S9+ hala alınır mı?

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Arkadaşlar 2.el s9+ almayı düşünüyorum. Hâlâ alınır mı ?

chadduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51
ikinci elleri 2900-3000tl bandında geziyor belki siz daha ucuza veya pahalıya alacaksınız orasını bilemem.Ve sıfıra bu fiyattan alabileceğiniz harika telefonlar varken alınmaz. Aldığımız modemi bile yıldadan yıla değiştirdiğimiz bir dönemde s9+ bence biraz geride.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Ne alınabilir ki yerine?

mgajans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Öncelikle alacağınız fiyatıda yazın fikir ona göre yönlendirir sizi. Arkadaşın dediği gibi 3000TL bandında ise gide iphone 8plus alırım gözüm kapalı. Kişiden kişiye değişir ama diğer seçenek ise üst model bir xiaomi almak olurdu.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Arkadaşlar 2.el s9+ almayı düşünüyorum. Hâlâ alınır mı ?
@Sıradan Kullanıcı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne alınabilir ki yerine?
OnePlus 7 al salla S9+'u Snapdragon kullanmayan telefondan hayır gelmez bak benim arkadaş S9+ kullanıyor bataryasından hiç memnun değil o yüzden S9+ almayı aklından bile geçirme derim ya da sen en iyisi 2500'e Mİ9T al telefon problemin kökünden çözülsün

Reaksiyon puanı
8,191
Performansı , kamerası ve özellikle ekranı mükemmel bir cihaz. Ancak bataryası çok kötü. FHD+ çözünürlüğe de alsan 2K çözünürlüğe de alsan en fazla 4.5 saat ekran süresi alıyorsun.
Dediğim gibi eğer şarjı önemli değilse veya powerbank ile gezerim dersen öneririm onun dışında güzel cihaz.

chadduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51
@Sıradan Kullanıcı

OnePlus 7 al salla S9+'u Snapdragon kullanmayan telefondan hayır gelmez bak benim arkadaş S9+ kullanıyor bataryasından hiç memnun değil o yüzden S9+ almayı aklından bile geçirme derim ya da sen en iyisi 2500'e Mİ9T al telefon problemin kökünden çözülsün
Çaldırdığımdan beri samsunga bir daha adım atmadım o hırsız hayatımı değiştirdi.??

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Çaldırdığımdan beri samsunga bir daha adım atmadım o hırsız hayatımı değiştirdi.??
benim de ilk Android telefonum Galaxy mini 2 idi 6 ay kullandım çünkü 6 ay sonra donmalar kasmalar başladı zaten isteğimin dışında alınan bir telefondu bu telefona Android 4.1 verecez dediler vermediler o gün bugündür Samsung'tan nefret ediyorum tabi giriş seviyesi bir telefona göre yorum yapmak doğru olmaz ama Samsung'tu sonuçta bu arada Türkiye'de hiç inceleme videosu çeken de yok o derece bilinmiyor

Reaksiyon puanı
8,191
Ek olarak S9+’ın ikinci el piyasası ölü. Satarken kaç ay uğraştım fiyatı defalarca düşürmeme rağmen yanaşan olmadı. Bütçeniz varsa ikinci el iPhone 8 Plus alıp uzuun bir süre kullanın. İleride nakit lazım olursa veya satmak isteseniz iPhone her zaman 2. Elde değerli.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Ek olarak S9+’ın ikinci el piyasası ölü. Satarken kaç ay uğraştım fiyatı defalarca düşürmeme rağmen yanaşan olmadı. Bütçeniz varsa ikinci el iPhone 8 Plus alıp uzuun bir süre kullanın. İleride nakit lazım olursa veya satmak isteseniz iPhone her zaman 2. Elde değerli.
hocam iyi diyon hoş diyon da adam 8 plus'ı satıp bir üst modele geçeceği zaman da çuval dolusu para koyması gerekiyor şimdi 11 pro ve pro max fiyatlarını biliyorsun yani üst modele geçmesi zor gibi

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Android 11 ve OneUI 3.0 güncellemesi almayacak S9+. Bence iyi bir seçim olmaz.

Reaksiyon puanı
8,191
hocam iyi diyon hoş diyon da adam 8 plus'ı satıp bir üst modele geçeceği zaman da çuval dolusu para koyması gerekiyor şimdi 11 pro ve pro max fiyatlarını biliyorsun yani üst modele geçmesi zor gibi
8 Plustan sonra geçmesini gerektirecek kadar bi performans artışı yaşanmadı ama bence gerek yok. İleride iOS alışamazsa zaten çok zarar etmeden satıp OnePlus alabilir. OnePlus son yıllarda çok başarılı.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Performansı , kamerası ve özellikle ekranı mükemmel bir cihaz. Ancak bataryası çok kötü. FHD+ çözünürlüğe de alsan 2K çözünürlüğe de alsan en fazla 4.5 saat ekran süresi alıyorsun.
Dediğim gibi eğer şarjı önemli değilse veya powerbank ile gezerim dersen öneririm onun dışında güzel cihaz.
Şarjı önemli değil. Dışarı her çıktığımda askılı çantam yanımda oluyor. İçinde standart cüzdan gözlük saklama kabı sigara çakmak ve şarj cihazı oluyor. Bu tür şeyleri yanımda taşımaya alıştığım için bataryayı problem etmiyorum. En kötü bir kafede yarım saat şarjda duruyor ve hızlı şarj olduğu için doluyor.

G
Genelde telefonlarımı satmam ailemden birisi kullanmaya devam eder. 2018 de galaxy ace satmıştım. Diğerlerini annem babam kullanıyor.

Öncelikle alacağınız fiyatıda yazın fikir ona göre yönlendirir sizi. Arkadaşın dediği gibi 3000TL bandında ise gide iphone 8plus alırım gözüm kapalı. Kişiden kişiye değişir ama diğer seçenek ise üst model bir xiaomi almak olurdu.
Fiyatına baktım da 4000 lira benim max bütçem 3000 lira

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
8 Plustan sonra geçmesini gerektirecek kadar bi performans artışı yaşanmadı ama bence gerek yok. İleride iOS alışamazsa zaten çok zarar etmeden satıp OnePlus alabilir. OnePlus son yıllarda çok başarılı.
ben 5000 tl bütçem olsa gidip OnePlus 8 alırdım zaten garantiyi hiç sallamıyorum
OnePlus 6T modelinden sonra büyük bir sıçrayış geçirdi ama fiyat konusunda o da çok uçtu 8 Pro modeli 1000 dolar gerisini artık sen düşün

Android 11 ve OneUI 3.0 güncellemesi almayacak S9+. Bence iyi bir seçim olmaz.
bizim telefon MIUI 12 alacak ama Android 12 alacak mı bilmiyoruz

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
ben 5000 tl bütçem olsa gidip OnePlus 8 alırdım zaten garantiyi hiç sallamıyorum
OnePlus 6T modelinden sonra büyük bir sıçrayış geçirdi ama fiyat konusunda o da çok uçtu 8 Pro modeli 1000 dolar gerisini artık sen düşün

bizim telefon MIUI 12 alacak ama Android 12 alacak mı bilmiyoruz
Android 12 almaz bence. MIUI 13 belki 14 bile alır.

mgajans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Şarjı önemli değil. Dışarı her çıktığımda askılı çantam yanımda oluyor. İçinde standart cüzdan gözlük saklama kabı sigara çakmak ve şarj cihazı oluyor. Bu tür şeyleri yanımda taşımaya alıştığım için bataryayı problem etmiyorum. En kötü bir kafede yarım saat şarjda duruyor ve hızlı şarj olduğu için doluyor.

G

Genelde telefonlarımı satmam ailemden birisi kullanmaya devam eder. 2018 de galaxy ace satmıştım. Diğerlerini annem babam kullanıyor.

Fiyatına baktım da 4000 lira benim max bütçem 3000 lira

Ben 7plus kullanıyorum ve iphone yıllarca saydıran biriydim. Açık söylüyoum son durağım oldu. Ne kasma ne donma takılma vs yok. Ekran olayı zaten bambaşka. Letgo vs bakın 2.el 8 plus rahat bulursunuz.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Ben 7plus kullanıyorum ve iphone yıllarca saydıran biriydim. Açık söylüyoum son durağım oldu. Ne kasma ne donma takılma vs yok. Ekran olayı zaten bambaşka. Letgo vs bakın 2.el 8 plus rahat bulursunuz.
Baktım hocam da cidden en düşük gördüğüm fiyat 4000 lira hatta bazı kişiler 4700 e filan koymuşlar. Garantisi birmiş ip8 e 4500 lira çekmiş adam. Bir tane 3600 e vardı onda da parmak izi okuyucu çalışmıyormuş

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
3000 tl

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Bence S9+ alınmaz. ( Artık zamanı geçti üstüne 2 nesil çıktı ve o modelin büyük ihtimal garantisi bitti ikinci el alacağın için ayrıca bataryasıda ömrünü tamamlamıştır birde ekstra batarya masrafı çıkarır sana 300-500 TL hiç gereksiz )
3000 TL fiyat bandına şuan A71 en mantıklı seçenek gibi. 4200 TL bandına çıkabilirsen Note 10 lite olabilir.
Telefonda 2. elde bence Iphone dışında ki modellere para verilmez. Heleki Samsun'un 2-3 yıl önceki modeline 3000 TL bence saçmalık.
Al sıfır A71 bak keyfine 2 yıl kafan rahat olsun.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Alınmaz diyenler çok kötümser yaklaşıyor. S9+ hali hazırda Android 10 yüklü iki senelik taş gibi cihaz.
Hem Android 3 yıl güncelleme versin diyip hem de S9+ alınmaz, eskidi diyen kişiler akıl karmaşası yaşıyor. Ki bir çoğu da lafı gelince orta segment yerine eski amiral gemisi alınmasını tavsiye ediyor.

Alacağınız cihaz eğer herhangi bir donanımsal problemi yoksa (özellikle ekrana dikkat edin burn-in olmasın) gayet de o fiyata alınır. Zaten halihazırda S9'un normal fiyatı 4500 civarında.
O fiyata eski amiral gemisi almak varken orta segment bir cihaz almak hiç akıl karı olmaz ki bütçenize denk segmentasyon orta segmenttir.
Yani bugün benim önüme A71 ve S9+ koysalar mutlaka gidip S9+ 'ı seçerdim, malzeme kalitesi yeter.
Tabiki de 2 yıllık bir cihaz olmasından ve ikinci el olmasından kaynaklı pil konusunda net bir şey söylemek mümkün değil. Belki şu anki kullanıcı telefonu çok iyi kullandıysa pili size yeterli gelebilir eğer hor kullandıysa belki problem yaşayabilirsiniz.
O zaman da yeni bir batarya işi çözebilir.
Yani S9+ günümüzde çok geri kalmış bir cihaz olarak sayılmaz ki bir çok söylentiye göre Samsung'un 3 yıl güncelleme olayını başlatacağı ilk seri olarak anılıyor. O yüzden ben sizin yerinizde olsam temiz bir cihaz ise hiç düşünmeden alırım.

Son düzenleme:

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Android 12 almaz bence. MIUI 13 belki 14 bile alır.
MIUI güncellemelerini her türlü alır ama en azından Android 12'yi almalı diye düşünüyorum 13 almasa da olur

Bence S9+ alınmaz. ( Artık zamanı geçti üstüne 2 nesil çıktı ve o modelin büyük ihtimal garantisi bitti ikinci el alacağın için ayrıca bataryasıda ömrünü tamamlamıştır birde ekstra batarya masrafı çıkarır sana 300-500 TL hiç gereksiz )
3000 TL fiyat bandına şuan A71 en mantıklı seçenek gibi. 4200 TL bandına çıkabilirsen Note 10 lite olabilir.
Telefonda 2. elde bence Iphone dışında ki modellere para verilmez. Heleki Samsun'un 2-3 yıl önceki modeline 3000 TL bence saçmalık.
Al sıfır A71 bak keyfine 2 yıl kafan rahat olsun.
A71'in ekranı gereksiz büyük Mİ9T alması daha mantıklı olur hem zaten Samsung alıyorsan S veya Note almalısın A ve M serisine bulaşılmamalı

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
MIUI güncellemelerini her türlü alır ama en azından Android 12'yi almalı diye düşünüyorum 13 almasa da olur

A71'in ekranı gereksiz büyük Mİ9T alması daha mantıklı olur hem zaten Samsung alıyorsan S veya Note almalısın A ve M serisine bulaşılmamalı
Android ile pek değişen bir şey olmuyor ki zaten. Çoğu özelliği MIUI ile veriyorlar.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Android ile pek değişen bir şey olmuyor ki zaten. Çoğu özelliği MIUI ile veriyorlar.
Hocam MIUI 12 ne zaman gelecek bir bilginiz var mı 24 nisan diyen var ama Çin'de mi globalde mi bilmiyorum büyük ihtimal Çin'dedir

Reaksiyon puanı
6,371
Bence kesinlikle alınır kamerası şu anki bir çok telefondan hala çok çok iyi. Hele ki ekranına diyecek bir şey yok. Ön kamerası ile 2k video çekebiliyorsunuz, arka kamerasından bir tanesi f1.5 ile 2.4 arasında değişebilir diyaframa sahip. Ya da 4k 60 kare video çekerken OIS desteği veriyor. Batarya performansına gelecek olursak, oraya bir şey diyemem gerçekten bataryası küçük bir telefon. Yani alınır kesinlikle alınır.

Ayrıca ekranı bölen her hangi bir çentik yok. Üst ve alt kısımlar biraz kalın gözükebilir ama öyle değil. Ağabeyim S9 kullanıyor, çerçeve kalınlıkları aynı, ve gayet ince çerçeveleri var.