Sağlık Meslek Lisesine Diploma Notuyla Giriş

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Arkadaşlar merhaba,
Fazla uzatmadan direk konuya giriyorum.
Lise tercihlerim vardı ...
biliyorsunuz puana göre 12 tercih yapılacaktı
ben bu tercihleri yaptım ancak sormak istediğim bişi var aklımda...
Lise tercih listemi aşağıdaki gibi hazırlamıştım ;

1. Anadolu Lisesi
  2. Anadolu Lisesi
  3. Anadolu Lisesi
  4. Anadolu Lisesi
  5. Anadolu Lisesi
  6. Sağlık meslek lisesi
  7. Sağlık meslek lisesi
  8. Sağlık meslek lisesi
  9. Meslek Lisesi
  10. Meslek Lisesi
  11. Meslek Lisesi
  12. Meslek Lisesi
Şeklinde yapmıştım
şimdi 1. yerleştirmeye göre bana 12. sıradaki Meslek Lisesi çıktı...
Şimdi benim istediğim sağlık meslek lisesine gitmek ;
Duydum ki bazı liseler diploma notuyla öğrenci alabiliyormuş.
Ben sağlık meslek lisesine diploma notumla girebilir miyim ? Eğer girersem ne gibi şeyler yapmam gerek bunu sormak istiyorum
Arkadaşlar bu mesele çok önemli bi durum yardım edecek arkadaşlara şimdiden candan teşekkür ediyorum ... :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Vay be meslek liseleri de böyle SBS puanıyla mı öğrenci alıyor şimdi? :D

Zamanında mezun olduğum liseye kayıt olurken diplomamı göstermiştim hemen atlamışlardı valla, anında yazılmıştım. :D

Daha önceden de dediğim gibi, bir bilene yani bir dersaneye durumunu anlat. Sonuçta bu senin geleceğin. Ufacık bir hata ileride yanlış bir iş yapmana neden olabilir.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88

Zamanında mezun olduğum liseye kayıt olurken diplomamı göstermiştim hemen atlamışlardı valla, anında yazılmıştım. :D

Daha önceden de dediğim gibi, bir bilene yani bir dersaneye durumunu anlat. Sonuçta bu senin geleceğin. Ufacık bir hata ileride yanlış bir iş yapmana neden olabilir.
Diploma notum iyi
bir bilene sordum beni yönlendirdi ama şu anda takılı kaldığım mevzu bu :)

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Meslek liselerin Anadolu olmayan kısımlarına diploma ile başvuru yapabilirsin çünkü kontenjan fazla.Ama sağlık meslek liseleri tercih edilen ve sbs ile alındığı için boş kontenjan yoktur.Hatta yedekler bile sırada bekliyor.
Yine de gidip okullardan sorabilirsin.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
girebilirsin ama çoook zor. neden dicek olursan sağlık meslek liseleri çok moda bu aralar. asil olarak kazananların tamamı kayıt yaptırırsa kontenjan ile giremezsin. 2. yerleştirme için başvuru yap belki 2. yerleştirme ile girersin. oda olmassa ön kayıtla diploma notu ile başvurursun.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Boş kontenjan varsa Diploma notuna bakılarak alınabiliyor, ama boş kontenjan olacağını pek sanmıyorum şahsen...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Yine de gidip okullardan sorabilirsin.
Bunun için pazartesiyi bekliyorum ...
2. yerleştirme için başvuru yap belki 2. yerleştirme ile girersin. oda olmassa ön kayıtla diploma notu ile başvurursun.
2. yerleştirme için müracat yapacağım
işte anlamadığım mevzu da burası yani sağlık meslek liseleri ön kayıtlarda diploma notu ile öğrenci alıyor mu :confused1:

Edit^^:
Boş kontenjan varsa Diploma notuna bakılarak alınabiliyor, ama boş kontenjan olacağını pek sanmıyorum şahsen...

He yani boş kont. varsa alıyolar diyosun
PC MERAKLISI sağlık meslek liseleri sadece puana bakıyo dedi de o yüzden ...

sbsmah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
baaydin ben lise1 geçcem ama diploma puanım 80.11 bu diploma puanı ile sağlık meslek lisesi gelebilirmi??

sbsmah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
veyada tercihte gelmeyen anadolu ticaret meslek lisesi de diploma ile alıyormu bi yardım edersn çok ii olucak

sbsmah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diploma ouanı ile sağlık meslke lisesine girilebilir mi benim diploma puanım 80.11 bununla alırlarmı ve anadolu ticaret melkete bu puanla alabilirmi lütfen cvp yazn:huh::huh:

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Diploma ouanı ile sağlık meslke lisesine girilebilir mi benim diploma puanım 80.11 bununla alırlarmı ve anadolu ticaret melkete bu puanla alabilirmi lütfen cvp yazn:huh::huh:
o diploma notu ile bütün liselere başvuruda bulunabilirsin ama kontenjan varsa belki kayıt yaptırma şansın olur ama pek sanmıyorum sağlık meslek lisesi olsun. diğer teknik ve ticaret liselerine büyük ihtimalle girersin. yalnız bu türkçe ile zor bea :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630

Aynen bende öyle girdim sayılır tastiknameyi gösterdim hemen aldılar..:D

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Ya benim diploma puanim 77 .32 saglik meselek lisesine airlarmi

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
site merhaba ben bişi sorcam benım diploma puanım 63 ben hangi liseye gidebilirim lütfen acil

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Diploma notunla meslek liselerinin anadolusuna gidemessin ancak düz mesleğe gidrsin...

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Beyler benim diploma notum 60.95 meslek liselerine girebilirim değil mi ?

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
ya benim diploma puanım 68.04 beni sağlık mesleğe ya da mimar sinan lisesine alırlar mı lütfeen yardım yalvarıyorum

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
benimde 77.91 beni normal yani anadolusu olmayan meslek lisesilne alırlar mı
?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar sağlık meslek liseleri diploma puanı ile alıyomu acil cvp yazarmısınız

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya benim diploma notum 74 sağlık meslek liselerinin hangi bölümlerine girebilirmm lütfen acil cvp verinn çok önemli (mersin)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya benimde diploma notum 74 sağlık meslek lisesini istiyorum aradada torpil falan olsan girebilirmyim ? (erzrm)