S.D.N TSM Kulübü

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,

Türk Sanat Musikimize gönül veren tüm dostların SDN'deki buluşma noktası olarak bu konuyu açtım.

Konserler , yeni çıkan albümler, videolar ve daha bir çok şey...

İlerleyen günlerde bilgiler ile buraya eklemeler yapacağım.

[size=12pt]ALBÜMLER HAKKINDA[/size]

<a href="http://forum.shiftdelete.net/sdn-tsm-kulubu-t13993.10.html"> <b>Zekai Tunca - Aşka Merakım Ezelden</b>

Ahmet Özhan - Yüzyılın Şarkları

TSM severler için tavsiye edeceğim tek radyo Karmaturka'dır. 7/24 TSM, az reklam, bol müzik.. dinleyin vazgeçemeyeceksiniz..

TSM dostları... Gelecek olan arkadaşları da listeye ekleyeceğim..

otantic76
warkortali
mavinok.ta
bdco
RuNaL
ulvi_kcky
Talha Ertunç
tekefe

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Bende varım

biz heybelide her geceee ay şey :$ atmosferden kaynaklanıyor sanırım kaptırdım :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
benide yazabilirsin ama sadece yazılırım haaa :D başka bişey beklemeyin :D

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Gönül vermiş durumda değilim ama ilgilenmek isterim belki gönlümüde alır benide yaz ;)

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bdco, lütfen... anlıyorum aktifsin ama her yerde olmaz..

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
beğendiğim bir eser..<br /><br />Her mevsim içimden gelir geçersin<br />beste: Semahat Özdenses<br />güfte: Hasan Hüseyin Çolak<br />makam: Uşşak<br />usül: düyek<br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=bMe51Ka3JRY&eurl

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Konu içeriğinin önem arzı gereği sabitlendi başarılar dilerim ..

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ne dedimki yav ayrıca ben sadece ilgilenmiyorum ama bilgiliyimdir özellikle THM de ;) Babam saz çalar evde o yüzden çok müzik vardır benim kafada :)

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
benide yazarsan sevinirim aktif olmasakta eklenenlere bakarız :)

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Benide yazarsan sevinirim.TSM bilgimide iyice artırabilirim

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Evet..ilk albüm incelememiz.. Zekai Tunca - Aşka Merakım Ezelden

aslamerakimezelden2.jpg

Zekai Tunca'nın 15. albümü Esen Müzik etiketiyle çıktı. Albümün adı, 2004 TRT Alaturka Beste yarışmasında ona birincilik kazandıran Aşka Merakım Ezelden. Albümdeki tüm eserlerin bestesi Zekai Tunca'ya ait. Albümde 11 eser yer almaktadır. Albümün ilk eseri tabii ki de ödüllü eser Aşka Merakım Ezelden.. Tüm eserler birbirinden muhteşem.

Kişisel yorumum; benim favorim İnşaallah ve tabii ki de Aşka Merakım Ezelden. Daha önceki albümlerini dinlediyseniz bu albümden fazlasıyla keyif alacaksınız. Zekai Tunca'nın sesine Kürdi,Acem Kurdi ve Kürdilihicazkar makamı çok yakışıyor bence.

ŞARKI İSMİ SÖZ BESTE MAKAM
Aşka Merakım Ezelden Zekai Tunca Zekai Tunca Kürdilihicazkar
Ben Ayrılamam Sen Terket Zekai Tunca Zekai Tunca Nihavend
Güldürme Zekai Tunca Zekai Tunca Nihavend
Sultanım Dilaver Cebeci Zekai Tunca Nihavend
Misketi Çaldırmaz mıyım? Cemal Safi Zekai Tunca Hüzzam
İnşallah Zekai Tunca Zekai Tunca Acem Kürdi
Seninle Gülene Kadar Zekai Tunca Zekai Tunca Saba
Sevincimi Tüketmedim Aşkın Tuna-Zekai Tunca Zekai Tunca Hicaz
Olsun Zekai Tunca Zekai Tunca Hicaz
Bilsem Güngör Sarkın Zekai Tunca Hicaz
Alınyazımsın İlkan San Zekai Tunca Hicaz

unutmayın ki TSM eserleri 1-2 defa dinlenildiğinde tadı anlaşılmaz. o yüzden hemen "çok kötü eserler" demeyin.

<a href="http://www.zekaitunca.com/"> <b>Kaynak</b>

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
daha çok şey yapmalıyız. ben bu aralar çok meşgulüm. siteye bakabiliyorum ama konuya ancak gece ek yapabilirim.

müzik aleti çalan TSM severler için nota kaynakları eklemeyi düşünüyorum..

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ahmet Özhan - Yüzyılın Şarkıları <br /><br /><br />
ahmetozhan.jpg
<br /><br />
215Ahsxkdirakpk.jpg
<br /><br /><br />Türk Sanat Müziği çalışmalarını çıkardığı albümler ve düzenlediği konserlerle başarısını yıllardır sürdüren Ahmet Özhan, "Yüzyılın Şarkıları" isimli albümüyle sanat severlerle yeniden buluşuyor. Albüm 12 Mayıs 2007'de müzik marketlerdeki yerini alacak.<br /><br />Ahmet Özhan 4 yıllık bir aradan sonra yeni bir proje ile Türk Müziği sevenlere eşsiz bir 'koleksiyon-albüm' hediye ediyor: "Yüzyılın Şarkıları"...<br /><br />"Yüzyılın Şarkıları" tanıtım konserinde Ahmet Özhan, 12 Mayıs saat 20:00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sevenleriyle buluşacak.<br /><br />Sanatçı, yapımcılığını İstanbul Organizasyon'un üstlendiği albümde, geçen yüzyılda en çok sevilen ve dillerden düşmeyen eserleri yeniden yorumluyor. Ahmet Özhan, 80'li yıllarda çok sevilen "Hüzün" şarkısını bu albüme ekleyerek sevenlerine hoş bir sürpriz yapıyor. Geçtiğimiz ekim ayında kaybettiğimz büyük besteci Selahattin İçli'nin bu güzel eseri, Ahmet Özhan hayranlarının çok sevdiği ve beklediği bir şarkı idi. Albümde ayrıca, Şekip Ayhan Özışık'tan "Rüzgâr Söylüyor", Hacı Arif Bey'den "Bakmıyor Çeşm-i Siyah", Hacı Faik Bey'den "Nihansın Dideden", Kemani Serkis'ten "Kimseye Etmem Şikâyet, Sadettin Kaynak'tan "Leyla Bir Özgecandır" gibi unutulmaz eserler bulunuyor.<br /><br />Müzik yönetmenliğini Hasan Esen'in yaptığı albüm, 12 Mayıs 2007'de müzik marketlerdeki yerini alacak. Fotoğraf çekimlerini ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in yaptığı albüm, piyasanın alışagelmiş stüdyo fotoğrafları yerine Ara Güler'in siyah-beyaz klasik çalışmaları ile klasik bir Türk sanat müziği albümünün tamamlayıcısı olmakta.<br /><br />Ayrıca, musikimizde çok önemli bir yer tutan, ancak yüz yıldır kullanılmayan iki enstrüman, "Santur" ve "Rebab" bazı eserlerde kullanılmakta ve albüme farklı bir renk katmaktadır. <br /><br />Kişisel yorumum; herkesin mutlaka dinlemesi gereken bir albüm. her biri birbirinden muhteşem eserlerden oluşmuş bir albüm. hüzün ve hüzün çiçeği benim favorim.<br /><br />1 Hüzün - 03:36 <br />2 Rüzgar Söylüyor - 04:54 <br />3 Hüzün Çiçeğim - 05:10 <br />4 Yalan - 05:02 <br />5 Enginde Yavaş Yavaş - 03:36 <br />6 Şimdi Uzaklardasın - 03:37 <br />7 Bakmıyor Çeşm-i Siyahım - 03:59 <br />8 Kimseye Etmem Şikayet - 05:04 <br />9 İnleyen Nağmeler - 02:52 <br />10 Dün Gece Mehtaba Dalıp Seni Andım - 04:31 <br />11 Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim - 03:59 <br />12 Leyla Bir Özge Candır - 02:58 <br />13 Saçların Tarumar - 04:51 <br />14 Nihansın Dideden - 03:52 <br />15 Eski Dostlar - 03:09<br /><br /><br /><br /><a href="http://kultur.sabah.com.tr/muz101-40120-20070511-401.html"> <b>Kaynak</b><br /><br /><br /><br />
<br /><br />menekşe gözler hülyalı... kemal caner bir söyler bir söyler ölürsünüz.. maalesef onun sesinden bulamadım.. bununla idare edeceğiz artık...<br /><br />bu eseri erkek sesinden dinlemeyi çok severim. bayan sesine pek oturmuyor eser..<br /><br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=mmD0gq6-_d8<br /><br />
<br /><br />kim derdi ki sevgilim bu aşk yarım kalacak<br />ikimizin ismini ayrılanlar anacak<br />olan olmuş bir kere<br />ağlamamız faydasız yollarımız ayrılmış<br />kavuşmamız imkansız...<br /><br />Nalan Altınörs'ün sesinden...<br /><br /><br />[flash=200,200]http://media.imeem.com/m/RHJFwleiLa/aus=false/[/flash]<br /><br />
<br /><br />devamı gelecek bu tarz şarkıların....

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Düzenleme : Ard ard a gönderilmiş olan mesajlar forum kuralları uyarınca bir hatadır. Gerekli düzenlemeyi şimdilik ben yaptım 18 Aralık 2007, 14:45 zamanında yazmış olduğun konuna hepsini birleştirdim fakat bunu bir daha yapmayacağım lütfen dikkat edelim ard ard a mesaj yazmayalım ..

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
<br />başka söz söylemem aşktan yana ben<br />yaralı bir kuşum battım kana ben<br />azadsız köleyim bil ki sana ben<br />ömrümce baş koydum güzelliğine<br /><br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=DxolbPYdllc

tekefe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benide eklerseniz sevinirim Türk Sanat Müziği vazgeçilmez

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
<br /><br />MÜNİR NURETTİN SELÇUK<br />Tereddüt '1994<br /><br />01.Tereddüt [Nihavent]<br />02.İstiyorum [Nihavent]<br />03.Gönlümle Hasbihal [Nihavent]<br />04.Gece Sahilden Açıp [Nihavent]<br />05.Ey gül Ne Acep [Nişabürek Yürük Semai]<br />06.Bilmem ki Günahım [Muhayyer Kürdi]<br />07.Bekliyorum Günlerdir (Gazelli) [Uşşak]<br />08.Bir Esmere gönül Verdim (Gazelli) [Saba]<br />09.Ben Yürürüm Yane Yane [Neva]<br />10.Esiri Zülfünüm [Uşşak]<br />11.Nideyim Sahn-ı Çemen [Hümayun Nakış Yürük Semai]<br />12.Hastayım Yalnızım [Hicaz]<br />13.Ey Büt-i Nev Eda [Hicaz]<br />14.Ömrüm Seni Sevmekle [Hüzzam]<br />15.Kıldı Zülfün (Gazel) [Hüzzam]<br />16.Bülbül Taşta Ne Gezer [Segah - Halk Türküsü]<br />17.Karam [Hüzzam]<br />18.Ver Sak-i [Mahur]<br /><br />Üstat Münir Nurettin Selçuk'un ölümünden sonra 1994 yılında basılan albümü. Albüm hakkında geniş bir bilgi vermek isterdim ama albüm çıkalı baya uzun zaman olduğu için tatmin edici bilgiler bulmak çok zor. Benim bilgimde bu albümü değerlendirmeye yetmeyeceği için sadece albümdeki parçaların isimlerini yazabiliyorum. Tanıtım amacıyla albümdeki parçaları, kısıtlı olarak aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz.<br />Buyrun Link<br /><br />Şu an albümü piyasada bulmak çok zor ama internet mağazalarından satın alabilirsiniz.<br /><br />
<br /><br />Albümden benim favorim olan bir parça; Gece Sahilden Açıp<br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=NTauY7ziMuU

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Ard ard a mesaj yazmak yerine bir önceki mesajımıza ek yaparsak daha doğru olur gerekli düzenlemeyi ben hallettim ulvi_kcky ;)

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
warkortali dedi ki:
Ard ard a mesaj yazmak yerine bir önceki mesajımıza ek yaparsak daha doğru olur gerekli düzenlemeyi ben hallettim ulvi_kcky ;)
Mesaj uzun gözüktü gözüme ondan iki parça yaptım. Bir dahaki sefere olmaz, teşekkürler düzelttiğin için :)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bi mesaj kutusu ne kadar alıyorsa abi sığdır sorun olmaz :) ard ard a yazılamıyor forum kurallarınca anlayışın için ben teşekkür ederim :)

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Güzel bi çalışma olmuşş, ellerinize sağlıkk