S8 mi S8+ mı İphone 7 mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CenkerK.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Her ne kadar Mate 20 pro tasarım olarak s8/s9 serisine benzese de gayet farklı bir cihaz sayılır. Özellikleri onu s/note 9’dan ayıran şey. Fotoğraf çekme kabiliyeti ve batarya ömrü çok iyi. Optik ekran altı parmak izi sensörü ve iphonelardaki gibi 3d yüz tarayıcısı özelliği de kendisini diğerlerinden ayırıyor. Fakat performans ve video gibi kısımlarda geride.

Bazı yerleri huawei tarafından şişirilmiş olabilir(hele hele işlemcisi) fakat yinede gayet iyi optimize edilmiş bir cihaz.

Cern’in ilk videosunda hız testleri,her ne kadar cpu ve gpuyla alakası olmasa da emui ve kirin işlemcisiyle çok hızlı uygulama açtığını gösteriyor. Huawei burada iyi ayarlamalar yaptı.

İkinci videosu da kamera özelliklerini güzel yansıttı.

Xs’nin kamerasında dinamik aralığı gibi bazı kısımları daha iyi olsa ve videoda ise Mate 20 proyu ezse bile gece modu gibi özellikleri bulunmadığından o kısımlarda geride kalıyor.

Bana göre iphone kameralarının en zayıf tarafı düşük ışık.

Son düzenleme:

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,461
Hocam kusura bakmayın ama Note 9'a benzetmeye çalıştım benzetemedim. Bir de ben(eminim çoğu kişi için geçerlidir) telefonun tasarımının kopya olup olmadığından çok özelliklerine bakarım. İşlemci olarak XS Max'ı yakalayamasa da şu videoları izlemenizi öneririm: Arada kesinlikle 3000TL yok. (512GB'lığına baktığım için iki kat demişim)

Videoları izlememe gerek yok biz zaten denedik bunları daha detaylı, Cihaz uzaktan bakıldığında S9+ ve Note 9 kopyası X ten gelen çentiği de unutmayalım.
Kamera konusunda başarılı diyorsunuz da gereksiz sarartıyor ve video çekerken ısınıyor cihaz çekim yapmıyor uyarı veriyor vs vs.
Note 9 ve Mate 20 Pro video karşılaştırdığımızda Mate 20 Pro da titremeler yaşanırken Note 9 gayet başarılı çekimler yapıyor ve Xs Max ile de denedik Mate 20 Pro sınıfta kalıyor kimse kusura bakmasın.
Pil konusunda başarılı olduklarını söyleyebilirim haklarını yiyemem, Düşük ışıkta yaptığımız çekimlerde Xs Max ile karşılaştırıldığında 3 kameranın sağladığı avantaj var elbette ama ama diğer cihazlarda 2 arka kamera olduğunu unutmayın.
Genel olarak Xs Max beni daha çok memnun etti, Mate 20 Pro alacağıma Xs Max aldım ve rahatıma bakıyorum...
Ve Özellikler ne kadar önemliyse tasarımda bir o kadar önemlidir, beğenmediğin bir cihazı kullanmazsın!

Son düzenleme:

remaz3442

Asistan
Reaksiyon puanı
51
kısa olacak ama iphone 7 deyip çekiliyorum :)

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,461
Her ne kadar Mate 20 pro tasarım olarak s8/s9 serisine benzese de gayet farklı bir cihaz sayılır. Özellikleri onu s/note 9’dan ayıran şey. Fotoğraf çekme kabiliyeti ve batarya ömrü çok iyi. Optik ekran altı parmak izi sensörü ve iphonelardaki gibi 3d yüz tarayıcısı özelliği de kendisini diğerlerinden ayırıyor. Fakat performans ve video gibi kısımlarda geride.

Bazı yerleri huawei tarafından şişirilmiş olabilir(hele hele işlemcisi) fakat yinede gayet iyi optimize edilmiş bir cihaz.

Cern’in ilk videosunda hız testleri,her ne kadar cpu ve gpuyla alakası olmasa da emui ve kirin işlemcisiyle çok hızlı uygulama açtığını gösteriyor. Huawei burada iyi ayarlamalar yaptı.

İkinci videosu da kamera özelliklerini güzel yansıttı.

Xs’nin kamerasında dinamik aralığı gibi bazı kısımları daha iyi olsa ve videoda ise Mate 20 proyu ezse bile gece modu gibi özellikleri bulunmadığından o kısımlarda geride kalıyor.

Bana göre iphone kameralarının en zayıf tarafı düşük ışık.

Tek artısı pili diğer her şey şişirme, ve bir şey daha dün düşük ışıkta Xs Max ile deneme yaptım aynada ne görüyorsan o dedikleri muhabbet ama mate 20 pro da resimler sararıyor.
Düşük ışıkta Xs Max biraz zayıf olabilir ama sonuç daha iyi!

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,461
Hocam kusura bakmayın ama Note 9'a benzetmeye çalıştım benzetemedim. Bir de ben(eminim çoğu kişi için geçerlidir) telefonun tasarımının kopya olup olmadığından çok özelliklerine bakarım. İşlemci olarak XS Max'ı yakalayamasa da şu videoları izlemenizi öneririm: Arada kesinlikle 3000TL yok. (512GB'lığına baktığım için iki kat demişim)

Bir şey daha fark ettim videoları izlerken bir noktadan mahrum kalmışsınız o yüzden daha fazla uzatmayacağım bilinçli veya bilinçsiz kullanıcılar belli oluyor...

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ya 4000 civarına çık S9 Plus al yada 3000e in meizu 16th, Asus Zenfone 5z veya LG g7ye bak.
Düz S9 da alınabilir. iPhone 7den kaç.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Tek artısı pili diğer her şey şişirme, ve bir şey daha dün düşük ışıkta Xs Max ile deneme yaptım aynada ne görüyorsan o dedikleri muhabbet ama mate 20 pro da resimler sararıyor.
Düşük ışıkta Xs Max biraz zayıf olabilir ama sonuç daha iyi!
Sararma normal modda mı oldu yoksa gece modunda mı?

İphoneun renkleri zaten daha doğal fakat dediğim gibi düşük ışık çekimleri zayıf çünkü çok detay kaybediyorlar. Renkler ayrı bir konu :)

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Normal ve gece modun da denedik sararma var

o sararma galiba poco f1'de de var redmi note 7 kıyas videosunda gördüm kamera yazılımında renk sıcaklığına biraz fazla yüklenmiş olabilirler... gerçi ben çıktığından beri bir kere önermedim o ekranı kronik sorunlu 6500'lük makinayı....

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Bir şey daha fark ettim videoları izlerken bir noktadan mahrum kalmışsınız o yüzden daha fazla uzatmayacağım bilinçli veya bilinçsiz kullanıcılar belli oluyor...
Dediklerin mantıksız geliyor ama şuan telefon piyasasını boşladım tamamen bilgisayar ile ilgileniyorum. Yeni çıkan cihazları pek takip edemedim o nedenle susuyorum. Kullanıcı bilinci ile alakası yok.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,461
Dediklerin mantıksız geliyor ama şuan telefon piyasasını boşladım tamamen bilgisayar ile ilgileniyorum. Yeni çıkan cihazları pek takip edemedim o nedenle susuyorum. Kullanıcı bilinci ile alakası yok.

Sana mantıksız geliyor olabilir ben sizden daha çok telefonlarla iç içe olduğum için yapmış olduğum açıklamayı anlamanızı beklemiyorum zaten.
Ki anlamamanız da gayet normal, Kendiniz de telefon piyasasını boşladığınızı söylüyorsunuz zaten.
Bunu zaten siz söylediniz ilk başta bilinçli tüketici değildir net diye ben de size alakası olmadığını anlatmaya çalıştım fakat dikkatli okumadığınız için yanlış anladınız yoksa bu kadar uzatılacak bir şey yoktu bu yüzden yapmış olduğum yorumun sonuna bilinçli ve bilinçsiz kullanıcılar belli oluyor diye!

Exen492

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuan Kesinlikle iphone7 güncelleme yönünden ve stabilite yönünden hız kamera vs