Sağ tık menüsünde yavaşlama (can sıkıcı olmaya başladı)

Contra35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikler iyi forumlar arkadaşlar.

Windows 7 - 32 bit kullanıyorum. 1 aydır bu sorun var. Masa üstünde veya klasörlerin içinde sağ tık yapınca herhangi bi yavaşlama yok ama mesela yeni bi klasör açtım, içinde mp3`ler, video dosyaları falan var, herhangi bi mp3`e sağ tıkladığım zaman menü 4-5 saniyede açılıyor, kum saati çıkıyo ve sonra açılıyo menü. Klasörü ilk açtığım zamanda oluyor bu o klasörü kapatmadığım sürece sorun yok. Kapatıp başka bi klasör açtım içinde notlarım vs. var diyelim sağ tık menüsü yine geç açılıyor içindeki herhangi bişeye sağ tıklayınca. Can sıkıcı olmaya başladı :/ ComboFix vs. denedim ama durum hâlâ aynı. Biraz uzun bi yazı oldu ama artık kusura bakmayın :)

Contra35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bişey eklemek istiyorum; görev yöneticisinde işlemler açıkken herhangi bi klasör açmayı denedim, açtığım her yeni klasörde ' dllhost.exe ' COM Surrogate uzantılı bi işlem başlıyo, bi süre sonra kapanıyo, tekrardan yeni bi klasör açınca yine aynı dllhost.exe açılıyo. bu exe virüslü olabilir mi acaba?

--- Mesaj Güncellendi ---

edit: bilgisayarımda şüphelenebileceğim exe dosyası iki tane var, rundll32.exe ve dllhost.exe, baktığımız zaman rundll32.exe google chrome altında çalışıyor, dllhost.exe işte svchost.exe adı altında çalışıyor ve Microsoft uzantılı. ikiside system32'nin içinde fakat şüphelendiğim tarafı şu, kullanıcı olarak SYSTEM gözükmüyor, çalıştıran kullanıcı Sefa TARIM yani kendi hesabım. bilgiğim kadarıyla SYSTEM olarak çalışması gerekmiyor mu?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Güçlü bir antivirüs yazılımıyla tarat önce. Eğer sorun virüs değilse sağ tıka yerleşen bir program da olabilir, sağ tık menünde neler var bir göz at.

Contra35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
avast! system32 içinde rld.dll diye bir dosyayı şüpheli bulmuştu ve bende system32`den silip avast! ile karantinaya almıştım sanırım o günden beri böyle. şimdi karantinadan geri yükledim system32`nin içine ve sorun düzeldi. şuan tarattığımda da herhangi bi şüphe görmüyor. bu dosyanın gerçekte ne işe yaradığını bilmiyorum, bilen birisi anlatabilir mi?