Ryzen=ÇÖP

EwoksEndor

Doçent
Reaksiyon puanı
138
Konu başlığı biraz sert farkındayım ama ryzen işlemciler ile intel 7.ve 8. Nesil işlemcilerin karşılaştırmalarına bakıyorum şunj fark ettim amd ryze 7 1800x ile i7700k yı kaŕşılaştırmış ama bir sıkıntı şu 1800x extrem bir işlemci yani birbirinin dengi değil diğer işlemcilerinde fps testlerine bakıyorum render perfirmansı bakımındanda çok ileride sayilmaz ve kullanıcılar ısı konusunda halen şikayetçi amd çok güzel pazarlama,reklam algı operasyonu başarılı yapmış bunların haricinde ikinci bir konu daha açacağım şuan araştırmalarım bitmedi bittiğinde sslerle birlikte paylaşacagım

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Konu başlığı biraz sert farkındayım ama ryzen işlemciler ile intel 7.ve 8. Nesil işlemcilerin karşılaştırmalarına bakıyorum şunj fark ettim amd ryze 7 1800x ile i7700k yı kaŕşılaştırmış ama bir sıkıntı şu 1800x extrem bir işlemci yani birbirinin dengi değil diğer işlemcilerinde fps testlerine bakıyorum render perfirmansı bakımındanda çok ileride sayilmaz ve kullanıcılar ısı konusunda halen şikayetçi amd çok güzel pazarlama,reklam algı operasyonu başarılı yapmış bunların haricinde ikinci bir konu daha açacağım şuan araştırmalarım bitmedi bittiğinde sslerle birlikte paylaşacagım
Şaka mısınız?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Hadi kardeş meraklandım bak.
Gizli ve Ağır İntelciyim destek olurum sana. ?

Bu arada İ7 dediğin işlemcide ayrıca GPU var dediğin Ryzende Gpu çekirdeği yok.

İntelde Gpu olmasa onun yerine çekirdek performans geliştirilmeler olsa dahada önde olurdu.

Hayde Amede-ciler Kapışalım

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
1. Senin izlediğin o testlerde ryzen nin performansı kısıtlanıyor sonra oooo intel daha güçlü diyorsunuz
2. O baktığın oyun testlerindeki oyunlar intele özel yapılıyor mesela test iyi izle ryzen işlemcnin %30 unu kullanır intel %65 ini kullanıır.(bunun sebebi intel de çoklu çekirdeğin az oluşu)
3. Amd ryzenler ısınmıyor ısınan artık intel oldu
4. İntel bile eski işlemcilerinin çöp olduğunu kabul etti boşa gelip burda fanboyluk yapmayın
5. İntel 10 nesil işlemcileri çıkardı ama ryzen 5 3600 i5 10400 den daha iyi bir işlemci

Leadtek

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Bende sistemi yeni upgrade ettim, maalesef Intel almak zorunda bırakıyorlar, çünkü ryzen işlemciler hala PGA yani pinli olarak çıkıyor, işlemcinin dandik olduğu ilk bakışta göze çarpıyor, umarım önümüzdeki yıllarda AMD Threadripper işlemcilerin anakartları ucuzlar ve bizde o zaman tekrar AMD'ye geçeriz.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Bende sistemi yeni upgrade ettim, maalesef Intel almak zorunda bırakıyorlar, çünkü ryzen işlemciler hala PGA yani pinli olarak çıkıyor, işlemcinin dandik olduğu ilk bakışta göze çarpıyor, umarım önümüzdeki yıllarda AMD Threadripper işlemcilerin anakartları ucuzlar ve bizde o zaman tekrar AMD'ye geçeriz.
Aslına bakılırsa anakart ucuzlar diyorsun ama asıl ucuzlayan işlemci olmalı. Anakart fiyatları bence modeline göre çok uygun.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Hem intel hem amd son tüketiciye zaten arta kalan çöplerini satıyolar ama farkındalık az...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
bazı cpuları apuları onboard yapmak daha mantıklı olucak i386 gibi olmalı...

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Muhabbetlere bak millet birbnirine sallıyor!

Sizde ağır ryzen ci olmuşsunuz beyler fan değil, tapıyorsunuz adeta.

Adam gelmiş kullanım yüzdesi öyleydi de böyleydi diyor. ( Çekirdek ve thread sayısından bu yüzdenin sonuçları . Yüzdesi az kullanılan daha fazla FPS vermiyor ! Cahil cahil konuşuyorsunuz.)

3900x ile 9900k aynı segment değil mi ?

Pahalı ama Tekli çekirdekte ryzen yaklaşamıyor dahi !

Sırf pahalı diye adamları gömdünüz iyice. Herkes parasına yeteni övüyor. Biri İnteli övse fan oluyor. Millet Ryzene tapıyor. Doğrusu bu oluyor. Ne intelciyim nede ryzenci.

Çoklu çekirdek deyince Ryzen koltuğunda TEK

Tekli çekirdek deyince İntel .

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,554
10. Nesil işlemciler olmasaydı, AMD, İnteli ezip geçmişti ama, AMD 4. Nesil işlemcileri çıkarttığında İntel büyük bir düşüş yaşıyacak.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
10.nesil 9.nesilden kötü hatta 6.nesili yanında fiyasko ısınma 7.nesille başladı...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Hakikaten işlemcileri ve markalarını neredeyse tapar gibi demicem ama çok aşırı savunuyorsunuz...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
intel çöp esas çok kazık tekel... aslında patentleri paylaşmalılar daha çok cpu üreticisi olmalı ve standart olmalı herkes standart soket kullanmalı.

Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Alternatif için yazmadım, sadece ÇÖP lerini çok pahalıya sattıklarını yazdım, konu işlemcilerin Çöp olması ama fiyatının altınla yarışır olmaları... Alternatif marka yok şu an dünya üzerinde bizim bildiğimiz, bize satılan ama askeri alanda tabiiki farklı alternatifler olabiliyor, ben daha çok o yönü bakımından değerlendirdim, askeri teknolojileri inanılmaz derecede geliştiriyolar ve 40 yıl öncesine ait teknolojileri de allayıp pullayıp ÇÖP niyetine bize kakalıyolar... Olay farkındalık yaratmak, alternatif bir marka ise herkes bu farkındalığa ulaşırsa ancak doğabilir.
Bunun tek çözümü satışların düşmesi.
Almamayı da herkes yapmaz.