Haber Rusya, Yapay Zekâyı da Kandırıyor

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
110
Rusya, milyonlarca sahte ve manipüle edilmiş içeriği internete yayarak, yapay zekâ modellerinin eğitim aldığı veri havuzlarını kirletiyor. Bu sayede, sohbet botları veya içerik üreten yapay zekâ sistemleri gerçek dışı, taraflı veya Rus propagandası içeren cevaplar vermeye başlıyor. Yani yapay zekâ da "zehirlenmiş" oluyor.

Bu stratejiye "veri zehirleme" (data poisoning) deniyor ve Rusya bunu propaganda amacıyla sistemli şekilde kullanıyor.

Bu konuda kendi görüşüm: Bence bu, yapay zekânın açıklarından biri. Kimde fazla para varsa, bunu yapabilir ve istediği kadar site açabilir. Yapay zekâ da bu sitelerden besleneceği için, zamanla bu durum büyük bir sorun haline gelebilir.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,485
Benim en sinirlendiğim nokta

İşletim sistemine yapay zekayı monte yapan şeref(li) Microsoft, kullanıcıların güvenliğini o kadar düşünüyor ki 5 saniye süreyle ekran resimini alan Recal geliştirmiş.

Ulan Microsoftun başındaki yazılımcı eleman sana sesleniyorum. Umarım uzun sürmez Yapay zeka senin özel fotoraflarınla seni Şantaj yaparda millete rezil olursun.

Biz herşeyden arındırılmış gereksiz özellikleri barındırmayan, Tüy gibi hafif işletim sistemi bekliyoruz.
Çorba gibi önümüze sunduğunuz işletim sistemi umarım bir gün elinizde kalır.

cemil4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bu durum sadece yapay zeka ile alakalı değil
Günümüzde populer kültür, kültür endüstrisi vs dedikleri kavramları da incelediğimizde bir medeniyete ait olan insanin nasıl zehirlenip mankurtlastirildigini görebiliyoruz
İnsana bunu yapan yapay zekaya neler yapmaz

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
110
Benim en sinirlendiğim nokta

İşletim sistemine yapay zekayı monte yapan şeref(li) Microsoft, kullanıcıların güvenliğini o kadar düşünüyor ki 5 saniye süreyle ekran resimini alan Recal geliştirmiş.

Ulan Microsoftun başındaki yazılımcı eleman sana sesleniyorum. Umarım uzun sürmez Yapay zeka senin özel fotoraflarınla seni Şantaj yaparda millete rezil olursun.

Biz herşeyden arındırılmış gereksiz özellikleri barındırmayan, Tüy gibi hafif işletim sistemi bekliyoruz.
Çorba gibi önümüze sunduğunuz işletim sistemi umarım bir gün elinizde kalır.
O kadar saçma özellikler programlar varki insanı soğtuyor.