Sağım Solum Görsel İletişim

Frostban3

Profesör
Katılım
10 Eylül 2008
Mesajlar
1,133
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Görsel iletişimde sertifikanın önemi var mıdır? Sizin de hayallerinizde görsel iletişim tasarımcılığı hayali varsa yazımıza göz atmanızda fayda var.

Grafik, dünya üzerinde tükenmeyecek bir iletişim yöntemi. Tasarım denilen bu olgu bir kutu üzerinde, afişte, dergide, web sitesinde, gözün görebildiği her yerde. Bu alanda uzmanlaşan elemanlar da her zaman ihtiyaç halindedir. Bu eğitim için bir çok üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi açmakta. Lakin bu bölümlere girmek yetenek sınavı gerektirdiğinden ve çok az kişi girebildiğinden dolayı bu mesleği seçmek isteyen bir çok kişi de açıkta kalmaktadır. Üniversitelerden çıkan çok az mezun da piyasadaki tasarımcı açığını kapatamamaktadır. Biraz hayalgücüm, biraz da yeteneğim var diyen herkes sertifika programlarından yararlanarak sektörden pay sahibi olabilir.

:: Yazı ile ilgili düşüncelerinizi forumda paylaşın.

Yazan: Ethel Hakim (Academy Tech Görsel İletişim Uzmanı)
SDN - http://shiftdelete.net
 

souris

Profesör
Katılım
11 Ağustos 2008
Mesajlar
1,614
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
Aile bireylerimden birisi uzun yıllardır grafikerlik ile uğraşıyor özel bir firmada bir gün bir tasarımına şahit oldum hakikaten hayal gücü isteyen bir uğraş.

Tanıtımı yapılacak bir ürünün kataloğuna arka plan hazırlıyorlardı bildiğimiz saman kağıdı buruşturup topak gibi yaptılar sonra onu scanner vasıtası ile tarayıp sisteme taşıdılar ve üzerine çalışmayı oturttular inanılmaz güzel bir şeye dönüştü bir anda onu görünce hayret etmiştim gerçekten zira ben onu uzun süre düşünsem öyle birşeyden yapıldığını tahmin edemezdim belki de edebilirdim o işin içinde olunca ama gerçekten hayal gücü ile çok şeyler başarılabilir bu sektörde tabi yetenekte cabası.
 

design_man79

Öğrenci
Katılım
26 Kasım 2008
Mesajlar
77
Reaksiyon puanı
6
Puanları
8
hep hayalimdi... yaparken zevk alınan ender işlerden... düşünsenize hobiniz işiniz.
 

erdemmin

Asistan
Katılım
29 Aralık 2008
Mesajlar
144
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
evet grafik işi çok eğlenceli çok göreceli birşey ama yurdumun insanın hepsi grafik bilgisi var mubarek örnek olarak: bir web sayfası tasarladığımızda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var ve bizde bunlara uygun güzel görsel birşey hazırlarız ama müşteri bir anda tasarımcı olarak karşımıza geçer ve şunu buraya bunu buraya onu şuraya der ve sonuç hüsran, onun için bu memlekette iyi bir firmada büyük işler yapmadığınız takdirde her zaman müşteri tasarımcı :D
 
Üst