Saç Şekillendirme

dendre093

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saçıma şekil vermek istiyorum, hatta becerebiliyorumda fakat wax tarzı şeyler kullanmadığım için saçın şekli kısa sürede bozuluyor :glare: Bunun için wax kullanmayı düşünüyorum ancak saçlara zarar verir, yıpratır, döker diye korkuyorum. Wax kullanan varsa nasıl kullanılmalı, seçerken nelere dikkat etmeliyiz ve saça zararları/yararları nelerdir?
Cevap bekliyorum teşekkürler :cool:

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ben genelde yumuşak olanları tercih ediyorum koku olarak sakız kokusu güzel. Sürerken eline bir parmak çalıp iyice eline yedir sonra fön çektiğin saçın üstlerine yatay hareketlerle sür daha sonra şrklinin bozulmasını istemediğin yerlerin diblerinden başlayarak üste doğru çok hafif hafif dokunuşlarla sür. Vaxı hem doğal olsun hemde şekli bozulmasın istiyorsan çok hassas sürmekle sürmemek arasında süreceksin.

dendre093

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben genelde yumuşak olanları tercih ediyorum koku olarak sakız kokusu güzel. Sürerken eline bir parmak çalıp iyice eline yedir sonra fön çektiğin saçın üstlerine yatay hareketlerle sür daha sonra şrklinin bozulmasını istemediğin yerlerin diblerinden başlayarak üste doğru çok hafif hafif dokunuşlarla sür. Vaxı hem doğal olsun hemde şekli bozulmasın istiyorsan çok hassas sürmekle sürmemek arasında süreceksin.

Bu ürünün saça zararı varmı? Çoğu kişi beni böyle korkutuyor saça zararı var diyerek.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Bu ürünün saça zararı varmı? Çoğu kişi beni böyle korkutuyor saça zararı var diyerek.

İllaki var kimyasal bir madde sonuçta ama nasıl kullanıcağınız çok önemli dediğim gibi sürmekle sürmemek arasında kullanmalısınız saçlarınız sadece doğal halinden biraz daha sert hale geçicek ve rüzgar gibi etkenlerde saçlarınızın şekli bozulmayacak. 3 yıldır her gün kullanırım ki hergünde yıkarım saçımı bir zararını görmedim şuana dek.

dendre093

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İllaki var kimyasal bir madde sonuçta ama nasıl kullanıcağınız çok önemli dediğim gibi sürmekle sürmemek arasında kullanmalısınız saçlarınız sadece doğal halinden biraz daha sert hale geçicek ve rüzgar gibi etkenlerde saçlarınızın şekli bozulmayacak. 3 yıldır her gün kullanırım ki hergünde yıkarım saçımı bir zararını görmedim şuana dek.

Teşekkür ederim aradığım cevap buydu işte :thumbup1:

Oteki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben kullanmayın derim wax benzeri şeyleri çünkü saç cildine zarardan başka bir şey vermiyor.

nopanich

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben uzun süre wax kullandım. Şu an saçlarımda elektriklenme ve kabarma problemi var. Ayrıca saçlarımın büyük kısmı cidden dökülmüş durumda. Yaşımın ilerlemesinden dolayı tabi ki dökülmeler oluyor ancak bence wax dökülmelere ve elektriklenmeye neden olan en önemli şey. Saçlarınızda kabarma ve elektriklenme varsa saçların elektriklenmesi sayfasında baya bilgi vermişler. Benim baya işime yaramıştı. Wax yerine bir de saç köpüğü kullanmayı deneyin. Wax yıkadığınız zaman bile saçtan çok zor çıkıyor. Köpüğü saçtan çıkarmak daha kolay.