyetmiş bin ağzı vardır. Her ağzın dayetmiş bin dili vardır. Bu dillerin her biri yetmiş bin lügatte konuşur... Allah-ü Teâlâ’yı öylece tesbih eder. Bütün bu okunan tesbihlerin sevabını Allah-ü Teâlâ o salâvatı okuyan kulunsevap hanesine yazar.”

19-)
Hz. Ali b. Ebi Talib’ten r.a.naklen gelen rivayetteResulüllah s.a.v. Efendimizinşöyle buyurduğu anlatılmıştır:
“Bir kimse, Cuma günü: Bana yüz kere salâvat-ı şerife okursa... Kıyamet günü muazzam bir nurla gelir. Onunla gelen nur, yaratışmışlar arasında taksim edilse hepsine yeter.”

20-)
Gelen haberlerin birinde şöyle anlatıldı:
Arşın sütununa şöyle yazılmıştır:
“Bana müştak olana merhamet ederim.Benden bir dilekte bulunana istediğini veririm. Bir kimse, Muhammet’e salâvat okumayı vesile edip Bana yakınlık bulursa..Günahlarını, köpüren deniz dalgaları kadar da olsa dahi onu bağışlarım.”

21-)
Ashab-ı Kiram’ın bazısı şöyle anlattı (Allah onların hepsinden razı olsun):
Resulüllah s.a.v. Efendimize salâvat-ı şerife okunan her meclisten; o kadar güzel bir koku yükselir ki, semanın ortasına kadar ulaşır. Bunu duyanMelekler şöyle derler:
“Bu Resulüllah’a okunan salâvat Meclisinden gelen kokudur.”

22-)
Bazı haberlerde şöyle anlatıldı:
“Mümin olan bir kul, yahut mü’mine olan bir kadın kul; Resulüllah s.a.v. Efendimize salâvat okumaya başladığı zaman:
Sema kapıları ve perdeler ona açılır. Arşa kadar kapalı hiçbir yer kalmaz. Semalarda bulunanMelekler eksiksiz olarak her biri,Resulüllah s.a.v. Efendimize salâvat getirir. Yeryüzünde o salâvata başlayan kadın ve erkek mü’min kul için mağfiret talebinde bulunurlar. Allah-ü Teâlâ’nın dilediği kadar.”

23-)
Resulüllah s.a.v. şöyle buyurdu:
“Bir kimseye işin bitmesi zorlaşırsa; Bana salâvat okumayı çoğaltsın. Çünkü: Bana okunan salâvat;humum, gumum, kürub cinsi sıkıntıları giderir. Rızıklari artırır. İşlerin hayırla bitmesini sağlar.”

24-)
Rivâyet edildiğine göre, Salih zatlardan biri şöyle anlattı:
Benim bir komşum vardı. Nessah idi. Eceli geldi, vefat etti. Sonradan onu rüyada gördüm ve sordum:
¾Allah-ü Teâlâ,sana nasıl muamele eyledi?
¾Beni bağışladı... deyincetekrar sordum:
¾Hangi sebepten ötürü seni bağışladı? şöyle anlattı:
¾ Resulüllah s.a.v. Efendimizin adını yazdığımda kitaba; Mutlaka Ona Salâvat-ı Şerife okurdum. İşte anlattığım sebepten ötürü Şanı Yüce Rabbim, bana öyle ihsanlar eyledi ki... Onları, mahlukatın hiç birinin gözü görmemiştir; kulaklar onu anmamıştır; hiçbir insanın kalbine onların hayali de gelmemiştir.

25-)
Enes r.a.Resulüllah s.a.v. Efendimizinşöyle buyurduğunu anlattı:
“Hiç birinizin imanı kemâle ermez; ta ben o kimsenin kalbinde, sevgi ciheti ile: kendi özünden, malından, çocuğundan, babasından ve bütün insanlardan daha fazla yer tutmadıkça.”

26-)
Hazret-i Ömer b. Hattab’ın r.a. rivayet ettiği bir hadis-i şerif vardır. Bir defasındaResulüllah s.a.v. Efendimize şöyle dedi:
¾Ya Resulellah, iki kaburgam arasında bulunan nefsim hariç; Seni her şeyden fazla severim.
Bunun üzerineResulüllah s.a.v. Efendimizşöyle buyurdu:
“Ya Ömer, Ben sana anlattığın nefsinden daha sevgili olmadıkça, tam kamil bir mümin olamazsın.”
Hz. Ömer r.a.Resulüllah s.a.v. Efendimizin bu cana işleyen kelamını işitince ,şöyle dedi:
¾Sana Kur’an-ı Kerim-i inzal buyuran Yüce Allah hakkı için; sen bana: İki kaburga arasında bulunannefsimden daha sevgilisin.
Bundan sonra Resulüllah s.a.v. Efendimizşöyle buyurdu:
“Ya Ömer, şu anda imanın, tam kemâlini buldu.”

27-)
Resulüllah s.a.v. Efendimizeşöyle soruldu:
¾Ne zaman, kâmîl bir mümin olurum?
Başka bir rivayette ise, şöyle soruldu:
¾Ne zaman, sadık bir mümin olurum?
Resulüllah s.a.v. Efendimizonun bu sorusunu şöyle cevaplandırdı:
“Allah-ü Teâlâ’yı sevdiğin zaman.”
¾Allah-ü Teâlâ’yı ne zaman sevebilirim? Diye sorulduğu zamanResulüllah s.a.v. Efendimiz şöyle buyurdu:
“Allah-ü Teâlâ’nın Resulünü sevdiğin zaman.”
¾Allah-ü Teâlâ’nın Resulünü ne zaman sevebilirim? Diye soruluncaResulüllah s.a.v. Efendimizşöyle buyurdu:
“Allah-ü Teâlâ’nın Resulüne tabi olursan;Onun sünnetine göre amel edersen; Onun sevgisine göre seversen;Onun buğzuna göre buğz edersen; Dostluğuna bakarak dost, düşmanlığına bakarak düşman olursan.Onların dereceleri Bana olan sevgileriyle ölçülür.”
“Yine, insanlarınkafir olanları dadeğişik durumdadırlar. Onların küfürde şiddetli olanları ile diğerleri, bana karşı buğzları ile belli olular.Dikkat edin: Ona muhabbeti olmayanın imanı yoktur.Dikkat edin: Ona muhabbeti olmayanınimanı yoktur.Dikkat edin: Ona muhabbeti olmayanın imanı yoktur.

28-)
Resulüllah s.a.v. Efendimize soruldu:
¾Bir mümin görürüz ki huşu tamdır; Bir mümin görürüz ki huşu yoktur. Bunun sebebi nedir?
Resulüllah s.a.v. Efendimizbu manayı şöyle anlattı:
“İmanında hâlâvet bulan Hûşu sahibi olur; İmanında hâlâvet bulmayan Hûşu sahibi olmaz.”
Tekrar soruldu:
¾Bu hâlâvet nasıl bulunur? Veya nasıl erilir? nasıl kazanılır?
Resulüllah s.a.v. Efendimizşöyle anlattı:
“Allah sevgisinde doğru olmakla.”
Yine soruldu:
¾Allah sevgisi nasıl bulunur? Veya nasıl kazanılır?
Resulüllah s.a.v. Efendimiz bunu da şöyle anlattı:
“Allah’ın Resulüne sevgi ile... Allah-ü Teâlâ’nın rızasını ve Resulünün rızasını, Onlara sevgi beslemekte arayınız.”

29-)
Resulüllah s.a.v. Efendimizeşöyle soruldu:
¾Muhammed’in s.a.v. Âl-i kimlerdir? Onları sevmek, Onlara ikram etmek emri bize verildi. Haklarına riayet vazifesi aldık.
Resulüllah s.a.v. Efendimizşöyle anlattı:
“Onlar, safa, vefâ ehlidir. Bana iman edip ihlas sahibi olanlardır.”
Tekrar soruldu:
¾Onların belli alametleri nelerdir?
“Benim sevgimi, sevilen her şeye tercih etmek; Kalbin, Allah’ı zikirden sonra benim zikrimle meşgul olması.”
Başka bir rivayette, Resulüllah s.a.v. Efendimiz onların alametlerini şöyle anlattı:
“Beni anlamaya devamla, bana çokça Salâvat okumaktır”

30-)
¾Ya Resulellah sana iman etmekte en sağlamı kimdir?
Resulüllah s.a.v. Efendimiz şöyle buyurdu:
“Beni görmediği halde bana iman etmiştir. O, içinden coşan bir şevkle bana iman etmiştir. Muhabbetindeki sadakatle bana iman eden bir mümindir. Onun alameti şudur:
Beni görmeyi o kadar arzu eder ki, görme imkanı olsa neyi varsa uğrumda fedaya hazırdır”
Bir başka rivayette ise şöyledir:
“Onun yer dolusu altını olsa, beni görmek için gerçekten harcar. Çünkü; bana hakkıyla iman etmiş ve bana sevgisinde halis olmuştur.”

31-)
Ashab-ı Kiram tarafından Resulüllah s.a.v. Efendimize şöyle soruldu:
¾Ya Resulellah sizden sonra gelenlerden size Salâvat-ı şerife okuyanlar için görüşünüz nedir? Bir de sizin gıyabınızda Salâvat-ı şerife okuyanlar için ne dersiniz? Bu iki zümre ümmetin hali nasıl olacak? Sana göre nasıl olacaklar?
Resulellah s.a.v. Efendimiz, bu soruyu şöyle cevapladı:
“Bana muhabbeti olanların okuduğu salâvatı bizzat duyarım. Kendilerini de tanırım. Bunlardan başkalarının salâvatı da bana vasıtalı olarak arz olunur.”

DELÂİL-İ HAYRAT OKUMAYA BAŞLARKEN

Delâil-i Hayrat okumaya başlamak isteyen önce başa alınan Resulüllah s.a.v. Efendimizin isimlerini okumakla başlamalıdır. İsimleri okumaya başlarken daha önce anlatıldığı gibi:
MUHAMMED Sallâllahü Teâlâ Aleyhi ve Sellem.
AHMED Sallâllahü Teâlâ Aleyhi ve Sellem.
HAMİD Sallâllahü Teâlâ Aleyhi ve Sellem.
Diyerek okumalıdır. Böylece her ismin sonunda tazim Salâvatı okuyarak bitirmelidir. Amma daha faziletli olmasını dilerse şöyle okumalıdır.
Allahümme salli ve sellim alâ men ismühuMUHAMMED Sallâllahü Teâlâ Aleyhi ve Sellem
Allahümme salli ve sellim alâ men ismühu AHMEDSallâllahü Teâlâ Aleyhi ve Sellem
Allahümme salli ve sellim ala men ismühu HAMİDSallâllahü Teâlâ Aleyhi ve Sellem
O mübarek isimleri, bu şekilde Salâvat-ı Şerifelerle tamamlamış olur.

Allah-ü Teâlâ ona salât ve selam eylesin. Allah’ım Muhammed (Ahmed, Hamid) olan zata salât ve selam eyle. Allah-ü Teâlâ ona salât ve selam eylesin.
Yani:Resulüllah s.a.v. Efendimizeher ismin önünde ve sonundasalât-ü selam okuyaraktamamlar. Böylece okuyanların sevabı boldur. İsimleri okumadan, doğrudan doğruya salâvat-ı şerifelere başlamak caizdir. Ancak en iyisi ve en uygunu Resulüllah s.a.v. Efendimizin mübarek isimlerinden başlayıp okumaktır.

HAZA DUÂÜN – NİYYETİ YÜKRAÜ
Bismillâhirrahmanirrahîm
Elhamdü Lillahi Rabbil-Âlemin
Hasbiyellahü ve ni’mel Vekil. Vela havle vela kuvvete illa Billah’il Âliyyil Azim.
Allahümme inni ebraü min havli ve kuvveti ilâ havlike ve kuvvetike.
Allahümme immi etekarrebü ileyke bis-salâtiAlâ Seyyidina Muhammedin Abdike vw Nebiyyike ve Resulike Seyyid’il Mürselin Sallallahü Teâlâ Aleyhi ve Selleme imtisalen li emrike ve tastiken lehu ve muhabbeten fihi ve şavkan ileyhi ve ta’zimen likadrihi ve likevnihi Sallallahü Teâlâ Aleyhi ve Selleme ehlen lizalike fetekabbelha minni bi fazlike vec’alni min ibâdikessalihin ve vaffıkni likıraatiha aleddevami bicahihi indeke ve Sallallahü Alâ Seyyidina Muhammedin ve Âlihi ve Sahbihi ve Sellem...

BU NİYYET DUASI OKUNACAKTIR:
Bismillahirrahmanirrahim.

Rahman Rahim Allah’ın adı ile. Âlemlerin Rabbı Allah’a hamd olsun.Allah bana yeter; O ne güzel vekildir. Güç ve kuvvet, ancak Yüce ve Azim olan Allah’ındır.
Allah’ım, kendi gücümden ve kuvvetimden ayrılıp Senin gücüne ve kuvvetine sığınırım.
Allah’ım, Nebin, Resulün, Kulun, Resullerin Efendisi Muhammed’e salâvat okumak yolunda Sana yakınlık bulmak istiyorum.
Allah-ü Teâlâ Ona salat ve selam eylesin.
Bu salâvatı şunun için okuyorum:
Emrine uymak, Resulünü tasdik, Ona sevgi, Ona şevk ve Onun şanına tazim...
Böyle bir salâvatla anılmaya lâyıktır. Bu salâvatımı fazlınla kabul eyle; beni salih kullarından kıl; devamlı Salâvat-ı Şerife okumam için bana başarı ihsan eyle.
Resulüllah s.a.v. Efendimizin Senin katındaki kadri ve kıymeti hürmetine...
Tekrar, tekrarAllah-ü Teâlâ’nın Efendimiz Muhammed’e s.a.v. âline ve ashabına salât ve selâm eylemesini dilerim.

YUKRAÜ KABLE ŞÜRUİD DELÂİL

Bismillahirrahmanirrahim

Estağfirullah’ el-azîm’ ellezi lâ ilâhe illâ hüvel-Hayy’el kayyume ve etubü ileyhi ve nes’elühüt – tevbete vel-mağfirete vel-hidâyete lena innehu hüvet-tevvab’ür-Rahim.
Sübhanallahi velhamdü Lillahi ve lâ ilahe İllallahü Vellâhü Ekberü vela havle vela kuvvete illa Billah-il Aliyy’il- azim... (11)

Hasbünallahü ve ni’mel- vekil... (11)

İhlâs-ı Şerif... (11)

Bieuzü vel besmeleti... (1)

Muavvezeteyni bil-besmeleti... (1)

Fatiha-i şerife bil-besmeleti... (1)

DELÂİLE BAŞLAMADAN OKUNACAK...
Bismillahirrahmanirrahim...
Rahman, Rahim Allah’ın c.c. adı ile..

Azîm Allah’tan bağışlanmamı dilerim. Şöyle ki:
Ondan başka İlah yoktur. Hayy Kayyum’dur. Ona tevbemi arz eder, kabulünü dilerim. Bizim için tevbe, mağfiret hidâyet dileriz. Çünkü O; merhametli, tevbeyi kabul buyuran Zattır. Yüce Allah tüm noksan sıfatlardan münezzehtir. Allah’a hamd olsun. Allah’tan başka ilah yoktur. Allah en büyüktür...

Güç ve kuvvet ancak Yüce ve Azim olan Allah’ındır. (11 kere okunacak)

Allah bize yeter, O ne güzel vekildir. (11 kere okunacak)

Bundan sonra euzû besmele çekerek İhlâs süresini okur. (11 kere okunacak)

Besmele ile Felâk ve Nas süreleri ve besmele ile Fatiha süresi okunur.
Bu süreler besmele ile birer kere okunacaktır.

Peygamberimiz (s.a.v); bize salavat-ı şerifenin faziletini bildirdiği gibi,nasıl salavat getirileceğini de haber vermiştir:

Abdullah bin Ebu Leyla;

Bir kere Kaab bin Ucra benimle karşılaşınca şöyle dedi:

Ey İbn-i Ebu Leyla! Peygamberden işittiğim bir salatü selamı sana hediye edeyim mi? Bir gün Resulullah Efendimiz yanımıza geldi. Bunun üzerine kendisine, sana nasıl selam vereceğimizi öğrendik ama nasıl salavat getireceğiz? diye sorduk. Resulullah da şöyle buyurdu:

Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed

Kema salleyte ala İbrahime ve ala ali İbrahim.

İnneke hamidun mecid.

Allahumme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed

Kema barekte ala İbrahime ve ala ali İbrahim.

İnneke hamidun mecid.

Anlamı: Allah’ım, İbrahim’ ve aline rahmet ettiğin gibi Muhammed’e ve aline de rahmet eyle. Allah’ım, İbrahim ve aline hayır ve bereket lutfettiğin gibi Muhammed’e ve aline de hayır ve bereket ihsan et. Şüphesiz sen övülmeye layık en yücesin.

---------

Peygamberimize salatü selam sözleri:

-Allahümme salli ala seyyidina Muhammed,

-Aleyhissalatü vesselam,

-Sallallahu aleyhi veselllam

(Salatü ümmiye….)

Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya Resulallah

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Salat ve Selam Efendimizin üzerine olsun.

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sana ancak böyle mukabele edebilirim
Allah[cc]senden razı olsun
Arkadaşlar bu salavatın ecrini Peygamber Efendimize s.a.v. sormuşlar cevaben:
"Bir kimse salavat-ı fatihi bir kere okursa, zamanın başından salavat getirenin okuduğu zamana kadar ins ü cinnin ve meleklerin getirdiği salavata denksevap kazanır.Günahları da bağışlanır."buyurmuştur.

salavat-ı fatih: Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ muhammedinil fâtihı limâ uğliga vel hâtimi limâ sebega nâsırıl haggı bil haggı vel hâdî ilâ sırâtıkel müstegıymi sallellâhü aleyhi ve alâ âlihi ve ashabihî hagga gadrihi ve migdârihil azıym.
manası: Allah'ım! Kapalılıkları açan geçmişe son veren, hakka hakikatla destek olan, mahlukatı Sen'in doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed'e, O'nun aline ve ashabına O'nun yüce kadr ü kıymetince salat eyle, selam eyle ve O'nu mübarek kıl.

ademsenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler güzel paylaşım.Sağol.ALLAH Muhammedimizin şefaatine bizleride mazhar eylesin.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ALLAH razı olsun kardeşim paylaşım için.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Salavat-ı şerif üzerine hadis-i şerfler

İsmimi duyunca salavat getirmeyen insanları en cimrisidir.

Adımı duyunca salavat getirmeyen insanların en acizidir.

Üzerime salavat getirmeden dağılan bir topluluk pişmanlık duyacaklardır.

Adımı duyunca salavat getirmeyen,yüzü koyun sürünsün.

Üç kişi yüzümü göremeyecektir. Ana babasına isyan eden,sünnetimi terk eden,üzerime salavat getirmeyen.

Adımı işitip de salavat getirmeyen, sonu mutsuz kimsedir.

Üzerime salavat getirmeyi unutan, cennetin yolunu da unutmuştur.

Adımı duyup da salavat getirmeyen, bana cefa etmiştir.

Bana en yakın olanlar üzerime en çok salavat getirenler olacaktır.

Üzerime salavat getirirseniz,Allah da sizin üzerinize salavat getirir.

http://www.ilahiask.org