Ryzen=ÇÖP

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ryzen 1. nesil işlemciler güçlü değil zaten. 2. nesil de kendilerini düzelttiler, 3. nesilde Intele kafa tutmaya başladılar. Ryzen çöp filan değil, aslında güzel espiri :D
Dostum sen eğer teknoloji üniversitelerinin veya teknoloji üreten kamu kurum veya kuruluşlarının raporlarını okuyup araştırırsan son tüketiciye gerçekten ama gerçekten ÇÖP sattıklarını görürsün ama efsane işlemciler, efsane ramler, efsane ekran kartları vs vs görmek de bize nasip değil, çünkü ülkemiz çok sonradan ve yavaş yavaş teknolojiye yöneldi.

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Dostum sen eğer teknoloji üniversitelerinin veya teknoloji üreten kamu kurum veya kuruluşlarının raporlarını okuyup araştırırsan son tüketiciye gerçekten ama gerçekten ÇÖP sattıklarını görürsün ama efsane işlemciler, efsane ramler, efsane ekran kartları vs vs görmek de bize nasip değil, çünkü ülkemiz çok sonradan ve yavaş yavaş teknolojiye yöneldi.
ÇÖP aldığımızın farkındayım ancak ÇÖP almaktan başka şansımızın olmadığının da farkındayım :(

KTimur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
136
Evet Ryzen çöp !
Qw2okWfIQz9fQuVUQboNg5_fx3eLehFlSS_WJoQXVhw.jpg

Aradaki FPS farkına bakın (!).
Ryzen hem daha çok çekirdek sunması hemde fiyat olarak daha düşük olması sebebi ile seçiliyor. İntel binlerce TL harcayarak aldığınız işlemciye plastik kalitesiz bir fan verirken AMD en azından soğutma ve görünüş olarak İntel'e nazaran daha iyi soğutucuları yanında veriyor. Ryzen 5 1600 AF gibi bir işlemci ile uzun bir süre idare edebilirsiniz ama İ3 9100F gibi bir işlemci alırsanız ne yükseltme nede ileriye dönüklük açısından hata yapmış olursunuz. İ9 9900K alacak parası olan kişiye kimse karışamaz ister AMD ister İntel alır ancak bütçesi kısıtlı olup orta seviye yada giriş seviyesinde İntel alan adam hata yapmıştır.

Ryzen yeni nesil işlemciler ile tek çekirdek performans farkını da git gide kapatıyor. Eğer Ryzen piyasada olmasa 4 çekirdekli işlemciye bayıla bayıla 1500-2000 TL öderdiniz. İntel 10.nesilde çekirdek sayısında artışa gitmese kimse 10.Nesil'in yüzüne bakmazdı İntel karşısına bir rakip olup İnteli daha uygun fiyatlı ve ileriye dönük işlemci yapmaya zorladığı için AMD'yi sevmek yerine boş sözler ile firmalara hakaret ediyor yada çok büyük bir fanboy'luk ile firmaları savunuyorsunuz. Ryzen'in ilk nesil işlemcilerini alan birisi şu anda anakart masrafına girmeden 3.Nesil Ryzen işlemciye geçiş yapabiliyorken İntel alanlar soğutucu+anakart masrafı ile boğuşuyor ayrıca bu masrafa her yeni seri bir işlemci çıktığında tekrar giriyor.

İ3 9100F gibi ölü bir işlemci alsam bende İntel fanboyu olup İnteli savunurdum ama ne AMD ne İntel'İ savunuyorum kim kullanıcıya daha çok değer veriyor ve onun cebini düşünüyor ise onu savunurum, gerçekleri söylediğim için beni ''AMD Fanboyusun sen yğaa'' diye ''isimlendirecek'' arkadaşlara bu sözüm, gerçekler acıdır.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Evet Ryzen çöp !
Ekli dosyayı görüntüle 109620
Ryzen hem daha çok çekirdek sunması hemde fiyat olarak daha düşük olması sebebi ile seçiliyor. İntel binlerce TL harcayarak aldığınız işlemciye plastik kalitesiz bir fan verirken AMD en azından soğutma ve görünüş olarak İntel'e nazaran daha iyi soğutucuları yanında veriyor. Ryzen 5 1600 AF gibi bir işlemci ile uzun bir süre idare edebilirsiniz ama İ3 9100F gibi bir işlemci alırsanız ne yükseltme nede ileriye dönüklük açısından hata yapmış olursunuz. İ9 9900K alacak parası olan kişiye kimse karışamaz ister AMD ister İntel alır ancak bütçesi kısıtlı olup orta seviye yada giriş seviyesinde İntel alan adam hata yapmıştır.

Ryzen yeni nesil işlemciler ile tek çekirdek performans farkını da git gide kapatıyor. Eğer Ryzen piyasada olmasa 4 çekirdekli işlemciye bayıla bayıla 1500-2000 TL öderdiniz. İntel 10.nesilde çekirdek sayısında artışa gitmese kimse 10.Nesil'in yüzüne bakmazdı İntel karşısına bir rakip olup İnteli daha uygun fiyatlı ve ileriye dönük işlemci yapmaya zorladığı için AMD'yi sevmek yerine boş sözler ile firmalara hakaret ediyor yada çok büyük bir fanboy'luk ile firmaları savunuyorsunuz. Ryzen'in ilk nesil işlemcilerini alan birisi şu anda anakart masrafına girmeden 3.Nesil Ryzen işlemciye geçiş yapabiliyorken İntel alanlar soğutucu+anakart masrafı ile boğuşuyor ayrıca bu masrafa her yeni seri bir işlemci çıktığında tekrar giriyor.

İ3 9100F gibi ölü bir işlemci alsam bende İntel fanboyu olup İnteli savunurdum ama ne AMD ne İntel'İ savunuyorum kim kullanıcıya daha çok değer veriyor ve onun cebini düşünüyor ise onu savunurum, gerçekleri söylediğim için beni ''AMD Fanboyusun sen yğaa'' diye ''isimlendirecek'' arkadaşlara bu sözüm, gerçekler acıdır.
? Resim gülümsetti beni.
Hemen hemen her performans incelemesinde böyle görüntüyle karşılaşıyordum.
Arada 3 fps fark var adam öve öve bitiremiyor.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Bende sistemi yeni upgrade ettim, maalesef Intel almak zorunda bırakıyorlar, çünkü ryzen işlemciler hala PGA yani pinli olarak çıkıyor, işlemcinin dandik olduğu ilk bakışta göze çarpıyor, umarım önümüzdeki yıllarda AMD Threadripper işlemcilerin anakartları ucuzlar ve bizde o zaman tekrar AMD'ye geçeriz.
Benim işlemcim I5 2450M ve PGA988. Buna ne diyeceksin?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Evet Ryzen çöp !
Ekli dosyayı görüntüle 109620

miladı dolmuş model o ikiside miladı doldu amd çöp değil senin zihniyetin kötü amd o modeli zorla satmadı 4.nesil 10.nesil intelleri tokat manyağı yapıcak...

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Muhabbetlere bak millet birbnirine sallıyor!

Sizde ağır ryzen ci olmuşsunuz beyler fan değil, tapıyorsunuz adeta.

Adam gelmiş kullanım yüzdesi öyleydi de böyleydi diyor. ( Çekirdek ve thread sayısından bu yüzdenin sonuçları . Yüzdesi az kullanılan daha fazla FPS vermiyor ! Cahil cahil konuşuyorsunuz.)

3900x ile 9900k aynı segment değil mi ?

Pahalı ama Tekli çekirdekte ryzen yaklaşamıyor dahi !

Sırf pahalı diye adamları gömdünüz iyice. Herkes parasına yeteni övüyor. Biri İnteli övse fan oluyor. Millet Ryzene tapıyor. Doğrusu bu oluyor. Ne intelciyim nede ryzenci.

Çoklu çekirdek deyince Ryzen koltuğunda TEK

Tekli çekirdek deyince İntel .
3900x ile 9900k tekli çekirdek performansı arasında %2-3 lük fark var ve 3900x çoklu çekirdekte geçiyor. İntel 10. nesil düzgün fiyattan sokması lazım ki piyasada ayakta durabilsin.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
3900x ile 9900k tekli çekirdek performansı arasında %2-3 lük fark var ve 3900x çoklu çekirdekte geçiyor. İntel 10. nesil düzgün fiyattan sokması lazım ki piyasada ayakta durabilsin.
Çoktan satışta zaten. :D

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
Konu başlığı biraz sert farkındayım ama ryzen işlemciler ile intel 7.ve 8. Nesil işlemcilerin karşılaştırmalarına bakıyorum şunj fark ettim amd ryze 7 1800x ile i7700k yı kaŕşılaştırmış ama bir sıkıntı şu 1800x extrem bir işlemci yani birbirinin dengi değil diğer işlemcilerinde fps testlerine bakıyorum render perfirmansı bakımındanda çok ileride sayilmaz ve kullanıcılar ısı konusunda halen şikayetçi amd çok güzel pazarlama,reklam algı operasyonu başarılı yapmış bunların haricinde ikinci bir konu daha açacağım şuan araştırmalarım bitmedi bittiğinde sslerle birlikte paylaşacagım
FX serisi ile karıştırmış olmalısınız sn. İntel fanboyu. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burada tehlikeli işlemci yazmakta. :D

Son düzenleme:

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Battlefield V = R-181, İ-184 +3
Project Cars = R-111, İ-118 +7
Metro Exodus = R-191, İ-190 -1
HITMAN 2 = R-94, İ-100 +6
Assassin's Creed Odyssey = R-106, İ-111 +5
Kingdom Come Deliverance = R-97, İ-102 +5
Rainbow Six Siege = R-334, İ-347 +13
The Witcher 3 = R-164, İ-166 +2
Watch Dogs 2 = R-112, İ-120 +8

Ve fark %2 lik öyle mi ?

Rainbow da fark ettiysen eğer, CS-GO gibi oyunlarda fark %10 un üstüne çıkarken sen nerden vardın acaba %2 lik farka . Gelmiş %2 diyor. 1 tane oyunda 2-3 fps fark görünce fark %2 olmuyor bilgin olsun.

Ve işin içinde OC yok ! OC işin içerisine girer ise Ryzen sadece izler bilgin olsun.

Buda işin içine OC girmiş hali...

Tabikii sadece inteli övmüyorum. Buda AMD'nin çoklu çekirdek farkı!

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
52
Konu başlığı biraz sert farkındayım ama ryzen işlemciler ile intel 7.ve 8. Nesil işlemcilerin karşılaştırmalarına bakıyorum şunj fark ettim amd ryze 7 1800x ile i7700k yı kaŕşılaştırmış ama bir sıkıntı şu 1800x extrem bir işlemci yani birbirinin dengi değil diğer işlemcilerinde fps testlerine bakıyorum render perfirmansı bakımındanda çok ileride sayilmaz ve kullanıcılar ısı konusunda halen şikayetçi amd çok güzel pazarlama,reklam algı operasyonu başarılı yapmış bunların haricinde ikinci bir konu daha açacağım şuan araştırmalarım bitmedi bittiğinde sslerle birlikte paylaşacagım
Ryzen 7 3700 um var memnunum :) Ryzen Bence intel den daha iyi herşey oyun olmuyor

EwoksEndor

Doçent
Reaksiyon puanı
138
1. Senin izlediğin o testlerde ryzen nin performansı kısıtlanıyor sonra oooo intel daha güçlü diyorsunuz
2. O baktığın oyun testlerindeki oyunlar intele özel yapılıyor mesela test iyi izle ryzen işlemcnin %30 unu kullanır intel %65 ini kullanıır.(bunun sebebi intel de çoklu çekirdeğin az oluşu)
3. Amd ryzenler ısınmıyor ısınan artık intel oldu
4. İntel bile eski işlemcilerinin çöp olduğunu kabul etti boşa gelip burda fanboyluk yapmayın
5. İntel 10 nesil işlemcileri çıkardı ama ryzen 5 3600 i5 10400 den daha iyi bir işlemci
Daha makul yazılım desteği bir avantaj

Daha önce konuşmayı öğrenin Sonra İşlemciyi kötüleyin.
Otomatik klavyenin azizliği

EwoksEndor

Doçent
Reaksiyon puanı
138
Muhabbetlere bak millet birbnirine sallıyor!

Sizde ağır ryzen ci olmuşsunuz beyler fan değil, tapıyorsunuz adeta.

Adam gelmiş kullanım yüzdesi öyleydi de böyleydi diyor. ( Çekirdek ve thread sayısından bu yüzdenin sonuçları . Yüzdesi az kullanılan daha fazla FPS vermiyor ! Cahil cahil konuşuyorsunuz.)

3900x ile 9900k aynı segment değil mi ?

Pahalı ama Tekli çekirdekte ryzen yaklaşamıyor dahi !

Sırf pahalı diye adamları gömdünüz iyice. Herkes parasına yeteni övüyor. Biri İnteli övse fan oluyor. Millet Ryzene tapıyor. Doğrusu bu oluyor. Ne intelciyim nede ryzenci.

Çoklu çekirdek deyince Ryzen koltuğunda TEK

Tekli çekirdek deyince İntel .
Çoğu uygulama ve oyun doğrudan intel işlemcilere özel optimizasyon ile piyasaya sürülüy
intel bitmiştir batsa da kurtulsak tekelciden.
Ama bu seferde amd tekel olur

Çoğu uygulama ve oyun doğrudan intel işlemcilere özel optimizasyon ile piyasaya sürülüy

Ama bu seferde amd tekel olur
İkisininde kazanmaması daha iyi böylelikle daha çok f/p islemcisi ve anakart ve ekran kartı üretilir ve insanlar daha ucuza alır

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
patent yasası değişmeli sadece iki marka olmamalı daha fazla seçenek belli standart olmalı her üretici patentlerini paylaşmalı tekel olmamalı.

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Çoktan satışta zaten. :D
Fiyatlara baktım intel in hala pazarda tutunmak için hiç bir şansı yok

Battlefield V = R-181, İ-184 +3
Project Cars = R-111, İ-118 +7
Metro Exodus = R-191, İ-190 -1
HITMAN 2 = R-94, İ-100 +6
Assassin's Creed Odyssey = R-106, İ-111 +5
Kingdom Come Deliverance = R-97, İ-102 +5
Rainbow Six Siege = R-334, İ-347 +13
The Witcher 3 = R-164, İ-166 +2
Watch Dogs 2 = R-112, İ-120 +8

Ve fark %2 lik öyle mi ?

Rainbow da fark ettiysen eğer, CS-GO gibi oyunlarda fark %10 un üstüne çıkarken sen nerden vardın acaba %2 lik farka . Gelmiş %2 diyor. 1 tane oyunda 2-3 fps fark görünce fark %2 olmuyor bilgin olsun.

Ve işin içinde OC yok ! OC işin içerisine girer ise Ryzen sadece izler bilgin olsun.

Buda işin içine OC girmiş hali...

Tabikii sadece inteli övmüyorum. Buda AMD'nin çoklu çekirdek farkı!

attığın testlerde o kadar fark yok dediğim gibi fark %2-3 lük bir fark var intel in daha fazla fps çektiği oyunlar ise intel üzerine yapılmış oyunlar oc konusuna gelirsek intel oc için iyi bir anakart istiyor amd ise b450m b350m anakartlar ile de düzgünce oc oluyor.
İnanmazsan iki işlemcinin kıyaslamaları
Şimdi sen bunlarada inanmazsın intel fanboyu birde fanboy değilim diyorsun.

Son düzenleme:

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Ağzı olan konuşuyor ısı olayı ryzen serisi ile bitti pinli işlemciye bakınca hemen kötü olduğu fark ediliyormuş önce bir araştırma yapın sonra konuşun adam 7 nm işlemci üretiyorlar fiyat olarak aynı seviiyedr iki işlemciyi karşılaştırsan aradaki fark belli ryzen işlemciler çöpmüş bunu söylerken teknolojiden bir haber olduğun belli kimse seni zorlamıyor istediğin marka işlemci seçmekte özgürsün..

HalukSonmez

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Neden sadece üst segment olarak bakıyorsunuz?

Şöyle bir örnek vereyim R5 3600 1400tl ve İ5-10400 1600tl, bunlar birbirinin rakibi sayılır, ancak bakıldığında R5 3600'ün daha önde olduğunu görürsünüz.

Ryzen 3. Nesil İnteli geçerken, 4. Nesil tokatlar gibi geliyor.

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Neden sadece üst segment olarak bakıyorsunuz?

Şöyle bir örnek vereyim R5 3600 1400tl ve İ5-10400 1600tl, bunlar birbirinin rakibi sayılır, ancak bakıldığında R5 3600'ün daha önde olduğunu görürsünüz.

Ryzen 3. Nesil İnteli geçerken, 4. Nesil tokatlar gibi geliyor.
zaten öyle olcak ama fanboylar anlamıyor.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Fiyatlara baktım intel in hala pazarda tutunmak için hiç bir şansı yok

attığın testlerde o kadar fark yok dediğim gibi fark %2-3 lük bir fark var intel in daha fazla fps çektiği oyunlar ise intel üzerine yapılmış oyunlar oc konusuna gelirsek intel oc için iyi bir anakart istiyor amd ise b450m b350m anakartlar ile de düzgünce oc oluyor.
İnanmazsan iki işlemcinin kıyaslamaları
Şimdi sen bunlarada inanmazsın intel fanboyu birde fanboy değilim diyorsun.
İçinde I-GPU var ama 10.nesillerde.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
ı-gpu yu kullanan kimse yok ki zaten.
Erkan kartı pert olunca kullanıyorlar istemeseler bile.

onboard gpu-yu bir yardımcı el gibi görüyorum. Çok işe yarıyor. Mesela sistem dizersin para yetmez ekran kartına.
Onboardla paşa paşa kullanırsın. Para toplayınca alırsın ekran kartını