Sagemcom Spiga İnceleme

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Cep telefonu kadar hafif ve Netbook kadar fonksiyonel bir ürün düşünün. Sagemcom Spiga el bilgisayarı inceleme altında.

Intel'in taşınabilir internet cihazları (MID) sınıfına giren Spiga, cep telefonlarının mobil fonksiyonlarını ve minik dizüstü sistemlerinin performansını en başarılı bir şekilde birleştiren bir ürün. Sıra dışı bir tasarıma sahip olan bu el bilgisayarı, kullanıcıya herhangi bir kısıtlama sunmaması ile ilgi çekiyor (Netbook'lar Ölünce Ne Olacak?).
Ürünün üzerinde bulunan Intel Atom 1.1 GHz'lik işlemci, müzikten Divx'e, web den gezinmeye Office uygulamalarına kadar bir çok özelliği destekliyor. Dokunmatik 4.8 inç büyüklüğündeki ekran oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Buna ek olarak Bluetooth, Wi-Fi ve 3G desteğinin de olması ürüne farklı bir güç katıyor.

[SDNTV]08_02_2010_Sagemcom_Spiga_el_bilgisayari.mp4[/SDNTV]

Spiga ilk olarak oldukça çekici tasarımı ile ilgi çekiyor. Windows Xp işletim sistemin eistediğiniz uygulamaları yüklemek mümkün. Bu ürünün bizi kısıtlamaması ve tıpkı bir pc sistemi gibi çalışması hoşumuza gitti. Buna karşın 512 MByte'lık belleğin daha fazla olmasını isterdik.
Kapasite üzerinde bulunan MicroSD kart ile arttırılabiliyor. Fakat ürünün pil modunda kesintisiz 5 saat çalışmasını oldukça az bulduk. Böyle bir üründe çok daha fazla bir pil kullanım ömrü beklerdik (Bu Yıl Hangi Teknolojiler Yükselecek?).
Spiga'nın en büyük dezavantajı oldukça yüksek bir fiyata sahip olması. Fiyatının yüksek dememizin nedeni, bu ürünü akıllı telefonlarla veya Netbook sistemleri ile kıyaslamamız. Ülkemizde MID cihazlarının yaygın olmaması aynı aileye ait bir fiyat kıyası yapamadığımızı söylemeliyiz.

Spiga'nın Teknik Özellikleri:
İşlemci: Intel ATOM 1,1Ghz
İşletim sistemi: Windows XP
Ekran: 4,8", 1024x768 çözünürlük, dokunmatik LED ekran ve kalem
Kamera: 1,3 MP kamera
Bağlantı: Bluetooth 2.0 / Wi-Fi / 3G+ uyumlu SIM kart yuvası
Sabit hafıza: 512 MB DDR2
Kapasite: 8 GB hafıza (16 GB kadar artırma olanağı, MicroSD okuyucusuyla)
Pil: 5 saatlik çıkarılabilir Lityum-iyon pil
Klavye: 56 tuş Q klavye
Boyut: 158 x 94.1 x 18.6 mm
Ağırlık: 315 gram
Diğer: USB adaptör, 1,5 W Hoparlör, Kulaklık
:: Cebinizde böyle bir ürünü taşır mıydınız?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
istemezdim her ne kadar siz akıllı telfonlarla karılaştırma yapılmasının doğru olmadığını söylemişsiniz ama belli amaçlara hizmet edecekse neden karşılaştırılmasın ? şu anda çoğu akıllı telefonlar sayesinde internete girip e posta atabiliyor ofis dosyalarımızı açıp düzenleyebiliyorken neden 4-5 saat giden ve abartılı fiyat etiketiyle alıcı bulacağını sanmıyorum :)

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hala bu tür gereksiz ürünler çıkarma konusunda niçin ısrarcı oluyorlar anlamış değilim. amaç cep bilgisayarıysa el bilgisayarıysa tablet tipli çıkarmak en mantıklı. o ufacık yazılarla o cihazı kullanmak mümkün değil. 10 inc laptopta bile xp kullanmak sorun oluştururken o cihaza güzel bi linux versiyonu (ubuntu netbook remix gibi kullanışlı) kurmak gereklir ki kullanmak işkence olmasın

Jordan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Akıllı telefonlar ile aynı özellikleri sunuyor bence. Yeni bir ürün sınıfı, alternatifleri, yeni modelleri bekleyelim konuyu o zaman ele alır tartışırız :laugh: