Yardım Saçım Çok Yağlı Ve Sert...

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Saçım çok yağlı ve sert.
Yağdan dolayı maksimum 3,ortalama her 1,5 günde saçımı yıkıyorum.
Lapır lapır yağ akıyor.
Bir şekle de girmiyor.Ne tarafa tararsam tarıyayım yine eski haline hızlıca geliyor.
Bu sertliğin ve yağın sebebi ne?
Ne yaparsam düzelir?

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Çok yağlı gıdalar tüketiyorsan ondandır.
Saçlarını yıkarken, deriye güzelce masaj yap, üzerinde yağ gibi katman vardır, hissedersin. Güzel yıka oraları da.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Hava sıcak olduğu içindir. Çok terliyoruz ya? Bide saçın kısamı uzunmu
Ter?
Hocam burada 11 ay kış 1 ay yaz yaşanır.
Terlemiyorum.
Saçım kısa.
Çok yağlı gıdalar tüketiyorsan ondandır.
Saçlarını yıkarken, deriye güzelce masaj yap, üzerinde yağ gibi katman vardır, hissedersin. Güzel yıka oraları da.
Fazla yemiyorum ama bir anda kessem 0 yağlanmamı olur?

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Ter?
Hocam burada 11 ay kış 1 ay yaz yaşanır.
Terlemiyorum.
Saçım kısa.

Fazla yemiyorum ama bir anda kessem 0 yağlanmamı olur?
Kesmene gerek yok. Sadece yemeklerin çok yağlı olmasın.
Patates kızartması yerine fırında az yağla patatesi közle,
Sabah kahvaltıda Becel gibi yağ markalarını tüketmeye gayret göster.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
banada bir şampuan önerisi lazım aynı nedenden

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
Saçım çok yağlı ve sert.
Lapır lapır yağ akıyor.
Bir şekle de girmiyor.Ne tarafa tararsam tarıyayım yine eski haline hızlıca geliyor.
Ne yaparsam düzelir?
Aynı sorunu yaşıyorum ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,613
Ergenlik çağındaysan normal. Vücudun çok yağ üretebilir bu dönemde. Saçını mümkün mertebe çok uzatma. En kötü iki günde bir duş al. Ergenliğin etkileri azalana kadar böyle devam etmen lazım.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Kullandığınız şampuanları yazın hep beraber irdeleyelim çözüm bulalım

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Sertliği gidermenin yolu berberinizden "ara makas" atmasını istemeniz. Bir nebze saçı seyreltip rahatlama sağlayacaktır.
Morfose keratin serumu satın alın. Aşırı pahalı bir şey değil. Duştan sonra nemli saçınıza uygulayın ve şekil vererek kurutun. Saçınızı daha canlı ve parlak gösterecek, güç verecektir. Yağlı görünen bir durum yaratacaktır zaten kendisi yağ gibi bir şeydir ama rahat bir tarama sağlayacaktır. Bu aşamayı denemek sana kalmış.
Şampuan bu konuda en önemlisi. Blendax Men Şerbetçi Otu veya Clear Men Yeşil Çay &Limon bir arada olan şampuanı tavsiye ederim. İkisi de piyasada çok zor bulunan şampuanlardır.
Ergenlik çağında yağlanma normaldir, elbette duş sıklığını iki üç günde birden fazla geciktirmeyin.
Vitamin eksikliği de bu duruma sebep olabilir. Supradyn Allday tavsiye ederim (energy focus değil, allday olacak, ginseng içermeyeninden).
Saçınızın uzunluğu ne düzeyde bilmiyorum. Eğer saç uzatıyorsanız tüm bu işlemlere ilave olarak Brezilya fönü yapmanız kökten çözüm sağlayacaktır. Ancak saç uzatmıyorsanız bu pahalı ve zahmetli işleme hiç girmenize gerek yok.
Bakımlı erkek olmak kötü değildir. Elbette saçlarımıza iyi bakmalıyız

Son düzenleme:

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Sertliği gidermenin yolu berberinizden "ara makas" atmasını istemeniz. Bir nebze saçı seyreltip rahatlama sağlayacaktır.
Morfose keratin serumu satın alın. Aşırı pahalı bir şey değil. Duştan sonra nemli saçınıza uygulayın ve şekil vererek kurutun. Saçınızı daha canlı ve parlak gösterecek, güç verecektir.
Şampuan bu konuda en önemlisi. Blendax Men Şerbetçi Otu veya Clear Men Yeşil Çay &Limon bir arada olan şampuanı tavsiye ederim. İkisi de piyasada çok zor bulunan şampuanlardır.
Ergenlik çağında yağlanma normaldir, elbette duş sıklığını iki üç günde birden fazla geciktirmeyin.
Vitamin eksikliği de bu duruma sebep olabilir. Supradyn Allday tavsiye ederim (ginseng içermeyeninden).
Saçınızın uzunluğu ne düzeyde bilmiyorum. Eğer saç uzatıyorsanız tüm bu işlemlere ilave olarak Brezilya fönü yapmanız kökten çözüm sağlayacaktır. Ancak saç uzatmıyorsanız bu pahalı ve zahmetli işleme hiç girmenize gerek yok.
Bakımlı erkek olmak kötü değildir. Elbette saçlarımıza iyi bakmalıyız
Ben berberime ara makas atar mısın dersem o bana neden derse ben ne diyeceğim :D
Saçımı füçlendirmek için doğal olarak herhangi bir sebzeye veya meyveye ağırlık vermem gerekiyor mu?

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Ben berberime ara makas atar mısın dersem o bana neden derse ben ne diyeceğim :D
Saçımı füçlendirmek için doğal olarak herhangi bir sebzeye veya meyveye ağırlık vermem gerekiyor mu?
Saçlarım çok sık de o zaten anlar ara makası atar. İlk başlarda saç yolan acımtrak bir işlemdir ama birkaç saniyelik basit bir işlemdir çoğu berber bilir yapmasını.
Sebze meyvesini bilmem ben direk vitamin takviyesi belirttim. Sanırım E,B6,B12 vitamin eksikliklerine iyi gelen sebzeler hangileriyse araştır onları tüket
Mesaj otomatik birleştirildi:

Blendax Men Şerbetçi Otu üretimden kalkmış sanırım.
"Clear Men Yeşil Çay ve Limon Özlü" bunu tavsiye ederim sadece yeşil çay ve sadece limon olan modeli de var onlar değil ikisinin de olduğu modelden

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Saçım çok yağlı ve sert.
Lapır lapır yağ akıyor.
Ne yaparsam düzelir?
Saçın uzun ise yağlı olması fırsattır senin için çok sağlıklı bir saça sahip olduğunu gösteriyor çabuk yağlanması benimde hızlı yağlanıyor birazcık azalttım bunu yöntemim de şu şekilde yüzünü vs yıkarken sakın saçına su değmesin. Duş alma haricinde saçına su değdirme yani bazen yüzümüzü yıkarken elde kalan su ile saçı tarariz elimizle onu yapma ve saçınla çok oynama ellerin temiz bile olsa çok elini sürme bırak kendi halinde kalsın eğer saçın uzunsa ve bağlıyorsan toka ile günde 1 saat ve 2 3 kere o tokayi aç bende böyle yapıyorum saçın nefes alsın dağılsın bir şöyle sağa sola

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Saçın uzun ise yağlı olması fırsattır senin için çok sağlıklı bir saça sahip olduğunu gösteriyor çabuk yağlanması benimde hızlı yağlanıyor birazcık azalttım bunu yöntemim de şu şekilde yüzünü vs yıkarken sakın saçına su değmesin. Duş alma haricinde saçına su değdirme yani bazen yüzümüzü yıkarken elde kalan su ile saçı tarariz elimizle onu yapma ve saçınla çok oynama ellerin temiz bile olsa çok elini sürme bırak kendi halinde kalsın eğer saçın uzunsa ve bağlıyorsan toka ile günde 1 saat ve 2 3 kere o tokayi aç bende böyle yapıyorum saçın nefes alsın dağılsın bir şöyle sağa sola
Saçım sanki kaseyi kafama koyup öyle kesmişsin gibi.
Yeni bir saç stili oldum olası denemedim.
Ya kötü olursa korkusu ile.
Saçım olabildiğince kısa.

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Saçım sanki kaseyi kafama koyup öyle kesmişsin gibi.
Yeni bir saç stili oldum olası denemedim.
Ya kötü olursa korkusu ile.
Saçım olabildiğince kısa.
Kısa saç ta yağlı olması demek yine iyi aslında sağlıklı olduğunu gösteriyor ama bakım yapın hocam o zaman krem vs alın yağlanmasını aza indirecek şeyler uygulayın benim de kepek sorunum vardı head and shoulders kullanmaya başladım ve düzeldi deneyebilirsiniz bu şampuanı

ozcevı

Asistan
Reaksiyon puanı
41
Yağlı saç kuru saça nazaran daha saglıklıdır. I yüzden benım kı kuru kepek ve kabuk sorunları oluyor bazen.

D

Deleted member 6640047

SDN Okuru
Saçım çok yağlı ve sert.
Lapır lapır yağ akıyor.
Ne yaparsam düzelir?
Aynı saça ben de sahibim saçının bir tarafı kalktığı zaman düzelmesi çok uzun süre alıyor mu?