Sahibinden.com da ilginç durum

Reaksiyon puanı
10,315
Bir konu içinde "Nijerya" geçmesi bile uzak kalınması için yeterli bir sebeptir. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazışmaları inceledim bu kişi Amerikadan yada Amerikan vatandaşı olamaz bir sürü yanlış kelime kullanımı var. Asker ise askeri üste çalışıyorum demez askeri görevdeyim der

Muhterem, iyi ama siz de kendi dilinizi doğru kullanmıyorsunuz maalesef! Noktası, virgülü ve de hassaten şu "Ya da" bağlaçlarını bitişik yazmak gibi.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Bir konu içinde "Nijerya" geçmesi bile uzak kalınması için yeterli bir sebeptir. :)

Muhterem, iyi ama siz de kendi dilinizi doğru kullanmıyorsunuz maalesef! Noktası, virgülü ve de hassaten şu "Ya da" bağlaçlarını bitişik yazmak gibi.

Burası Technopat değil maalesef. Her yazım kuralına uyulsaydı; o forumdan hiçbir farkı kalmazdı. Takıldığınız nokta çok ilginç.

Kişiden kişiye değişir. Daha çok şöyle demeliydim. Duymak istediğim cevap buydu. Diğer arkadaşlarada teşekkürler. Onlarda haklı tabi.

Dolandırıcı ile yaptığınız yazışmaları incelerseniz zaten bu kişinin İngilizceyi ana dili olarak kullanmadığını anlarsınız. Askeri üste çalışmak ve askeri üste görevli olmak birbirinden farklıdır. Sivil memur askeri üste çalışır ama askeri personel görevlidir. Mesleğim gereği İngilizce öğretmeni olduğumdan sadece yazışmalara bakmak bile %100 bu kişinin dolandırıcı olduğunu anlamama yetti.

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Hem öğretmenlikten kaynaklı bir hassasiyetle hem de bu güzel ülkenin bir vatandaşı olarak "GÜZEL TÜRKÇE"mize olabildiğince sahip çıkmalıyız.
Öncelikle tarihe, kültürümüze, insanlarımıza karşı bir borç bilmeliyiz bu erdemli, faziletli farkındalığı..!

Son düzenleme:

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Burası Technopat değil maalesef. Her yazım kuralına uyulsaydı; o forumdan hiçbir farkı kalmazdı. Takıldığınız nokta çok ilginç.

Dolandırıcı ile yaptığınız yazışmaları incelerseniz zaten bu kişinin İngilizceyi ana dili olarak kullanmadığını anlarsınız. Askeri üste çalışmak ve askeri üste görevli olmak birbirinden farklıdır. Sivil memur askeri üste çalışır ama askeri personel görevlidir. Mesleğim gereği İngilizce öğretmeni olduğumdan sadece yazışmalara bakmak bile %100 bu kişinin dolandırıcı olduğunu anlamama yetti.
Anladım. Benim ingilizcem çok iyi değil ama tam anlayamadım. O farkı göremedim.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Adam ile bende konuştum en son sen dolandırıcısın kanıt ver değilsen dedim itiraf etti madem dolandırıcıyımniye cevap veriyorsundiye
Screenshot_20191208-103904_WhatsApp.jpg

Ayrıca bana 22. taburda kumandanım diyor ki resimdeki rütbesi uzman çavuş TSKdaki rütbe karşılığı olarak sonrasında zaten engelledi

Reaksiyon puanı
16,128
Adam dolandirici abd de daha ucuza sifir alabilir amerikali olsaydi.

Reaksiyon puanı
10,315

Asker kökenli birine yakıştıramadığım bir cevap vermişsin kıymetli kardeşim. Bu aynı zamanda SDN forum sitesini de kalite olarak değersizleştiren bir ifade olmuş ne yazık ki... Ne yani şimdi Technopat Türkçe hassasiyeti gösteriyor diye tu kaka mı oldu? Madem İngiliz diline bu kadar vakıfsınız aynı şeyi kendi diliniz için de beklemek çok şey mi?

Aslında burada yaptığınız hatanın önemi yok, önemli olan kendi kendinizle çelişmeniz, hata yaptığınız halde su-i misal ile bunu savunmaya, mazur göstermeye kalkmış olmanız. Her şeye rağmen sen bizim kardeşimizsin, yeni olduğunu zannediyorum, hoşgeldin, sefalar getirdin. Bizler askerini seven bir milletiz, yazdıklarım için gönül koma, kal sağlıcakla, Allah'a emanet ol.

Reaksiyon puanı
16,128
Piskopatca denetleyip ceza yagdirmasi yanlis duzelt uyar cezaya gerek yok zaten senin isin bu kitap yayimcisi da yazardan kitabi ham halde alir o temize ceker mesela.