Saç Saç Paraları Havaya!

Bu konuyu okuyanlar

mila12

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
9,864
Reaksiyon puanı
255
Puanları
83
Siyah-beyazlı kulüp, nakit sıkıntısından dolayı personellere maaşını ödemeyezken, elde olan parayı da har vurup harman savuruyor. İşte Beşiktaş kulübünün hiçbir yerde okuyamayacağınız gerçekleri:

Birçok amatör şubede aylar boyu ödeme yapılmazken, Voleybol ve Basketbol şubeleri daha bu ay paralarını aldı. Gecikmenin tam zamanı ise üç ay.

Hentbol şubesinde ise problem yedi aydır sürüyor. Oyunculara ve teknik heyete hiçbir ödeme yapmayan Beşiktaş'ta olaya şube menajeri el koydu. Kulübe gidip, kendi cebinden 70 bin Euro veren ve bu paranın hentbol takımı oyuncuları ve teknik ekibin hesaplarına geçmesini isteyen menajer, verdiği paranın başka yerlerde kullanıldığını öğrenince büyük şok yaşadı.

Ne amaçla ve neyi protesto ettiği anlaşılamayan G.Antep Belediye maçındaki siyah bayrak için ise hiçbir masraftan kaçınılmadı. Kapalı tribünün üst bölümüne yerleştirilen bayrak için kulüp, daha teslimat yapılmadan işi yapan firmaya, ödemeyi nakit olarak yaptı.

Altyapıda görev yapan birçok personel ise maaşlarını 2-3 ay geriden alıyor. Ortamı yumuşatması istenilen kişilerin hesaplarına paraları gününde yatırılırken, diğer personel ise inanılmaz bir biçimde kayırılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Mustafa Denizli'nin istememesi nedeniyle kulüple ilişkisi kesilen üç fizyoterapistin tazminatlarının ödenmesinde ise herhangi bir sorun yok. İlişkisi kesilen bu üç personele bugün-yarın ödeme yapılacak. Bu arada uzun zamandır kulübün avukatlığını yapan ve geçtiğimiz aylarda görevinden kendi isteği ile ayrılan Avukat Ömer Bedük'e ise, tazminat ödendiği ortaya çıktı.

Belirli tesislerde çalışan ve maaş alamadığı için evine gidemeyip, kanepe-koltuk üzerinde yatan birçok personel var. Beşiktaş Kulübü'nün finans işlerinden sorumlu olan ve maaşını Demirören Grubu'ndan alan Metin Emirkadı, durumu bilmesine rağmen, Asbaşkan ve İcra Kurulu üyesi Ertunç Soğancıoğlu'na bu gerçekleri bildirmiyor. Hatta Soğancıoğlu'nun "Gelen şu paralarla, şu ödemeleri yapalım" demesine rağmen, bu duruma uymuyor ve öncelikli olarak tüm muhasebe servisi ile Futbol AŞ.'de çalışan personelin parasını ödüyor. Son günlerde artan şikâyetler sonrası Ertunç Soğancıoğlu'nun, Metin Emirkadı'ya nasıl bir uyarıda bulunacağı ise merak konusu.

700-800 Türk Lirasına çalışan güvenlik personeline ise her ay genellikle ayın 20'sinden sonra ödeme yapılıyor. Ancak bu uygulamaya Plaza'da görev yapan güvenlik personeli dâhil değil. Onlar Metin Emirkadı'nın direktifiyle muhasebe servisi gibi maaşlarını ayın birinde-ikisinde alıyor.

İki genel müdürle işleri yöneten Beşiktaş Kulübü'nde bu iki kişinin aylık maliyeti ise, 40 bin Türk Lirası civarında. Günü sadece imza atarak ve borsayı takip ederek ara sıra da kulüpsel faaliyetlere katılarak kendini gösteren Galatasaraylı Genel Müdür Sami Çoban ile eski dönemlerde yönetim kurulunda aktif yönetici olarak görev alan Levent Çifter'in aylık ödemelerinde ise herhangi bir sorun yok.

Adının içinde "Jimnastik" geçen siyah-beyazlı kulüpte, bu şube ile ilgili de birçok sıkıntı var. Bir önceki yönetim zamanında takımın masraflarını sporcuların velileri karşılıyordu. Buna Rusya'dan getirilen yabancı hocanın ülkesine gidip-gelmesi için alınan uçak biletleri ve yine yurtdışında yapılan şampiyonlara gidiş-geliş masrafları da dâhil. Ancak bu şube de zor durumda olanlardan.

Vahamet sadece bunlarla kalsa iyi. Bundan bir-iki yıl önce Beşiktaş'ta forma giyen Avrupa Şampiyonu atlet Türkan Erişmiş, yurt dışında kazandığı başarılardan sonra devlet tarafından adına verilen birçok cumhuriyet altınını da, Metin Emirkadı yönetimindeki Beşiktaş muhasebesine vermek zorunda bırakıldı. Yani elinden alındı. Zaten bu olay sonrası Milli atlet Beşiktaş'tan koptu. Türkan Erişmiş 2006 yılında Dünya Atletizm Federasyonu tarafından ülkemizin en iyi atleti seçilmişti.

Sporcularına ve çalışanlarına yapması gereken legal ödemleri gününde yapmayan Beşiktaş da, yönetim kurulu geçtiğimiz haftalarda karar alarak İnönü Stadı'ndaki Şeref Tribünü'nün içerisini yeniledi. Maç öncesi ve devre arası Başkan Yıldırım Demirören'in diğer konuklarla karşı karşıya gelmemesi için etrafı buzlu camlarla çevrilen ve içi baştan aşağı büyük masraflar yapılarak yenilenen bölüme harcanan para ise tam bir muamma. Bu arada eski açık tribün ile kapalı tribün arasında bulunan Kartal Yuvası mağazasının geçtiğimiz günlerde 10 günlüğüne kapatılarak, tadilat ve yenileme işi yapılması camia içinde birçok kişiyi kızdırdı. Camianın önde gelen isimlerinden bazıları "Madem Başkan Demirören Mayıs ayının sonunda bu stadı yıkacak, neden böyle bir masraf yapıyor" diye tepkilerini dile getirdiler.

Yaşanan bu sıkıntılar sırasında Başkan Yıldırım Demirören tarafından geçtiğimiz birkaç gün içinde gönderildiği öne sürülen 4 milyon doların ise sadece geçmiş aylarda yapılması gereken ödemelere gittiği düşünülüyor.

Kaynak - Medyaspor
 

olympuskiller

Müdavim
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
1,474
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
"Gılobal kırizdir" o teğet geçecek zaten merak etmesinler:)
 

MegaWolt

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
Tüp satışları durdu ondandır :D
 

CZC

Müdavim
Katılım
26 Ağustos 2008
Mesajlar
1,519
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Fenerbahçe ve birkaç Anadolu klübü dışında bütün süper lig takımları aynı durumda.
Ama pek çoğu yine har vurup harman savurmaya devam ediyor.
Yurtdışında klüp hesaplarında tutarsızlık varsa "bu sezon altyapıdan oyuncu oynat ama şu miktarın üstünde transfer yapamazsın" diyebiliyormuş devlet..
Türkiye de ise klüplerin vergi borcunu 120 aya kadar faizsiz taksitlendirme derdinde siyasiler..
Sorun bu :)
 

pesimist

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,590
Reaksiyon puanı
2,008
Puanları
113
Yaş
40
Az kaldı gidicidir
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Beşiktaş'ın durumu da çok üzücü
 

SeRCaN

Asistan
Katılım
14 Mart 2006
Mesajlar
422
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
acı ama dıştan bakılınca milyon dolarlık kulübün içerden bakınca bomboş olması sizce de garip değil mi ?
 

comolince_11

Asistan
Katılım
6 Ocak 2009
Mesajlar
289
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
? Bjkliyim ? Fakat bunlara cevap veremem ama ne olursa olsun siyah beyzz
 
Üst