Salah Edin

Bu konuyu okuyanlar

muko

Müdavim
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
1,448
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
Salah Edin (23) 1400 hicri yilinda dogdu. Adi 11.yuzyilinda yasiyan bir Arap savascisindan gelme. Bu savasci siddet ve silah yerine sozlerini ve aklini kullanarak zafer kazanmis. Hatta su an bile ruhu siir ve sokaktaki sozleri olarak aramizda yasiyor, milletine bir mesaji olan rapci.

cache_201535206.jpg


Salah Edin bu dunyada dogup buyudu. Koku Fas'ta olarak orada 2 sene yasadi. Kucuk yasta Salah soz, siir ve beste yazmaya baslar. Onun hip hop muzigine aski 1411 hicri yilinda baslar, ve ozamanlar Avrupada hip hop yerine oturur ve gittikce buyur ve buyur. Salah bir kac zaman icinde kendi rap stilini olusturur. Tek kendi baska muzigi degil, bu zamana kadar daha hic bu dilde rap yapilmamistir bu kadar yuksek profesyonel seviyede. Arap dilinde ilk kez hip hop yapmaya baslayan Salah olur. Salah'in sozleri Arap dunyasinda ne olup bittini, Avrupa'da yasiyan Araplarin neler yasadigini yaziyor. Baska konu olarak ask, politika ve yasamdaki problemler. Salah Edin ismini etrafindakilere yuceltmistir. Cogu kisi onu bir artis olarak gormuyor, onu bir sozlerleyi savasci yada protestocu olarak goruyor.
salahedin8_1.jpg


Hip hop muzigi Kuzey Afrika sahili Fas, Cezayir, Tunus, Misir ve Orta dogudaki ulkerde, Suriye, Lubnan, Filistin, Katar ,Urdun ve U.A.E.'de dinlenir.
Tek problem cogu insan Ingilizce yada Fransizca sozleri anlamamalari. Onun icin Salah Edin bu adimi atmistir, yeni bir Hip Hop tarzini olusturmak ve yeni bir hip hop jenerasyonu olusturur hip hop dunyasinda.

Yeni bir tarz olusur, klasik Arap muzigi ve agir hip hop beat'leriyle mix yapildiginda, cok guzel bir kreasyon olusur. Degisik Arap tarzlarindan kendi muzigini olusturur. Mesela Misir klasik muziginden alinmis tarzlarla yada Chaabi'den alinmis tarzlarla bazi bestelerini olusturur, agir hip hop davul ve telleriyle mix edilmis Arap sozleriyle ve'de Salah'in agir ve emosyonel sesi.
Salah 3rap'in kurucusu olarak'da tanilir, Urban Arabia'nin sesi

http://www.salahedin.com/Saraha.mp3


Salah Edin, Wu Tang clan üyelerinden cilvaringz ve Outlandish grubu ile feat yapmış bir sanatçıdır. Her nekadar Fas asıllı olsada Hollanda'da albüm çıkardığı için orda da çok tanınır.

Salah Edin'in Konser görüntülerinden oluşan videolarını sitesinden izleyebilirsiniz
http://www.salahedin.com/video.php




 
Üst