S3 yazılımla ilgili yardım eder misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 06ltf06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

06ltf06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba s3(gt_ı9300) cihaza sahibim daha önce root işlemi uygulamıştım rootu kaldırmak için türkiye rom bulamadığımdan herhangi bir rom yükleyip kullanmaya devam ettim daha sonra cihaz şarj soketinde sorun oldu gönderdim başarı teknik servisine bana gelen cevap telefonun anakartında sorun var ancak bu cihaz rootlandığı için garanti dışıdır oldu şimdi asıl soruna geleyim ben sammobile sitesinden 4.2.2 firmware yüklüyorum ancak kies e bağladığımda cihaz versiyonda TUR yazması gerekirken AFR yazıyor halbuki ben TUR versiyonu indirdim acaba neden böyle oluyor birbilginiz var mı ve benle bir orjinal s3 room paylaşmanız mümkün mü?
Teşekkürler

konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum

bulhav

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam,

Turkiye icin yayinlanmis olan 4.1.2 orjinal romu asagidaki linkten indirebilirsin. Turkiye icin 4.2.2 surumu yayinlanmadi daha dogrusu samsung 4.2.2 surumunu pas gecip direk olarak 4.3 surumunu vermektedir. Ayrica telefonunda sar sorunu derken gecmi sarj oluyor acaba eger boyle bir problem yasiyorsan mutlaka farkli bir USB kablosu ile sarj yapmayi dene olmazsa farklibir adaptorle sarj yap ve bir gozlemle bakalim sorunun cozulacekmi. Cunku sarj sorunundan bir cok kisi muzdarip maalesef.. Kolay gelsin.

Link: http://samsung-updates.com/details/17276/Galaxy_S_3_International/GT-I9300/TUR/I9300XXEMF6.html

06ltf06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
verdiğiniz linkten room u yükledim ama hala afr görünüyor kieste odin ile pda üzerinden güncelleme yapıyorum ama anlamadım telefon 0 lanmadı bile kafayı yicem yardımcı olur musunz

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birde romu başariyla yükledıkten sonra *#1234# yada #*1234# yaz ordan bak rom yüklenmiş mi diye..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ap I9300xxemf6
cp ı9300xxema5
ı0300ojvemf1 şeklinde yüklenmiş sanrım

06ltf06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yüklenmiş sanırım
AP:I9300XXEMF6
CP:I9300XXEMA5
CSC:I9300OJVEMF1
ŞEKLİNDE

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

[TH="align: center"]Filename[/TH]
[TD="width: 30%, align: center"] I9300XXEMF6 [/TD]

[TH="align: center"]Region[/TH]
[TD="align: center"]Saudi Arabia JED[/TD]

[TH="width: 20%, align: center"]CSC[/TH]
[TD="width: 30%, align: center"]I9300OJVEMF1[/TD]

[TH="align: center"]OS Version[/TH]
[TD="align: center"]Android 4.1.2 Jelly Bean[/TD]
Malesef..

06ltf06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunun türkliye versiyonunu nerden bulacağım ben ya sammobile sitesinden indiriyorum ama yine aynı şey :S

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
*#231#imei# böyle birşey vardi o rom un cesitli ülke csc lerini gösteriyodu orda ARB yazardi üstte TUR yazardı tur u sectiğinde o yukardakı yazdiğim romun turkcesi kuruldu s2 de öyle s3 de *#231#imei# calişmiyo onu bulabilsen hall olabilir
bir de merak ettim niye illa turk romu olmalı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
teknik servisten rootludur diye geri gönderdiler daha önce türk versiyondu yani orjinal benim yüklediğim afrika versiyonu benm düşüncem bunlar room turk deilde afr oldugu için rootludur dediler çünkü telefon rootlu flan değil turk room bulursam tekrar yollayıp kabul etmezlerse tüketici haklarına başvurucam çünkü telefon hatalı anakartında sorun varmış bu sorunu bnm oluşturmamda mümkün değil :( bu yüzden turk rom arıyorum garantide sıkıntı olmasın tekrar diye

06ltf06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
daha önce rootladım ama sıkıldım tekrar room yükledm ama türk roomuu yerine afr yükledim sorun olacagı hiç aklıma gelmezdi sonuçta oda orjinal bir room garantiye tekrar yollucam eğer türk rom bulabilirsem anakartında sorun var telefonun hatalı üretim hersey bnm o türk room bulmama bağlı

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakartında sorun olduguna emimisin peki cogu öyle diyor anakart için ekstra para almak için cok pahali bi işlem cünkü anakarti tamir etmek

sahinyilmaz52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
*#272*imei#bunu çalıştırman için android 4.0.4 sürümünü bulup yüklemen lazım türkiyenin yükledikten sonra yandaki koddan değiştirebilirsin arf yazan yeri turla .. jealbean sürümlerinde kodlar çalışmıyor ilk sürüm olan 4.0.4 sürümünü yükle çalıştır daha sonra zaten telefon üzerinden güncelleme yaparak enson sürüme gelebilrirsin