RX 470 Sistem GTA 5 FPS Sorunu ve Isınma

makarneks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 1 ay önce bu sitenin tavsiyeleriniş dinleyıp orta düzey bir oyun bilgisayarı topladım. Sistem söyle;

Anakart MSI B150M Mortar Arctic
İşlemci Intel Core i5-6500

Ekran Kartı MSI RX 470 Gaming X 4GB
Bellek HyperX FURY Black 16GB Kit 2666MHz CL15
(belek'in 2 degil de 4 slotlu kit seklinde aldım.)

SSD Samsung 850 EVO 250GB M.2
Monitör ViewSonic 21.5” VX2257-mhd – FreeSync, 1ms, 75Hz

Bu şekilde ama incelemelerde 50 60 FPS veren GTA 5 25'lerde geziyor ve kasa hızlı ısınıyor. Sistem zalman z3 plus içinde güç kaynagı 600 watt ve kasanın yeterlı sogutması oldugunu dusunuyorum. 2 üst 1 ön birde egzos fanı var ama PC ısınıyor ve oyunlarda FPS sorunu alıyorum. Ekran kartı güncel yani kısacası benim bu PC'nın sorunu ne darboğazda mı ? Oyunları en son ayarlarda oynuyorum zaten en dusuge alsan da 50 Yİ
sistem 2.PNG
ısı degerleri 1.PNG
sistem sistem 3.PNG
sistem.PNG
geçmiyor FPS.

sadiky

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Hocam kasa ısınıyordan kasıt ne ekran kartımı ısınıyor işlemci mi?
Ekran kartıysa :
afterburner ile 10 dk normal çalışsın sadece masa üstünde internette sonra 30 dk oyunda zorlayın en son ayarlarda 30 fps den aşağı bile düşüre bilirsiniz. oyun oynarken durdurmayın aşagı atmayın direk derece düşüyor.
sıcaklık derecelerini söylersiniz. sıcaklık +90 sa açıp kapanırken renklerde bozulma oluyor mu? üst üste 2 - 3 kere kapatıp açın

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Hocam kartınızın yanlış görmediysem 9 Ocakta yeni bir güncellemesi gelmiş onu kurmuş muydunuz? Kurmadıysanız şuan kurulu olan driverı DDU ile kaldırıp sonrasında son sürümünü kurun ondan sonra tekrardan bakalım. Sıcaklık değerleri normal bence.