Mert Özceylan
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 8
Eski işlemciyi taktığınızda da aynı durum oluşuyor mu?Merhaba, Ryzen 2300x Kullanıyordum sıkılıp Ryzen 2600'e geçtim ancak 2 çekirdek olarak gözüküyor nasıl çözebilirim
Eski işlemci şuan elimde yokEski işlemciyi taktığınızda da aynı durum oluşuyor mu?
aygıt yöneticisini açın işlemciler kısmını ss atın.Merhaba, Ryzen 2300x Kullanıyordum sıkılıp Ryzen 2600'e geçtim ancak 2 çekirdek olarak gözüküyor nasıl çözebilirim
şimdi ne yapmam lazımaygıt yöneticisini açın işlemciler kısmını ss atın.
İşlemciniz 12 izlek mi? dxdiag açıp sistem sayfasının ssini atın.Ekli dosyayı görüntüle 168163
bu arada performansı hiç iyi değil yani sistem görmuyo galiba çekirdekleri
Mesaj otomatik birleştirildi:
.
Mesaj otomatik birleştirildi:
şimdi ne yapmam lazım
Ya abi benı korkutma acaba pinler falan bozuk mudur bide bios pilini nasıl cıkartıcamDiğer çekirdekleri kim çitledi?
1. seçenek msconfig>önyükleme>gelişmiş seçenekler>işlemci sayısı
2. seçenek bios pilini çıkarın ve bekleyin.
3. seçenek biosu güncelleyin.
msconfig'ten çekirdek sayısını yükseltemiyormusun? Eğer olmuyorsa 'bilgisayarın kapalı olacak' anakartta bios pilini tornavidayla çıkarırsın.Ya abi benı korkutma acaba pinler falan bozuk mudur bide bios pilini nasıl cıkartıcam
Hayır 4 gözüküyor acaba format atsam düzelir mimsconfig'ten çekirdek sayısını yükseltemiyormusun? Eğer olmuyorsa 'bilgisayarın kapalı olacak' anakartta bios pilini tornavidayla çıkarırsın.
Benim bildiğim yöntemler bunlar.
biosa girip orada işlemciyle ilgili bir bilgi varsa fotoğrafını atabilir misiniz? eğer biosta normal gözüküyorsa format çözebilir.Hayır 4 gözüküyor acaba format atsam düzelir mi