S4 Mini Oyunlarda Kasıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar 1 aydır kullanıyorum telefonu kasma sorunu tüm s4 minilerde var. En kısa zamanda güncelleme yapılır umarım:thumbdown:

efsanex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaw arkadaş sende subway surf oynama yani. Demekki devamlı arkada senkronizasyon yapıor, devamlı reklam indiriyor. Bi oyun için telefonmu değiştirceksiniz. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bellemişsiniz fabrika ayarlarına al format at diye. Peki bu adam internet bankacılığı ile ilgili programlar kullanıyorsa, ne biliyim, banka anahtar programıydı, yada sonra bulamayacağı program vesaire kullanıyorsa ne olacak. Benim mesela, yaklaşık altı adet, telefonuma göre ayarlanmış, bankacılık ve diğer programlarım var. Ne yapcam , sil hepsini gitsin. Olmaz böyle. Siz parmak kanayınca, kangren oldu deyip bacağı kesenlerdensiniz. Fabrika ayarlarına getir, sd kartı biçimle,ee adam gitsin 3310 alsın kullansın o zaman. Telefon her kastığında format at, kartı biçimlendir. Yanlış uygulama.
Arkadaşlar, mesela facebooka giriyorsunuz, çıkarken home tuşuyla çıkıyorsunuz. Olmadı işte, aslında o program hala arka planda çalışıyor. Çoğumuz ram booster gibi saçma sapan programlar kullanıyoruz. Aslında rami boş yere meşgul ediyoruz. Antivirüs programları ayrı bir sorun. Tam bir ram ve pil canavarları. Siz siz olun free olan herşeyi indirmeyin. Çoğu arka planda reklam indiriyor. İndirirken sizden zorla almak istedikleri izinleri iyi okuyup öyle yükleyin. Gelişigüzel yazılımla telefonları çorbaya çevirip, sonrada cihazlara bahane bulmayın. Bir telefonun üretiminde yaklaşık 300 tane tecrübeli mühendis çalışıyor. Tasarımdan geliştirme, yorma ve eskitmelere kadar. Drop testlerinden zorlama testlerine kadar. Bir arabanın aslında 250 km hızla gidecekken 200 e ayarlanıp % toleranslar verilmesi gibi, bu cihazlarda da toleranslar belirlenir ve imalatına karar verilir. Ama hesaba katmadıkları tek şey tüketicinin, telefonların hafızasına en olmadık şeyleri çorba ederek yükleyecekleri. Bende S4 mini kullanıcısıyım. NoteII de kullandım S3 te kullandım. Öyle şeyler yükledim ki NoteII yi bile kastırdım. Cihaz nerdeyse benden kurtulmak istedi. Şu an S4 minim var, root suz. Ama blackmartla bütün yazılımları indirip kuruyorum. Oyun dersen hepsini kurdum oynadım ve kaldırdım. Hiçbirinde kasma yapmadı. Antivirüs kullanmadım. Kullanmak saçmalık bence. Telefonunu rootlama, programı kendi sitesinden indir, hiçbirşey olmaz. Advanced care yada ram boost gibi, aslında arka planda sizlere reklam okutmak olan programları kullanmam, tavsiye ederim. Ve ve ve. Bu IOS tabanlı cihazlarda da, Windows mobile tabanlılarda da, Android tabanlılarda da aynıdır, değişmez. Telefonunuzu açtıktan sonra bir ay kesintisiz kullanmayın. 3-5 günde bir telefonunuzu kapatıp açın. Cihazınız refresh yapsın. İşte çalışanlar öğle yemeğine çıkarlar değilmi, bu da aynı işte. Cihazları da biraz dinlendirin, ırgat gibi çalıştırmayın. İşlemci ve batarya ısındıkça, çalışma hızı düşecektir, bunu unutmayın.

Neyse biraz dinleneyim, ilerde yazıma devam ederim.

kardeşim konudaki yorumları okumuyomusun fabrika ayarlarına döndük diyoruz telefonda facebook ve whatsapp hariç bişey yüklemedik diyoruz genede subway surfers ve temple run tarzı oyunlarda belli zamanlarda kasma oluyo ve bundan çoğu kullanıcı şikayetçi. oyun sürekli kasıyo demiyoruz bak bazen bi kasma meydana geliyo ve rahatsız ediyo kontolünden çıkıyo oyun. ben 1200 lira verdiysem buna ırgat gibide kullanırım her türlü kullanırım. yok arka planda şu varmış ön planda bu varmış geç sen onları bu telefonlar problemli kim ne derse desin

AngreRisinyu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen telefon kullanmayi bilmiyorsun kardesim bu kadar söylüyorum sana telefonun kendi sarj yuzdesini acmak varken gitmis kac tane proglam yüklemissin yazik ki o telefona

S

SDN Okuru

SDN Okuru
serwıs fln bos ısler samsung ıste ne beklıyordunuz samsung degılde androıd demek daha dogru olur :D

KarkinLi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler yazdıklarınıza baktım format attım ve 5 uygulama yükledim:Ezan vakit,WhatsApp,Facebook,Okey,Pocket soccer. Hafıza kartında bişey kalmadı. Fakat pocket soccer denen oyunda bile kasmaya devam etti.Hepinize teşekkür ederim yinede bakıyım bir güncelleme bekleyim.Olmazsa artık ne yapıyım beklerim belki düzelir :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kardeşim ilk android telefonum oldu insan heyecanlanıyor haliyle ne bulduysam yükledim fakat şu an telefon bom boş ama kasmalar devam ediyor :)

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Aynı sorun bendede var 2 aydır kullanıyorum hiç uyguluma yüklü değil sadece subway surf yüklü arada kasmalar oluyor ne yazıkki diğer bir şikayetim malzeme olarak hiç iyi bir telefon değil açıkcası plastik ve ufak bir çarpmada eziliyor

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Telefon kasmaya başlayınca sizin gibi Kasıyor diye konu açmıyoruz :) araştırma yapıp performans kerneli arıyoruz. Telefonu sıfırlayıp kerneli yüklüyoruz. Ilk günden itibaren önbellek temizleyici ve Fmr memory gibi ram temizleyici uygulamalar kullanman şart. Bak mesela ; benim 2 senelik Galaxy note tık etmiyor, her oyun en az 25 fps alıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
haklısın kardesım bende 2 hafta once s4 mını aldım donuyo dıye servıse yolladım aynı sekılde ara ara basıt oyunlarda bıle donuyodu . servıs ertesı gun aldım sadece yazılım yuklemısler hemen servısde hıc bısı yampmayıp temple run 2 yı ındırım oynadım yıne aynı sımdı ıkı gun once de servıse urun degısımıne verdım bakalım beklıyorum ıns butun s4 mını lerde yoktur

KarkinLi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş bakmadım mı zannediyorsun? Ama kernel diye birşey göremedim saolasın artık onuda araştırırım :)

efsanex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haklısın kardesım bende 2 hafta once s4 mını aldım donuyo dıye servıse yolladım aynı sekılde ara ara basıt oyunlarda bıle donuyodu . servıs ertesı gun aldım sadece yazılım yuklemısler hemen servısde hıc bısı yampmayıp temple run 2 yı ındırım oynadım yıne aynı sımdı ıkı gun once de servıse urun degısımıne verdım bakalım beklıyorum ıns butun s4 mını lerde yoktur

senin problemin bende de var aynısı. o zaman garantiye göndermiyorum ürün değişimine nasıl gönderdin yeni telefonun gelince burdan paylaşırmısın sonucu seni bekliyorum

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3

Bende mediamark'dan aldım aynı kasma sorunları yaşıyorum yanlız 1 2 kere düşmeden dolayı çizikler oluştu kenarda ürün değişimi nasıl oluyor değiştirme yapılıyormu ?

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Subway surf güncellemelerden sonra çok kasar hale geldi. Iphone 5 te bile kasıyor diyen var. Başka oyunları da deneyin. Isı derecelerini kontrol edin.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Subway surf güncellemelerden sonra çok kasar hale geldi. Iphone 5 te bile kasıyor diyen var. Başka oyunları da deneyin. Isı derecelerini kontrol edin.

Her güncelleme ile oyun daha da ağırlaşıyor diyorlar ama bende tek frame ağlaması yok, demekki telefondan kaynaklanıyor. Ayrıca Iphone larda kasmıyor, hepsinde düşük fps de çalışıyor. Ben de anlamış değilim nedenini. 20 fps de oynuyorlar oyunu, Yazılımsal bie sorun :)

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Her güncelleme ile oyun daha da ağırlaşıyor diyorlar ama bende tek frame ağlaması yok, demekki telefondan kaynaklanıyor. Ayrıca Iphone larda kasmıyor, hepsinde düşük fps de çalışıyor. Ben de anlamış değilim nedenini. 20 fps de oynuyorlar oyunu, Yazılımsal bie sorun :)

Bende Galaxy Nexus vardı. İlk önceleri akıcı oynadığım oyun her güncelleme sonrası yavaşlamaya (frame atlama ve takılma) başladı. Telefonun ısısının da artmasına sebep oluyordu en son.

efsanex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar telefonu garantiye gönderdim geldi ama problem devam ediyor. servis raporunda yazılım güncellemesi yapıldı , testlerden başarıyla geçmiştir yazıyor ama sorun devam ediyor tekrar göndermeyi planlıyorum.

brhnsfrn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arka planda cok bos islemler var. Sana tavsiyem hepsini sil. En sevdigin 3-5 oyunu yukle. Gorev cubugunun haline bakilirsa arka planda aslan yatmis. Sil gitsin. Anliyorum senide bende s4 var 2000 verdik kopek gibi calisacak diyoruz ama telefonda kul yapimi ya sifirlayip bastan subwayi yukle tek o oyunu oyna yada arka plan islemelerini sinirla

brhnsfrn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sana tavsiyem oyun oynarken kasmamasi icin ayarlar>diger>gelistirici secenekler> arka plan islemlerini sinirla> arka plan islemi yok yap

Bazen sorun cikartabiliyor sonra tekrar eski haline geri alirsin

KarkinLi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bu yazılımsal bir sorun.o denen herşeyi yaptım ama nafile bu resimler de eski aldığımda yüklemiştim heyecanla şimdi tel boş ama hala kasıyor.

symbazz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim konudaki yorumları okumuyomusun fabrika ayarlarına döndük diyoruz telefonda facebook ve whatsapp hariç bişey yüklemedik diyoruz genede subway surfers ve temple run tarzı oyunlarda belli zamanlarda kasma oluyo ve bundan çoğu kullanıcı şikayetçi. oyun sürekli kasıyo demiyoruz bak bazen bi kasma meydana geliyo ve rahatsız ediyo kontolünden çıkıyo oyun. ben 1200 lira verdiysem buna ırgat gibide kullanırım her türlü kullanırım. yok arka planda şu varmış ön planda bu varmış geç sen onları bu telefonlar problemli kim ne derse desin

Valla arkadaşım, ben sende problem görüyorum. Ben yorumumda fabrika ayarlarına dön demiyorum. Alıntı yaptığın yorumumu iyi oku. Ben aksine iyi birşey olmadığını tavsiye ediyorum.
Cihazına işkence çektirmen, ırgat gibi kullanman senin tercihin. Demek ki yukarıdaki yazım senin için değil, diğer cihazının kıymetini bilenler içinmiş. Sen kendine almayacaksın. Beğenmediysen satacaksın o zaman telefonunu. Burada millete yardımcı olmaya çalışan benim gibi insanlarıda suçlamayacaksın. Buraya gelmişsin ki, yardım arıyorsun. Ama bizlerden daha çok biliyorsan, senin de fikirlerini almak isterdim. Efsane kardeş, ben yazılımcıyım. İster benim yorumlarıma katılırsın ve uygularsın
ister uygulamazsın. Senin tercihin. Ama şuna inan, yazdıklarımın hepsi çözümün bir parçası. Bir cihaza çamur atmak çok kolaydır. O sizin takılıyor dediğiniz cihaz, aslında takılmıyor. Onu söyleyim. Bedava diye indirdiğiniz o cazibeli oyunların arka planda neler çevirdiğini biliyormusunuz. Mesela Subway Surfers oyunu. Siz o oyunu yüklemek için aslında nelere izinler verdiğinizin farkındamısınız.? 11 farklı izine yetki veriyorsunuz. Siz o oyunu oynarken, aynı zamanda da arka planda ne işler çeviriyor biliyormusunuz. Araştırın anlarsınız. Mesela "android.permission.GET_TASKS" diğeri "android.permission.INTERNET", "android.permission.READ_PHONE_STATE" ve diğerleri. Bu gibi oyunlar arka planda, sizin gizli bilgilerinize ulaşıyor, cihazınızda port açıyor, diğer önemli bilgilere ulaşıyor. Sizden izinsiz reklam indirip sağda solda sizin gözünüze sokmaya çalışıyor.
Arkadaşım esasında sen geç onları. Telefonlar problemli değil, bazı kullanıcılar problemli.. Sen 1200 lira verdin de biz bedava mı aldık. Ben buna para verdim diye cihazına istediği eziyeti çektirmeye çalışanlar, buralara gelip kimseden yardım istemesin. Neden istemesin, demek ki bizlerden bu kullanıcılar daha bilgili ve tecrübeli. O zaman sen ve senin gibilerin buralarda yardım aramasına ihtiyaçları yok. Cihazlarınızı ırgat gibi kullanır, her zamanda servis yolu gözlersiniz. Bana ne !. Benim yorumum, her fikirden bir çözüm çıkarmaya çalışan, bilinçli tüketicilere dir.
Ha unutmadan, zamanında Note2 kullanıyordum. 2,25 mb lik bir oyunda takılıpta cihazımın kilitlendiğini hatırlıyorum. Niye biliyormusun, oynadığım oyun yerli bir oyundu. Ve imei hırsızlığı yapıyordu. Yani cihazın gizli klasörü olan Efs klasörüne ulaşıp cryptolu imei dosyasını, yapımcıya göndermeye çalışıyordu. Cihaz rootlu olmadığı için, yazma okuma korumasından dolayı zannediyorum, cihazım kararsız duruma düşüyordu. O zaman bende piyasaya çıkıp "abi Note2 ne b*ktan bi cihaz ya. Kitlenip duruyo " yaygarasını yapmalıydım. Ama olmuyor. Bu cihazları yapanlara bizler gavur diyoruz ama, o koreli emekçilerin hakkınıda yemeyelim. Kahve köşelerinde zaman öldürenleri unutmadan.
Hee, zamanında Nokia 3310 da da yılan oynardım, cihaza devamlı yazılım attırırdım. Hehe.

Kalın sağlıcakla.

efsanex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla arkadaşım, ben sende problem görüyorum. Ben yorumumda fabrika ayarlarına dön demiyorum. Alıntı yaptığın yorumumu iyi oku. Ben aksine iyi birşey olmadığını tavsiye ediyorum.
Cihazına işkence çektirmen, ırgat gibi kullanman senin tercihin. Demek ki yukarıdaki yazım senin için değil, diğer cihazının kıymetini bilenler içinmiş. Sen kendine almayacaksın. Beğenmediysen satacaksın o zaman telefonunu. Burada millete yardımcı olmaya çalışan benim gibi insanlarıda suçlamayacaksın. Buraya gelmişsin ki, yardım arıyorsun. Ama bizlerden daha çok biliyorsan, senin de fikirlerini almak isterdim. Efsane kardeş, ben yazılımcıyım. İster benim yorumlarıma katılırsın ve uygularsın
ister uygulamazsın. Senin tercihin. Ama şuna inan, yazdıklarımın hepsi çözümün bir parçası. Bir cihaza çamur atmak çok kolaydır. O sizin takılıyor dediğiniz cihaz, aslında takılmıyor. Onu söyleyim. Bedava diye indirdiğiniz o cazibeli oyunların arka planda neler çevirdiğini biliyormusunuz. Mesela Subway Surfers oyunu. Siz o oyunu yüklemek için aslında nelere izinler verdiğinizin farkındamısınız.? 11 farklı izine yetki veriyorsunuz. Siz o oyunu oynarken, aynı zamanda da arka planda ne işler çeviriyor biliyormusunuz. Araştırın anlarsınız. Mesela "android.permission.GET_TASKS" diğeri "android.permission.INTERNET", "android.permission.READ_PHONE_STATE" ve diğerleri. Bu gibi oyunlar arka planda, sizin gizli bilgilerinize ulaşıyor, cihazınızda port açıyor, diğer önemli bilgilere ulaşıyor. Sizden izinsiz reklam indirip sağda solda sizin gözünüze sokmaya çalışıyor.
Arkadaşım esasında sen geç onları. Telefonlar problemli değil, bazı kullanıcılar problemli.. Sen 1200 lira verdin de biz bedava mı aldık. Ben buna para verdim diye cihazına istediği eziyeti çektirmeye çalışanlar, buralara gelip kimseden yardım istemesin. Neden istemesin, demek ki bizlerden bu kullanıcılar daha bilgili ve tecrübeli. O zaman sen ve senin gibilerin buralarda yardım aramasına ihtiyaçları yok. Cihazlarınızı ırgat gibi kullanır, her zamanda servis yolu gözlersiniz. Bana ne !. Benim yorumum, her fikirden bir çözüm çıkarmaya çalışan, bilinçli tüketicilere dir.
Ha unutmadan, zamanında Note2 kullanıyordum. 2,25 mb lik bir oyunda takılıpta cihazımın kilitlendiğini hatırlıyorum. Niye biliyormusun, oynadığım oyun yerli bir oyundu. Ve imei hırsızlığı yapıyordu. Yani cihazın gizli klasörü olan Efs klasörüne ulaşıp cryptolu imei dosyasını, yapımcıya göndermeye çalışıyordu. Cihaz rootlu olmadığı için, yazma okuma korumasından dolayı zannediyorum, cihazım kararsız duruma düşüyordu. O zaman bende piyasaya çıkıp "abi Note2 ne b*ktan bi cihaz ya. Kitlenip duruyo " yaygarasını yapmalıydım. Ama olmuyor. Bu cihazları yapanlara bizler gavur diyoruz ama, o koreli emekçilerin hakkınıda yemeyelim. Kahve köşelerinde zaman öldürenleri unutmadan.
Hee, zamanında Nokia 3310 da da yılan oynardım, cihaza devamlı yazılım attırırdım. Hehe.

Kalın sağlıcakla.

bu telefon problemli yazılımcımısın nesin bilmiyorum,

https://www.facebook.com/onuralpaydininceleme/posts/302568109881555

şurdanda şikayetlere bakabilirsin ve üstüne üstlük bende başka bi problemde boy gösterdi. dokunmatik kendi kendine basıyor kapatıp açmadan düzelmiyor. sen bana yardımcı olma ben servise gönderdim yazılım attı heralde senin gibi bi tane var orda düzelmedi. tekrar gönderdim bekliyorum hala.

symbazz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
efsanex arkadaşım, ben sebeplerini mesajımda anlattım. Başka bir şey eklemeyeceğim. Senin telefonu şu an benim oğlum kullanıyor. Ben kullanıyordum ona verdim. Şu an telefon elimde ve içerisindeki bazı oyunları sana buraya yazayım. Asphalt 6, Brothers in Arms, GTA 3, GT Racing, Nova ve irili ufaklı diğer oyunlar. Zannediyorum o yazdığın oyunlar, bu oyunların yanında devede kulak kalır. Hepside ram canavarıdır. Bu da demek oluyorki oyunlarda bir sıkıntı var.

Dokunmatik kendi kendine basmasının birden fazla sebebi var. En büyük ve önemli sebebi touchscreen arızasıdır. Bu arıza her zaman baş göstermez ve cihazlarda durup dururken takılmalara sebep olur. Benim sana tavsiyem, cihaz değişimi istemen. Verdiğin linkteki 3-5 şikayet bir cihazın kötülüğünü göstermez. Dünya genelinde 2,5 milyon adet üretilmiş bir modelde zannediyorum bazı kullanıcılarda sorunlar çıkması normaldir.

Son olarak şunu söyleyim, evet yazılımcıyım. Bunu bil. Birde sana tavsiye, bu telefonun ikinci eli 800 lira civarında, sat ikinci el Note2 al. Zannediyorum onlarda 900 lira civarında. Dört çekirdek işlemci ve 2 gb ram var. Ama eminim o oyunlarda da bu sıkıntıyı yaşayacaksın. Zannediyorum forumdan beklediğin yardımı almışsındır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş en iyi telefon bile kasıyor yani. takma . s4 mininin oyun performansı genede çok iyi . ufak defek kasmalar kasmadan bile sayılmz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
açıklaman çok güzel abicim. ama benim sana bi sorum olacak root dedigin ne? rootsuz kullanıyorum ? ney yani. şimdiden teşekürrler

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar telefonu almayı düşünüyorum oyunlardaki sorun hala varmı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adı üstünde mini ? daha ne bekleniyor anlamış değilim.. murat 131 den ferrariyi geçmesini istemeyin :lol: