Soru Rusya-Ukrayna Savaşı Yakında Biter mi?

MadResister

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
414
Arkadaşlar en son yabancı dillerdeki haberleri içeren TV kanallarında gördüğüm kadarıyla Ukrayna'nın çok iyi ilerlediğini gördüm. Şimdilerde "Bahmut" kenti için savaşıyorlar. Rusya'yı yanlışım yoksa geri püskürtebildikleri kadar püskürttüler. Yanlış bilmiyorsam durumlar bu şekilde. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,934
Suriye savaşı bitti mi? Ukrayna savaşı yeni başladı ve en az 15 sene sürecek.

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Mümkün değil. Dün gece Rusya, şu ana kadar yaptığı saldırılardan çok daha şiddetli bir saldırı yaptı. İstediklerini almadan durmayacaklar.

Rusya'yı yanlışım yoksa geri püskürtebildikleri kadar püskürttüler. Yanlış bilmiyorsam durumlar bu şekilde.
Yanlış biliyorsunuz. :) Rusya ve Wagner grubu ilerlemeye devam ediyor. Bakhmut'un yarısını ele geçirdiler ki Wagner grubuna ait tüm askerlerin sahada olduğu iddia ediliyor.

MadResister

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
414
Yanlış biliyorsunuz. :) Rusya ve Wagner grubu ilerlemeye devam ediyor. Bakhmut'un yarısını ele geçirdiler ki Wagner grubuna ait tüm askerlerin sahada olduğu iddia ediliyor.
Kaynak: Deutsche Welle medyası harita üzerinde gösterdiler.

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Kaynak: Deutsche Welle medyası harita üzerinde gösterdiler.
_128867877_bakhmut_close_up_map_2x640-nc.png

Ayrıca aşağıdaki linklere de göz atabilirsin:

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,934
Savaşın amacı Ukrayna'yı ele geçirmek değil. mümkün oldukça gerilimi uzatıp, Avrupa'yı baskı altında tutmak.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Katil Putin ve devleti umarım en yakın zamanda hak ettiğini yenilgiyi bulur. Ukrayna yetmedi şimdi de Gürcistan'ı benzer şekilde karıştırıyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
O savaş bitmez artık.

ABD buldu çok güzel bir alan oradan kaşıyacak sürekli. Paraysa para silah ise silah deyip her istediğinide veriyor Ukrayna'ya sen yeter ki savaş Rusya'yı meşgul et diyor.

Daha geçen ay Ukrayna'ya 10 Milyar $ yardım geçti ABD meclisinden.

Şimdiye kadar Avrupa ülkelerri ve ABD 50-60 milyar $ a eşdeğer silah askeri ürün veya maddi yardım yapmış.

MadResister

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
414
Katil Putin ve devleti umarım en yakın zamanda hak ettiğini yenilgiyi bulur. Ukrayna yetmedi şimdi de Gürcistan'ı benzer şekilde karıştırıyor.
İşte bu yüzden kodesteki Rus Muhalif Aleksey Navalni'nin Özgür Rusya'yı kurmasını destekleriz. Doğru mu söyledim sizce hocam?

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Rusya aslında iyi yapıyor etrafının kuşatılmasını engellemeye çalışıyor. İnsanlar objektif bakıp Rusya'nın haklı olduğunu niye söyleyemiyor ? ABD nin yaptığı oyunlardan niye bahsetmiyor bu savaşta ABD nin eseri ki :D
ABD : Rusya senin sınırına üs kurmak istiyorum cevrelemek istiyorum seni

Rusya : Tamam api

Demesini bekliyordunuz herhalde.

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
İşte bu yüzden kodesteki Rus Muhalif Aleksey Navalni'nin Özgür Rusya'yı kurmasını destekleriz. Doğru mu söyledim sizce hocam?
Navalni eskisi kadar nüfuzlu değil. Öyle olsa dahi Putin gibi devletin tüm gücünü sınır tanımadan kullanan biri karşısında hiç şansı yok. Daha önce muhalifleri öldürdü, yine yapar.

Rusya aslında iyi yapıyor etrafının kuşatılmasını engellemeye çalışıyor. İnsanlar objektif bakıp Rusya'nın haklı olduğunu niye söyleyemiyor ? ABD nin yaptığı oyunlardan niye bahsetmiyor bu savaşta ABD nin eseri ki :D
ABD : Rusya senin sınırına üs kurmak istiyorum cevrelemek istiyorum seni

Rusya : Tamam api

Demesini bekliyordunuz herhalde.
Rusya haklı mı? Rusya'nın Baltık Denizi'ndeki varlığından haberiniz var mı? Bunun Avrupa ülkelerini nasıl tehdit ettiğini biliyor musunuz? Belarus'taki, Moldova'daki üsleri?

Ukrayna'da yaşanan savaş, 2014 yılına kadar dayanıyor. NATO, kendi topraklarını korumak için tabii ki çevresine üslerini kuracak. Rusya etkin gücünü arttırıyor ve yayılıyorken oturup izleyecek hâlleri yok. Hadi Ukrayna'da haklı diyelim, at gözlüğü takmış gibi, Transdniyester'de de mi haklı? Abhaz Savaşı da mı haklı? Çeçenlerle savaşı? Gürcistan'la savaşı? Rusya, Sovyetler'den kalma topraklarını istiyor. Etki alanını arttırmak istiyor. Neymiş efendim sınırına üs kuruyorlarmışmış... Geçin bunları, bunlarla çocuk kandırılır.

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Yakın zamanda biteceğini sanmıyorum Rusya, Ukrayna nın kendi topraklarına saldırısını bekliyor bence, böylece durum çatışma ortamından çıkacak ve Rusya nın savaş ilan etmesi ile çok daha güçlü silahları kullanıp Ukrayna ya diz çöktürmeyi bekliyor.

Bu sırada ise Avrupa ülkeleri de özellikle Polonya kendi envanterinden bir sürü silah veriyor. Böylece, belki de savunma kapasitesinden ödün veriyor olabilirler. Bu da Rusya nın işe geliyor.