Sadi Paşa, Eşref Bitlis mi?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
46. bölümde yayınlanan Sadi Paşa isimli karakterin ölüm anı, Eşref Bitlis'i hatırlattı. Bilmiyorum, siz ne dersiniz?

Kurtlar Vadisi, bunu da mı çözdü?

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili birçok iddia yıllardır dolaşıyor zaten.Hemde çok vahim iddialar.Kurtlar vadiside mutlaka gönderme yapmıştır.

neresionline

Asistan
Reaksiyon puanı
2
başka hangi paşa helikopterle düzenlenmiş bir suikast sonucu öldürüldi ki?
bencede eşref bitlis'i hatırlatıyor
ve hatırlamamızı istiyor

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Eşref Bitlis'in oğlu Tarık'tan ürperten iddia

esrefbitlis.jpg

Eski Jandarma Genel Komutanı Org.Eşref Bitlis

Ankara'dan Diyarbakır'a 17 Şubat 1993 tarihinde giden uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden eski Jandarma Genel Komutanı Org.Eşref Bitlis'in ölümü hala sırrını koruyor.

Resmi açıklamalarda buzlanma sonucu meydana gelen bir kaza olduğu açıklanmış ancak bu bir çok kişiyi tatmin etmemişti. Tatmin olmayanlardan biri de Orgeneral Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis'ti. Babasının ölümünü "Karanlık bir olay" olarak niteleyen Bitlis, "Her gün, her dakika, 15 sene sonra dahi babamın nasıl öldüğü konusunda bir takım soruların olması, cevapların olmaması bir vatandaş olarak beni rahatsız ediyor. Böyle bir durumu yaşamak bana acı veriyor. Bu olayın karanlık bir şekilde kalması, kesin bir sonuca ulaşmaması, faili meçhul kalması üzüyor." dedi.
CİHAN'a açıklama yapan Tarık Bitlis, 15 seneden bu yana babasının ölümü ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkmadığını söyledi. Bitlis, "Bu konu 15 yıldır konuşuluyorsa vatandaş olarak da Eşref Bitlis'in oğlu olarak da aynı endişeleri duymamam mümkün değildir." dedi. Bitlis, bu geçen süre zarfında Türkiye'nin genel durumu, Türkiye'de yaşananlar, faili bilinmeyen şüpheli cinayetler nedeniyle her geçen gün babasının ölümünün karanlık bir olay olduğuna daha çok inandığını dile getirdi. Bitlis, "Her gün, her dakika, 15 sene sonra dahi babamın nasıl öldüğü konusunda bir takım soruların olması, cevapların olmaması bir vatandaş olarak beni rahatsız ediyor. Böyle bir durumu yaşamak bana acı veriyor. Bu olayın karanlık bir şekilde kalması, kesin bir sonuca ulaşmaması, faili meçhul kalması üzüyor. Bu olayın 15 senedir, kamuoyunun bütün kesimi suikast olduğunu düşünüyor. Türk vatandaşı olarak böyle karanlık bir olayın hala tartışılıyor olması beni ziyadesiyle tedirgin ediyor. Bu insan 15 sene evvel bir şekilde ölüyor, üzerine kitaplar yazılıyor, demeçler veriliyor, tartışmalar yapılıyor. Neden araştırması tam olarak yapılmadı? Olayın araştırması başından itibaren normal kurallar çerçevesinde yapılsaydı sorulara cevap bulunabilirdi." şeklinde konuştu.

-"OLAYIN DIŞ GÜÇ BAĞLANTISI BELİRLENİRSE; BU BİR SAVAŞ NEDENİDİR"-

Ergenekon İddianamesi'nde, Emin Gürses ve Ümit Sayın arasında geçen bir diyalogda, "Eşref Bitlis kesin suikast" şeklinde ifadelerin geçmesini de değerlendiren Tarık Bitlis, bu sözleri çok ciddiye almadığını dile getirdi. Tarık Bitlis şunları söyledi: "İddianameyi basından takip ediyorum. Genel anlamda iddianamedeki bir takım olaylar biraz kafa karıştırıyor. Babamla ilgili geçen şeylerin bugüne kadar yazılanların üstünde olacağını düşünmüyorum. İddianamede yer alanlardan daha fazlası basında yer almıştı. İddianamede, 'bu suikasttir' diye geçiyor. Bu yıllardır değişik mercilerce dile getiriliyor zaten. Bu konuda pek umutlu değilim. Orada geçen sözlerle ilgili bir takım araştırmaların yapılacağı konusunda umutlu değilim. Başbakan yardımcısının demeci var, milletvekillerinin demeci var. Susurluk Komisyonu'nda, Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu'nda geçti. Bu kadar ciddi yerlere bu kadar net şekilde yer aldı. 15 senedir üzerine gedilmedi şimdi bu iddianamede birisi böyle dedi diye birşey çıkacağına gerçekten inanmıyorum."
Bir gün bu cinayetin belki aydınlanacağını söyleyen Tarık Bitlis olayın uluslararası boyutuna dikkat çekti. ABD'nin dünyanın değişik yerlerinde 25 generali uçak kazalarıyla yok ettiğini söyleyen Bitlis, "Belki birgün herhangi bir örgüt zaman aşımına uğradıktan sonra bu konuya değinebilir." dedi. Bu konunun, "Bulunsun, çözülsün" yaklaşımıyla çözüleceğine inanmadığını söyleyen Bitlis, "Eğer bu dış mihraklı bir güçse o güce karşı bir savaş nedenidir babamın ölümü. Bu ülkenin Jandarma Genel Komutanı'nın ortadan kaldırıyorsun. Bu savaş nedenidir." dedi. Bitlis şöyle devam etti: "Eğer bu biliniyorsa muhtemelen Türkiye'nin dış ilişkilerinde masa altı pazarlıklara yol açıyor olabilir. Bunu ispatladınız mı, diyelim ki Amerikan'nın ya da İngiltere'nin, İsrail'in yaptığını söylediğiniz anda, bunu halka deklare ettiğiniz anda o ülkeyle önünüzdeki 50 yıllık ilişkinizi etkiler. Jandarma Genel Komutanı'nın öldürüldüğünü ispatladığınız anda 50 yıllık geleceğini etkiler. Böyle bakıldığında failini bilseniz de bunu kamuoyuna yansıtma şansı bence sıfırdır. Net olarak şunu söyleyebilirim.Türk halkı Eşref Bitlis Paşa'nın normal yollarla ölmediği konusunda hemfikir. Ben de bu halkın bir ferdiyim."

Kaynak: Zaman.com.tr

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bence hayır zaten dizide eşref paşanın ismi geçiyor daha önce suikaste uğradığı şeklinde. ben diyorum ki sıkı durun bir paşa suikaste uğrayacak ne zaman olur bilmem ama diziden çıkardığım sonuç budur kompl(e)o teorisi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Son bölümü izlemedim. HD sürümünü indirip akşam izleyeceğim.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Almanya'daki kanallarda HD sürüm yayınlanıyor. Onları caps'leyenlerden alıyorum. Site ismi vermem mümkün değil dostlar :D

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
uzun süre oldu 100 dolar ile muhabbet etmeyeli :D

ama yine de olmaz.

şimdi ben size burda share desem sonra bus diye bi şey daha eklesem siz de gidip .com ekleseniz çok ayıp olur.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
canavarsınız siz :D nası buldunuz yaw :innocent:

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
sizden çok şey öğreneceğim :D paylaşım için teşekkürler. link ölü değil dostum :D

serin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende izleyemedim siz indirdikten sonra onu bizimle paylaşabilirmisiniz bende izlemek istiyorum

wanda

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dizide zaten eşref bitlisin öldürüldügünden bahsedilmekte.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sadi Öz can
Hilmi Öz kök

Özköke defalarca suikast denendi. Ama başarılı olunamadı. Filimdeki karekterler deşifre olunca rolleri öldürebiliyorlar.

Son bölümde Görüş adlı gazetenin de Taraf olduğunu düşünüyorum...

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ah! Türkiye'de ne gerçekler var....

Soci

Asistan
Reaksiyon puanı
0
inanmıyacaksınız ama bende o sahneyi izlerken aynı şeyi düşündüm ..bana sorarsınız kurtlar o işede el attı....

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Buradan Kurtlar Vadisi ekibine yardımcı olalım ve çözmeleri gereken senaryoları verelim derim ben :D

Obama'ya mutlaka değinmeliler bence :D

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
sadi paşa eşref bitlis değil ama onun da böyle bi nedenle suikaste kurban gittiğini ve üstü örtüldüğünü ima ettiler. zaten eşref bitlis geçmiş zaman kahramanı oyunda canlandırılamaz kine. ancak böyle canlandırma örneklendirme ile yapıyorlar.
hhe bu arada daha çok şeye de değinecekler bu ergenekon sürecinde çıkan çok malzeme var.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Buradan Kurtlar Vadisi ekibine yardımcı olalım ve çözmeleri gereken senaryoları verelim derim ben :D

Obama'ya mutlaka değinmeliler bence :D

Artık herşeye dokundurmaya başladılar, Son bölümde Youtube'a da gönderme vardı :stuart:

engin azaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
(bilgim)askerde muazzam bir iktidar ve güç mücadelesi var.hatta öncelik budur diyebilirim.herkesin kendi adamları ve grupları vardır.bu ortamda böyle hadiselerin olması mümkündür.kurtlar vadisinde bu olaydan etkilenme yok demek gerçekle bağdaşmaz.çünkü herşey açık.ama orda eşref bitlisin öldüğünüde önceden söylüyor.sonra o hadise gerçekleşiyor.lafta değil ama görüntüde evet