S10e Alınır mı?

TeknoBoss32

Profesör
Reaksiyon puanı
494
Öncelikle herkese iyi forumlar.Yaklaşik 3 4 hafta s10e vs note9 diye bir konu açmıştım ve sonucunda s10e yi ön sipariş olarak vermiştim.Cihaz konuyu açtıktan 3 gün sonra geldi yani cihaz elimde olalı 1 aydan fazla oldu.Bir konu açacaktım ama çok meşguldüm o yüzden bugüne nasip oldu.
Cihazı note 9 ile karşılaştırırsak batarya dışında her özelliği daha iyi.
Performans olarak 1 sene yeni işlemci ve yeni üretim teknolojisi var.
Ekran olarak ekranı 2k çözünürlükte değil ancak ekran kalitelisi olarak note 9 dan daha kaliteli.Cidden çok iyi bir ekranı var hele hdr içerik izliyorsanız ayrı güzel.
Kamera olaraksa arka kısımda düz s10 ve s10+ da 3 kamera varken s10e de 2 kamera var.Ama bu o kadar sıkıntı değil çünkü o üç kameradan biri ana kamera, biri zoom, biride geniş açı kamerası.S10e de ana ve zoom kamera var ama kaliteleri s10 ve s10+ ile aynı.Yani onlardan farklı olarak sadece optik zoom yapamıyacaksınız ve portre modunu yazılımsal yapacak.Ön kamerası ise diğer 2 cihazla aynı.Kameraları note 9 ile kıyaslarsak ise ön kamera olarak s10e daha iyi.Arka olaraksa sanırım ana kameraları aynı geldi bana.İkinci kamera ise note9 da zoom s10e de geniş açı.Burda ana kamera daha önemli olduğu için eşit diyebilirim.
Cihaz yağ gibi akıyor.Ben herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.Zaten en üst seviye işlemci kasma falan asla yapmaz.Ön siparişle aldığım için galaxy buds adlı kablosuz kulaklığıda geldi.Ses kalitesi olarak pek anlamam ama çok çok kullanışlı ve s10e ile tam uyumlu bir cihaz.Ayrıca kulaklığı s10e nin arkasına koyarak sarj edebiliyoruz.Gelelim cihazla ilgili detaylara;
  • Fabrika çıkışlı ekran koruyucu ile geliyor.Kalitesini bilmem ama şimdiden bir kaç çizik var ekran koruyucuda yinede düşünülmesi güzel
  • 4k çekim sınırı yok.Kalitesi falan çok iyi gerek video gerek kamera.Ayrıca geniş açıyla video çekerken sanki aksiyon kamerasındaki gibi çok iyi sabitleme gibi bir modu var ve yazılımsal çünkü 2. kamerada geçerli.
  • Google camera mevzusu en son baktığımda snapdragon işlemcisi için çıkmıştı ama exynos versiyonu yoktu.En son 1 hafta önce baktım bu arada
  • Düz s10 da var mı bilmiyorum ama nabız ölçme, tansiyon ölçme gibi şeyler bunda yok
  • Bataryası günü rahat çıkarıyor.
Benim söyliceklerim bu kadar artık forumda aktifim cihazla ilgili sorunuz varsa buyurun.