Sabit Disk Hakkında Birkaç Soru !! [ ÖNEMLİ ]

KaannAslann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle iyi forumlar dilerim hepinize. Ben daha lise 2 de öğrenim görmekteyim ve bilgisayarımın hard disk kapasitesinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bunun için yeni hard disk alıcam fakat hard disk konusuna tıkladığımda ssd ve harici disk olarak iki ayrı başlığa ayırıyor ben ssd hard diskleri biraz arastırdım ve edindiğim bilgilerden pek tatmin olmadım daha doğrusu pek anlayamadım. Bana ssd ve harici arasındaki farkları ve hangisinin üstün olduğunu anlatabilecek ve bana yeni alacağım hard disk hakkında öneri vermesini istiyorum. Okuduğunuz ve yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür etmek istiyorum. İyi forumlar.

TIGUAIN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer bilgisayar geç açılıyor ise ssd al demişlerdi aldım.Aynı fiyatta olan Ssd Hdd'den daha az hafıza yerine sahip olacaktır ama pc ni açılış kaydetme gibi işlerini hızlandıracaktır.

alperenturkoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HDD'ler fiziğin manyetizmasını kullanarak işlem yapıyor. Ve veriye yavaş ulaşıyoruz, SSD'ye ise bir optik sürücü diyebiliriz. Salladığın zaman bozulmaz. İçinde diskler yoktur, bellekler bulundurur ve hızlıdır. SSD sessizdir ve darbeye karşı dayanıklıdır.

Hız karşılaştırması :
Samsung HDD (500 GB - HD501LJ) :

• Okuma : 73 MB/s
  • Yazma : 68 MB/s

Samsung SSD (500 GB - MZ-7PD512BW)

• Okuma : 540 MB/s
  • Yazma : 520 MB/s

omar00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ssd nin kapasitesi harddiske göre daha küçüktür ama okuma ve yazma hızı çok daha büyüktür
Örn; pc açılışı olsu,dosyalar veya klasörler arası geçiş olsun oyunların açılışı oldun hdd ye göre daha hızlıdır