Rüyada ruhlar buluşur mu ?

GökayBAYRAK

Asistan
Reaksiyon puanı
125
Babamı yakın tarihte kaybettim 24 Kasım günü. Geçenlerde rüyama girdi, Dayısının evinde bir odada oturuyorduk. Ben dayısına gidip babam ölmedi gel bak odada oturuyor diyordum adam inatla odaya gelmeyeceğim diyordu. Sanki gerçekten o evde gibi hissettim ve dayısını aradım o da seni gördüğünü hayal meyal hatırlıyorum dedi. Rüyanın devamını hatırlamıyorum. Benim merak ettiğim şey acaba rüyada ruhların irtibat kurabildiği gerçek mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lütfen saçma şeyler yazmayın.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Şahit olmadım böyle bir duruma.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Bazen vurulduğunu görürsün rüyanda, çoktan unutmuşsundur onu, aylar geçmiştir. Hatta başkasını bile düşünmeye başlamışsındır. Çat rüyana girer. Artık o senindir. Sonra uyanırsın gerçek değil. 2 gün sersem gezersin. Sonra 2-3 ay daha düşünürsün onu. Bazı şeyleri sorgularsın.
Konuyla biraz alakasız oldu ama tecrübe sonuçta aktarayım dedim.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
Birkaç sitede rüyada ruhlar alemine gidildiğini okumuştum. Her ne kadar saçma gelse de bir tarafım inanıyor.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Başın sağolsun.
Bende babamı kaybettim. Evden ziyade kamp yaptığımız yerlere benzer ama kusursuz yerlerde gördüm. Arabayla gezdik dolaştık.

Bu tarz rüyalar zamanla geçiyor. Bana kalsa bilinçaltımızdakilerle hayallerimiz harmanlanıyor. Benzer şekilde bilinçaltındaki korkularla acısını yaşadığımız insanları katıp dehşet kabuslarda görebiliriz.

O yüzden keramet aramaktansa kabus görmediğine sevinip geçilmeli ?

Nebulas7234

Asistan
Reaksiyon puanı
256
Bende yakın zamanda dedemi kaybettim annem rüyasında hep ablası ve kardeşiyle dedem ile rüyada buluşuyormuş ilk zamanlarda .Ben inanırım bizzat duyduğum için.

Bu arada başınız sağolsun.Belki de tamamen psikolojik bir şeydir .

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550

Bunu okudum ben bir sürü bilgi var.
"Rüyada Ruhlar Buluşur mu?" adlı konu açtığın için bu konu üzerine hadis veya ayet biliyorsan paylaşmanı istedim, senin paylaştığın bağlantıdaki bilgilerde ise "salih rüyalar" hakkında bilgi var..! Ruhların buluşmaları hakkında ne tür bir bilgiye sahipsin, onu sormuştum... "üstü kapalı ayetler" dediklerin hangileri? Biraz açıklayıcı bilgiler vermen lazım, salih rüyalarda ruhlar buluşur demek istiyorsan eğer buna delil en azından bir hadis veya alim ilmine dair bir kaynak getirmen lazım!

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Çok kafanıza takarsanız rüya görebilirsiniz. Rüyalar tamamen psikolojiktir.

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
Babamı yakın tarihte kaybettim 24 Kasım günü. Geçenlerde rüyama girdi, Dayısının evinde bir odada oturuyorduk. Ben dayısına gidip babam ölmedi gel bak odada oturuyor diyordum adam inatla odaya gelmeyeceğim diyordu. Sanki gerçekten o evde gibi hissettim ve dayısını aradım o da seni gördüğünü hayal meyal hatırlıyorum dedi. Rüyanın devamını hatırlamıyorum. Benim merak ettiğim şey acaba rüyada ruhların irtibat kurabildiği gerçek mi ?

Lütfen saçma şeyler yazmayın.
öncelikle geçmiş olsun başınız sağolsun :( mekanı cennet olur inşallah. daha önce fox tv deki temizlik benim işim yarışmasında da böyle bişey duymuştum ve eniiştem ölünce teyzem de aynı şeyi söylemişti yani birkaç kez şahit oldum bu olaya.ben gerçek olduğunu düşünüyorum. çünkü rüyamda bi arkadaşımı görüp ben de gerçek hayatta böyle bişey var mı dediğimde nerden biliyosun sen bunu demişti. hayretler içinde kaldık ikimizde. ama psikolojik bir şey de olabilir. bir şeyden çok etkilenirseniz korkmak üzülmek gibi beyininiz sie hatırlatmaya çalışabilir.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Bende yakın zamanda dedemi kaybettim annem rüyasında hep ablası ve kardeşiyle dedem ile rüyada buluşuyormuş ilk zamanlarda .Ben inanırım bizzat duyduğum için.

Bu arada başınız sağolsun.Belki de tamamen psikolojik bir şeydir .
Bende aynı şekilde dedemi kaybetmiştim ve annem yine aynı şekilde rüyalar görmüştü insanların birini kaybettikten sonra böyle rüyalar görmesi normal. Başınız sağolsun.

MustiRG07

Profesör
Reaksiyon puanı
1,798
Öncelikle başın sağ olsun kardeşim babanın mekanı cennet olsun zor bir durum ama babanızı bir ay önce felan kaybetmişsiniz yani yakın bir tarihte siz hala babanızın ölmesine üzüldüğünüz için rüyalarında onu görmen normal bu arada çok başın sağ olsun çok zor bir durum kardeşim

ThunderBeast

Asistan
Reaksiyon puanı
343
Hocam babanız öldüğü için üzülmüşsünüz ondan görmüşsünüz rüyanızda.

GökayBAYRAK

Asistan
Reaksiyon puanı
125
"Rüyada Ruhlar Buluşur mu?" adlı konu açtığın için bu konu üzerine hadis veya ayet biliyorsan paylaşmanı istedim, senin paylaştığın bağlantıdaki bilgilerde ise "salih rüyalar" hakkında bilgi var..! Ruhların buluşmaları hakkında ne tür bir bilgiye sahipsin, onu sormuştum... "üstü kapalı ayetler" dediklerin hangileri? Biraz açıklayıcı bilgiler vermen lazım, salih rüyalarda ruhlar buluşur demek istiyorsan eğer buna delil en azından bir hadis veya alim ilmine dair bir kaynak getirmen lazım!
Bende bir bilgiye sahip değilim belki bilenler yazar diye konuyu açtım. Bunun hakkında üstü kapalı ayet vardır herhalde yazdım tahmin olarak.

Hocam babanız öldüğü için üzülmüşsünüz ondan görmüşsünüz rüyanızda.
Bende inanamıyorum ama gerçek yani sanki bilmediğim bir günü yaşıyor gibiydim.