Saç renginin farklı olması 1 yılına mal oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Adana’da KPSS'ye giren 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, saç rengi sınav giriş belgesindeki fotoğrafından farklı olunca başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alındı.

sacini-boyatinca-ogretmenlik-sansini-kaybetti-4549749.Jpeg

ADANA - Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümü'nden iki sene önce mezun olan Pelin Derya Çetinkaya, daha sonra formasyon eğitimi de aldı.

Çetinkaya, 2013 yılında saçını sarıya boyattığı haliyle Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS)merkezine gidip, görevlilerce bu şekilde vesikalık fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra boyattığı saçı gerçek rengi olan koyu kahveye dönüşüp nüfus cüzdanında bu haliyle görünen Pelin Derya Çetinkaya, 5 Temmuz'da merkez Seyhan ilçesindeki bir okulda KPSS'ye girdi.

Ancak, daha önce girdiği sınavda sanal ortamda sisteme kaydedilen haline benzemeyince gözetmenlerin dikkatini çekti.

Başkasının yerine sınava girdiğinden şüphelenilen Pelin Derya Çetinkaya, sınav sonunda çağrılan polis ekibi tarafından karakola götürüldü.

Polisler tarafından sorgulanan Çetinkaya’nın kimliğine de el konuldu.

Serbest bırakılan Çetinkaya, aynı gün öğleden sonra öğretmen adaylarının gireceği ikinci oturuma kimliği olmadığı için giremedi.

140707_kpss2.jpg

Olayı gözyaşlarıyla anlatan Çetinkaya, "Görevli sınavın bitimine 20 dakika kala 'Kimliğindeki fotoğrafla giriş belgendeki fotoğraf birbirine benzemiyor çıkışta yanıma gel' dedi. Konsantrasyonum bozuldu ağlamaya başladım. Çıkışta yanlarına gittim. Yaklaşık 6 kişi başımda duruyordu. Orada bir kadın polis vardı. Bana bağırarak 'Ağlama, sahtekar. Utanmadan başkasının yerine sınava giriyorsun' dedi. Ben ne kadar anlatsam da bana inanmadılar" dedi.

1 yılının boşa gittiğini belirten Çetinkaya, “Şu an çok kötüyüm 13 aylık emeğim boşa gitti. Ben sınavı kazanacak gözle bakılan bir öğrenciydim. Zar zor okudum. 1 yıl daha beklemek zorundayım. Bu psikolojiyle nasıl çalışacağım bilemiyorum” diye konuştu.

Pelin Derya Çetinkaya hakkında “sınav sahtekarlığı” iddiasıyla yasal işlem devam ederken; genç kızın babası Kamuran Çetinkaya da sınav görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

[SDNTV]http://radikal.cubecdn.net/Turkiye/sac_07072014_1338_wmp4.mp4[/SDNTV]

KAYNAK

Dava açmaya hazırlanıyor

Adana’da KPSS’de sınav giriş belgesindeki fotoğrafında saç renginin farklı olması nedeniyle başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alınan ve sınavın ikinci oturumuna giremeyen genç kızın ailesi, Cumhuriyet Savcısı ve sınav görevlileri hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Geçen 5 Temmuz’da Seyhan ilçesindeki Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde KPSS sınavına giren 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, sınav giriş belgesindeki fotoğrafa benzemediği için ‘sınav belgesinde sahtecilik’ suçundan gözaltına alınmıştı. Genç kız, gözaltına alındığı için sınavın ikinci oturumuna girememişti. Pelin Derya Çetinkaya’nın babası Kamuran Çetinkaya, olayın yaşandığı gün kendilerini dolandırıcı gibi hissettiklerini söyledi. Olay günü çok kötü muameleye maruz kaldıklarını belirten Çetinkaya, “Başta nöbetçi savcı beyin sadece bir memurun telefonu ile, konuşması ile kızımı gözaltına alması utanç verici bir şeydir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavlarla ilgili belli kuralları vardır. Araştırdım, eğer sınava girmesi gereken kişi, sınava girmek isteyen kişi olmasa dahi o sınavdan çıkarılamaz. O sınav sonuna kadar devam eder. Sınav sonunda ıslak imzası alınır ve bir fotoğrafı alarak ÖSYM’ye verilir. Bize yapılanlar kural hatasıdır” dedi.

Baba Çetinkaya, birçok kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydederek, “Başta o günkü Cumhuriyet Savcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Savcı beyin gelip olayı görmesi gerekirdi. Çünkü bir genç kızın hayatı ile oynandı. Şakirpaşa Polis Merkezi amiri savcı beyle görüştü. ‘Sınavın ikinci oturumuna girsin, biz kızı alıp gelelim’ dedi. Ama savcı bey ‘Hemen gözaltına alın’ dedi. Ayrıca sınav görevlileri hakkında başta Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayet edeceğim. Salon görevlisi ve okul sorumlusu hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Çünkü salon görevlisi yetkisini yerine getirememiştir. Kızıma bağıran, sanki kızım cinayet işlemiş gibi azarlayan gözlüklü polis memuru hakkında da suç duyurusu ve tazminat davası açacağım. Bu haksızlıktan dolayı ismini verdiğim tüm kişiler hakkında maddi, manevi tazminatın yanı sıra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

“ATANIP AİLEME PARA GÖNDERME HAYALİ KURUYORDUM”
Pelin Derya Çetinkaya ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan yardım istedi. Olayın üzerinde durulmasını isteyen genç kız, “Çünkü çok emek verdim. Bu emek çok zor şartlar altında verildi. Durumumuzun kötü olmasına rağmen zor şartlar altında çalıştım. Ben onlardan rica ediyorum, bana yardım eli uzatsınlar” dedi.

Sınava zor şartlarda hazırlandığını dile getiren Pelin Derya Çetinkaya, “En başta babam dershane parasını bile borç edinerek ödedi. Seneye tekrar bu maddi imkanımız olmayabilir. Dershaneye gidemeyebilirim. Bunun için yardım bekliyorum. Maddi durumumuz düşük. 5 kardeşiz zaten, en büyükleri benim. Ben bir an önce atanıp aileme destek çıkmak istedim. Onlara para göndermeyi düşünüyordum. Bu hayallerim suya düştü. Seneye ne yapacağım bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

dava-acmaya-hazirlaniyor-488386-664x354.jpg

KAYNAK

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Cılkını çıkardılar sınavların.Uğraşmayın milletin saçının rengi ile.
Bu arada Kızım sende kafanı kullanaydın, başörtünü tak gir sınava,sanki başörtülülerin saçının rengine mi bakıyorlar.

kemxran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Giriş belgesinde kocaman GÜNCEL fotoğrafınız yazıyo polisler de haksız sayılmaz hiç benzemiyo

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Türkiye'de insan hayatının değeri mi var ki, kaybettikleri yılların değeri olsun. Hayvanat ve nebatat bile önem derecesinde insanın önüne geçmiş.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Allahtan röportaj yaparken de bu haliniz hiç fotoğraftakine benzemiyor biz kimle görüşürüyoz dememişler.

ScoutNews

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ülkemizin sözde disiplin ve eğitim durumunu göz önüne seren gerçeklerden sadece biri . Yazık diyorum !

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
damara testi yapın ne ugrasıyonuz yaa onu da kopyalamaları zor şimdilik

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bende KPSS sınavına girdim, kayıt olurken resmimi çekmediler 2 sene önceki resim sistemde olduğu için güncellemediler. Şimdi ben 2 sene önceki halimden farklıysam ne olacak..! Kız haklı saçmalamayın..

kemxran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiç de saçma değil, bakıyorum bakıyorum gene bakıyorum hiç bir şekilde benzemiyor. Polisler bunları almıcak da kimi alıcak ? bu kadar fark varken almıcaklarsa niye bakıyorlar o fotoya ?
ama sonuçta bir eleme sınavı bu kız da bu hatasıyla elenmiş oldu

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben de kimliğimdeki fotoğrafa benzemiyordum :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
dunyanin en sacma olayi sane ne kizin sacinin renginden goz var nizam var kizin kimliginde resim var nasil bakiyorlar? kisiyi teshis ederken once gozlerine dikkat edicen tabi is bilmez yol yordam bilmeyen insanlari sinava gozetmen yaparsan boyle olaylar olur.

Enisor

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Girseydi de bu sorularda birşey fark etmezdi:) Yazık olmuş ama gerçekten de benzemiyor

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Üç fotoğraf üç ayrı kişi. Kim olsa şüphelenir.

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaş zor durum bende gözetmen olsam almazdım 3 ayrı farklı kişi gibi duruyor

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
gözlerine bak yüz yapısına bak ayırt edici özellikler var böylece hata olmazdı her önüne geleni sınav da görev vermeleri yanlış daha resimleri karşılaştırmasını resimden kişiyi teşhis etmekten acizler...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bazı arkadaşlar olayı yanlış anlamış ki "sanane kızın saçının renginden" gibi sözler sarf ediyorlar. Burada mesele kızın saçının rengi, şekli filan değil mesele fotoğraftaki kişiye benzememesidir.
İşin enteresan yanı kızın haklıymış gibi çıkıp gazetelere veya herhangi basın kuruluşuna röportaj vermesidir.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Polis haklı vs.. demeyin boşuna. Yanına bir polis memuru verilir, gider ikinci sınavına da girer. Eğer gerçekten farklı kişi olduğu tespit edilirse sınavı iptal edilir. Daha herhangi bir suç ortaya çıkmadan ikinci sınava sokmamak haksız yere cezalandırmaktan başka bir şey değildir.

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
13
bence tutanak tutulup sınava sokulmalıydı. sınav sonrası karakola götürülüp gerçek kişi olup olmadığı anlaşılabilir.
şimdi kız haklı durumda giden emeğinin karşılığı hiç bir şekilde verilemez.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
kesin kızdan gıcık kaptılar ondan böyle oldu yoksa olacak bişey değil kıskanç nalet insanları görevlendirirseler daha çok insan madur olur sana ne kızın saçının renginden be adam-kadın sen gördüğün insanı tanımıyomusun resimlerinden?

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Cılkını çıkardılar sınavların.Uğraşmayın milletin saçının rengi ile.
Bu arada Kızım sende kafanı kullanaydın, başörtünü tak gir sınava,sanki başörtülülerin saçının rengine mi bakıyorlar.

çok doğru.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
İşte bunlar hep makyaj

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
bende bıyık bıraktım önlisans sınavına gireceğim ne yapsak bıyıkları kessek mi :D

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Dava açmaya hazırlanıyor

Adana’da KPSS’de sınav giriş belgesindeki fotoğrafında saç renginin farklı olması nedeniyle başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alınan ve sınavın ikinci oturumuna giremeyen genç kızın ailesi, Cumhuriyet Savcısı ve sınav görevlileri hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Geçen 5 Temmuz’da Seyhan ilçesindeki Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde KPSS sınavına giren 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, sınav giriş belgesindeki fotoğrafa benzemediği için ‘sınav belgesinde sahtecilik’ suçundan gözaltına alınmıştı. Genç kız, gözaltına alındığı için sınavın ikinci oturumuna girememişti. Pelin Derya Çetinkaya’nın babası Kamuran Çetinkaya, olayın yaşandığı gün kendilerini dolandırıcı gibi hissettiklerini söyledi. Olay günü çok kötü muameleye maruz kaldıklarını belirten Çetinkaya, “Başta nöbetçi savcı beyin sadece bir memurun telefonu ile, konuşması ile kızımı gözaltına alması utanç verici bir şeydir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavlarla ilgili belli kuralları vardır. Araştırdım, eğer sınava girmesi gereken kişi, sınava girmek isteyen kişi olmasa dahi o sınavdan çıkarılamaz. O sınav sonuna kadar devam eder. Sınav sonunda ıslak imzası alınır ve bir fotoğrafı alarak ÖSYM’ye verilir. Bize yapılanlar kural hatasıdır” dedi.

Baba Çetinkaya, birçok kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydederek, “Başta o günkü Cumhuriyet Savcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Savcı beyin gelip olayı görmesi gerekirdi. Çünkü bir genç kızın hayatı ile oynandı. Şakirpaşa Polis Merkezi amiri savcı beyle görüştü. ‘Sınavın ikinci oturumuna girsin, biz kızı alıp gelelim’ dedi. Ama savcı bey ‘Hemen gözaltına alın’ dedi. Ayrıca sınav görevlileri hakkında başta Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayet edeceğim. Salon görevlisi ve okul sorumlusu hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Çünkü salon görevlisi yetkisini yerine getirememiştir. Kızıma bağıran, sanki kızım cinayet işlemiş gibi azarlayan gözlüklü polis memuru hakkında da suç duyurusu ve tazminat davası açacağım. Bu haksızlıktan dolayı ismini verdiğim tüm kişiler hakkında maddi, manevi tazminatın yanı sıra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

“ATANIP AİLEME PARA GÖNDERME HAYALİ KURUYORDUM”
Pelin Derya Çetinkaya ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan yardım istedi. Olayın üzerinde durulmasını isteyen genç kız, “Çünkü çok emek verdim. Bu emek çok zor şartlar altında verildi. Durumumuzun kötü olmasına rağmen zor şartlar altında çalıştım. Ben onlardan rica ediyorum, bana yardım eli uzatsınlar” dedi.

Sınava zor şartlarda hazırlandığını dile getiren Pelin Derya Çetinkaya, “En başta babam dershane parasını bile borç edinerek ödedi. Seneye tekrar bu maddi imkanımız olmayabilir. Dershaneye gidemeyebilirim. Bunun için yardım bekliyorum. Maddi durumumuz düşük. 5 kardeşiz zaten, en büyükleri benim. Ben bir an önce atanıp aileme destek çıkmak istedim. Onlara para göndermeyi düşünüyordum. Bu hayallerim suya düştü. Seneye ne yapacağım bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

dava-acmaya-hazirlaniyor-488386-664x354.jpg

KAYNAK

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
kız haklı görevi kötüye kullanma var kız onlardan güzel diye kıskançlıklarından yaptılar.

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Geçmiş olsun olan olmuş artık yazık olmuş cidden.

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
TC kimlik numarası denen bir olay var..