Sadrettin konevi[ksa]hazretlerinden 40 hadis

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sadreddin Konevi (ks) Hazretlerinden

40 Hadis-i Şerif´in Tasavvufî Şerhi

Mukaddime

Allah´a hamd olsun..

Ki O, zâtı ile zâtında ve zâtı için esma ve sıfat tecellileriyle tecelli eder.

Ve O, sıfatının çokluğu ile, zâtının birliğinde zâhir olur.

Sonra O nimetlerinin ve iyiliklerinin zuhur yerlerinde isim ve sıfatlarının gömleklerine bürünür de görünür.

Yine O, öyle bir zattır ki, kendi kendini gizlemiştir ve saklanmıştır.

"Nerede?" derseniz; deriz ki, “Gayb hali tekliğinde... hem de şanına yakışan bir gizlilikle.”

Delilini isterseniz; işte O´nun kavli:

"Ben gizli bir hazine idim. Bilinmemi istedim. Halkı, bilinmem için yarattım... “

En kâmil, en tam bir mazhar olana Allah-ü Teala´dan salât... Ki O en faziletli ve bu fazileti umuma şamil bir tecelligahtır. Ve O en güzel duyan olup, keza mana kokusunu da en çok alandır. Madde ve mana arasında, tam nailiyete eren, O olmuştur. Madde ve mana suretine yine haiz olan O´dur. Nüsha-i kübra ile, nüsha-i suğra´yı câmi bir zattır. Yani, dünya ile ukbayı temsil eden zat...

Onun ismi şerifi Muhammed´dir. İşte, Allah-ü Teâlâ´dan salat ve selam dileğimiz bu zâtadır.

Salât ve selam bütün âline, pek keremli ve şerefli ashabına da olsun.

Şimdi kısaca derim ki:

Bu eser; Hadis-i Erbain´dir, Kırk Hadis´tir...

Hepsinden nübüvvet kokusu gelir. Mustafa buğusu tüter.

Bu Hadis-i Şerifler benim virdimdi.

Hepsini topladım, şerhettim. Ama bu şerhim, sofıye meşrebi üzerine oldu. Yani, Tasavvuf...

Başarı dileğimi, yüce Allah´a arz ederim.
http://www.ashabilyemin.com/40-hadis-i-serif-in-tasavvuf-serhi-t9360.html
arkadaşlar sizin için çok faydalı olacağına inandığım sadrettin konevi[ksa]hazretlerinin 40 hadis derlemesini sunuyorum
isteyen arkadaşlar linke tıklayıp okusunlar şerh uzun bazı arkadaşlar haklı olarak serzenişte bulunuyor sadece jinki veriyorum.
özellikle belirtmek isterim bu bölümde verdiğim[vermek haddim değil aktardığım]bilgiler politikadan uzak ehli sünnet vel cemaat dahilinde sağlam kaynaklardır vebali banadır gönül rahatlığıyla verilenleri okuyabilirsiniz.
linkteki siteyle isimden gayri üyelikten gayri bir hakkımız yoktur
Allah[cc]cümlemizi ashabışimal olmaktan muhafaza buyursun ashabulyemin olmamızı nasib etsin
muhammed d isimli kardeşimize teşekkürler