S
SDN Okuru
SDN Okuru
Arkadaşlar 1 aydır kullanıyorum telefonu kasma sorunu tüm s4 minilerde var. En kısa zamanda güncelleme yapılır umarım:thumbdown:
Yaw arkadaş sende subway surf oynama yani. Demekki devamlı arkada senkronizasyon yapıor, devamlı reklam indiriyor. Bi oyun için telefonmu değiştirceksiniz.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Bellemişsiniz fabrika ayarlarına al format at diye. Peki bu adam internet bankacılığı ile ilgili programlar kullanıyorsa, ne biliyim, banka anahtar programıydı, yada sonra bulamayacağı program vesaire kullanıyorsa ne olacak. Benim mesela, yaklaşık altı adet, telefonuma göre ayarlanmış, bankacılık ve diğer programlarım var. Ne yapcam , sil hepsini gitsin. Olmaz böyle. Siz parmak kanayınca, kangren oldu deyip bacağı kesenlerdensiniz. Fabrika ayarlarına getir, sd kartı biçimle,ee adam gitsin 3310 alsın kullansın o zaman. Telefon her kastığında format at, kartı biçimlendir. Yanlış uygulama.
Arkadaşlar, mesela facebooka giriyorsunuz, çıkarken home tuşuyla çıkıyorsunuz. Olmadı işte, aslında o program hala arka planda çalışıyor. Çoğumuz ram booster gibi saçma sapan programlar kullanıyoruz. Aslında rami boş yere meşgul ediyoruz. Antivirüs programları ayrı bir sorun. Tam bir ram ve pil canavarları. Siz siz olun free olan herşeyi indirmeyin. Çoğu arka planda reklam indiriyor. İndirirken sizden zorla almak istedikleri izinleri iyi okuyup öyle yükleyin. Gelişigüzel yazılımla telefonları çorbaya çevirip, sonrada cihazlara bahane bulmayın. Bir telefonun üretiminde yaklaşık 300 tane tecrübeli mühendis çalışıyor. Tasarımdan geliştirme, yorma ve eskitmelere kadar. Drop testlerinden zorlama testlerine kadar. Bir arabanın aslında 250 km hızla gidecekken 200 e ayarlanıp % toleranslar verilmesi gibi, bu cihazlarda da toleranslar belirlenir ve imalatına karar verilir. Ama hesaba katmadıkları tek şey tüketicinin, telefonların hafızasına en olmadık şeyleri çorba ederek yükleyecekleri. Bende S4 mini kullanıcısıyım. NoteII de kullandım S3 te kullandım. Öyle şeyler yükledim ki NoteII yi bile kastırdım. Cihaz nerdeyse benden kurtulmak istedi. Şu an S4 minim var, root suz. Ama blackmartla bütün yazılımları indirip kuruyorum. Oyun dersen hepsini kurdum oynadım ve kaldırdım. Hiçbirinde kasma yapmadı. Antivirüs kullanmadım. Kullanmak saçmalık bence. Telefonunu rootlama, programı kendi sitesinden indir, hiçbirşey olmaz. Advanced care yada ram boost gibi, aslında arka planda sizlere reklam okutmak olan programları kullanmam, tavsiye ederim. Ve ve ve. Bu IOS tabanlı cihazlarda da, Windows mobile tabanlılarda da, Android tabanlılarda da aynıdır, değişmez. Telefonunuzu açtıktan sonra bir ay kesintisiz kullanmayın. 3-5 günde bir telefonunuzu kapatıp açın. Cihazınız refresh yapsın. İşte çalışanlar öğle yemeğine çıkarlar değilmi, bu da aynı işte. Cihazları da biraz dinlendirin, ırgat gibi çalıştırmayın. İşlemci ve batarya ısındıkça, çalışma hızı düşecektir, bunu unutmayın.
Neyse biraz dinleneyim, ilerde yazıma devam ederim.
Bu telefon kasmasında ben mi kasimbi ben yokum şu uygulamalarda oyunlara bak kasar canım dahaaaa çok kasar
![]()
Kardesm guc tasarrufu modu cok etkilio o aciksa kapat.Ayarlardan bir kurcala ve antivirus vb. yazilim programlarina fazla gerek yok onlari sil.Rahatlar muhtemelen
haklısın kardesım bende 2 hafta once s4 mını aldım donuyo dıye servıse yolladım aynı sekılde ara ara basıt oyunlarda bıle donuyodu . servıs ertesı gun aldım sadece yazılım yuklemısler hemen servısde hıc bısı yampmayıp temple run 2 yı ındırım oynadım yıne aynı sımdı ıkı gun once de servıse urun degısımıne verdım bakalım beklıyorum ıns butun s4 mını lerde yoktur
haklısın kardesım bende 2 hafta once s4 mını aldım donuyo dıye servıse yolladım aynı sekılde ara ara basıt oyunlarda bıle donuyodu . servıs ertesı gun aldım sadece yazılım yuklemısler hemen servısde hıc bısı yampmayıp temple run 2 yı ındırım oynadım yıne aynı sımdı ıkı gun once de servıse urun degısımıne verdım bakalım beklıyorum ıns butun s4 mını lerde yoktur
Subway surf güncellemelerden sonra çok kasar hale geldi. Iphone 5 te bile kasıyor diyen var. Başka oyunları da deneyin. Isı derecelerini kontrol edin.
Her güncelleme ile oyun daha da ağırlaşıyor diyorlar ama bende tek frame ağlaması yok, demekki telefondan kaynaklanıyor. Ayrıca Iphone larda kasmıyor, hepsinde düşük fps de çalışıyor. Ben de anlamış değilim nedenini. 20 fps de oynuyorlar oyunu, Yazılımsal bie sorun![]()
Ram booster, dr web, easy finder ve mobile care'i sil hepsi gereksiz telefon şişiren uygulamalar
kardeşim konudaki yorumları okumuyomusun fabrika ayarlarına döndük diyoruz telefonda facebook ve whatsapp hariç bişey yüklemedik diyoruz genede subway surfers ve temple run tarzı oyunlarda belli zamanlarda kasma oluyo ve bundan çoğu kullanıcı şikayetçi. oyun sürekli kasıyo demiyoruz bak bazen bi kasma meydana geliyo ve rahatsız ediyo kontolünden çıkıyo oyun. ben 1200 lira verdiysem buna ırgat gibide kullanırım her türlü kullanırım. yok arka planda şu varmış ön planda bu varmış geç sen onları bu telefonlar problemli kim ne derse desin
Valla arkadaşım, ben sende problem görüyorum. Ben yorumumda fabrika ayarlarına dön demiyorum. Alıntı yaptığın yorumumu iyi oku. Ben aksine iyi birşey olmadığını tavsiye ediyorum.
Cihazına işkence çektirmen, ırgat gibi kullanman senin tercihin. Demek ki yukarıdaki yazım senin için değil, diğer cihazının kıymetini bilenler içinmiş. Sen kendine almayacaksın. Beğenmediysen satacaksın o zaman telefonunu. Burada millete yardımcı olmaya çalışan benim gibi insanlarıda suçlamayacaksın. Buraya gelmişsin ki, yardım arıyorsun. Ama bizlerden daha çok biliyorsan, senin de fikirlerini almak isterdim. Efsane kardeş, ben yazılımcıyım. İster benim yorumlarıma katılırsın ve uygularsın
ister uygulamazsın. Senin tercihin. Ama şuna inan, yazdıklarımın hepsi çözümün bir parçası. Bir cihaza çamur atmak çok kolaydır. O sizin takılıyor dediğiniz cihaz, aslında takılmıyor. Onu söyleyim. Bedava diye indirdiğiniz o cazibeli oyunların arka planda neler çevirdiğini biliyormusunuz. Mesela Subway Surfers oyunu. Siz o oyunu yüklemek için aslında nelere izinler verdiğinizin farkındamısınız.? 11 farklı izine yetki veriyorsunuz. Siz o oyunu oynarken, aynı zamanda da arka planda ne işler çeviriyor biliyormusunuz. Araştırın anlarsınız. Mesela "android.permission.GET_TASKS" diğeri "android.permission.INTERNET", "android.permission.READ_PHONE_STATE" ve diğerleri. Bu gibi oyunlar arka planda, sizin gizli bilgilerinize ulaşıyor, cihazınızda port açıyor, diğer önemli bilgilere ulaşıyor. Sizden izinsiz reklam indirip sağda solda sizin gözünüze sokmaya çalışıyor.
Arkadaşım esasında sen geç onları. Telefonlar problemli değil, bazı kullanıcılar problemli.. Sen 1200 lira verdin de biz bedava mı aldık. Ben buna para verdim diye cihazına istediği eziyeti çektirmeye çalışanlar, buralara gelip kimseden yardım istemesin. Neden istemesin, demek ki bizlerden bu kullanıcılar daha bilgili ve tecrübeli. O zaman sen ve senin gibilerin buralarda yardım aramasına ihtiyaçları yok. Cihazlarınızı ırgat gibi kullanır, her zamanda servis yolu gözlersiniz. Bana ne !. Benim yorumum, her fikirden bir çözüm çıkarmaya çalışan, bilinçli tüketicilere dir.
Ha unutmadan, zamanında Note2 kullanıyordum. 2,25 mb lik bir oyunda takılıpta cihazımın kilitlendiğini hatırlıyorum. Niye biliyormusun, oynadığım oyun yerli bir oyundu. Ve imei hırsızlığı yapıyordu. Yani cihazın gizli klasörü olan Efs klasörüne ulaşıp cryptolu imei dosyasını, yapımcıya göndermeye çalışıyordu. Cihaz rootlu olmadığı için, yazma okuma korumasından dolayı zannediyorum, cihazım kararsız duruma düşüyordu. O zaman bende piyasaya çıkıp "abi Note2 ne b*ktan bi cihaz ya. Kitlenip duruyo " yaygarasını yapmalıydım. Ama olmuyor. Bu cihazları yapanlara bizler gavur diyoruz ama, o koreli emekçilerin hakkınıda yemeyelim. Kahve köşelerinde zaman öldürenleri unutmadan.
Hee, zamanında Nokia 3310 da da yılan oynardım, cihaza devamlı yazılım attırırdım. Hehe.
Kalın sağlıcakla.