Sakızın büyük faydası

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
7,263
Konum
Kepler-1649c
Sakız çiğnemek dişteki 100 milyon bakteriyi öldürüyor
1422654744364.jpg


Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nden bilim insanları sakız çiğnemenin diş sağlığına faydasını kanıtlayan bir çalışma gerçekleştirdi. Biyomedikal mühendisliği bölümünde okuyan 5 öğrenciyle yapılan araştırmada, katılımcılar naneli iki tür sakızı değişen sürelerde çiğnedi. Çiğnenen sakızlar öğrencilerden toplandıktan sonra analiz edildi. Analiz sonucunda sakız çiğnemenin birkaç dakika içinde 100 milyon kadar bakteriyi etkisiz hâle getirdiği ve katılımcıların tükürüğünde kalan bakteri miktarının yüzde 10 olduğu tespit edildi. Uzmanlar ayrıca sakızların içeriği ve bakterilerin yok olması arasındaki ilişkiyi de masaya yatırdı. İncelemede sakıza eklenen katkı maddelerinin dişlerin temizlenmesine, çürük, diş plağı ve diş eti iltihabı riskinin azalmasına katkıda bulunduğu ortaya çıktı.

sabah
 

nailasmu

Profesör
Katılım
6 Mayıs 2013
Mesajlar
2,166
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Yaş
31
Konum
Bakü
Şekersiz sakızlar çok faydalı, naneli sakızda şeker olsa bile nane şekeri hafifletir ama kaliteli sakıza yönelmek gerek, sıradan orbit dirol değil
 

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
8,549
Reaksiyon puanı
741
Puanları
293
Konum
Bursa
Şekersiz sakızlar çok faydalı, naneli sakızda şeker olsa bile nane şekeri hafifletir ama kaliteli sakıza yönelmek gerek, sıradan orbit dirol değil

Katılıyorum hocam fakat şu bir gerçek. Sakızların içinde bile israilin oyunu var. Glikoz şurubu yani gdo'lu madde. Zeka geriliği alzheimer yapıyor. Dahada kötüsü mide zarını zayıflatan maddeler var mide kanamasına kadar gidebiliyor alerjen maddeler var o şekerli sakızlarda. Şekersiz sakızlar masum içinde zararlı madde bulunmuyor.
 

Lazzz

Rektör
Katılım
15 Şubat 2014
Mesajlar
16,701
Reaksiyon puanı
3,278
Puanları
293
Konum
☛ ☾★ ☚
Şu sakızı insan gibi çiğneseler sorun yok ama şu toplu taşımada cak ak çiğneyen insandan nefret edip gicik olduğum kadar başka birsey den olmuyorum :)
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,210
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Çocukken çok çiğnerdik şimdi Insanı ciddiyetsiz gösteriyor.
 
Üst