Rus Büyükelçi’den hakaret gibi S-400 açıklaması

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yüzüncü yılında CNN Türk’e çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Yerhov, Türkiye’nin satın aldığı S-400’lere ilişkin, “İster plaja gidin, ister patates taşıyın” dedi.

Aleksey Yerhov şunları söyledi:

“Öyle bir alana değindik ki her kelime her ima durumu ciddi şekilde değiştirebilir. Genel bir cevap vermek durumundayım. Kullanılıp kullanılmayacağı tamamen sahip ülkenin hür iradesinde alınacak karardır. Türkiye’nin bizden satın almak istediği ürünü biz sattık. Bu sistemlerin sahibi Türkiye’dir. Tamamen ülkenin kararına bağlı bir durum. Duruma basit bir örnekle bakalım: ben bir aracın distribütörüyüm siz de benden araç almak istediniz. Satış yaptık. Sizden parayı aldım, aracı verdim. Araç sizin. İster plaja gidin, ister patates taşıyın, isterseniz üstüne makineli tüfek monte edin savaşa katılın,onu garajda saklamak sizin doğal hakkınız.”

Dünyanın en pahalı hurdasını almış olduk, hiçbir zaman kullanılmayacak ama yıllarca vergisini vereceğiz..

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Dış mihraklar aldırdı bize S400'ü.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
:D:D:D:D

ÜFF Efsane hakaret etmiş dimi resil kepaze olmuşuk Ülke olarak. ( Vallaha nereden Ülkeye devlete sallarım diye sineğin yağını çıkarmayıda geçtiniz b.kunu çıkarıyon artık. )

Rusya senin babanın oğlumu ? Tabi ki ticaretine bakacak adam isterse kullanma depoda çürüsün isterse aktif et git Amerikan Uçağı düşür Rusya'yı neden bağlasın TİCARET böyle birşey.

Sen bir devlete SİHA İHA sattımı ne olur kullanın bak kullanmazsanız darılırım diye peşine mi düşüyon ? ( İsterse adam saksı niyetine içine çiçek eksin bizene :D )

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
:D:D:D:D

ÜFF Efsane hakaret etmiş dimi resil kepaze olmuşuk Ülke olarak. ( Vallaha nereden Ülkeye devlete sallarım diye sineğin yağını çıkarmayıda geçtiniz b.kunu çıkarıyon artık. )

Rusya senin babanın oğlumu ? Tabi ki ticaretine bakacak adam isterse kullanma depoda çürüsün isterse aktif et git Amerikan Uçağı düşür Rusya'yı neden bağlasın TİCARET böyle birşey.

Sen bir devlete SİHA İHA sattımı ne olur kullanın bak kullanmazsanız darılırım diye peşine mi düşüyon ? ( İsterse adam saksı niyetine içine çiçek eksin bizene :D )

Senin beynin de başka birşey mi var yoksa bilerek mi yapıyorsun kendini böyle ?

Sen konuyu okuyormusun da gelip burada bana sataşıyorsun , dediklerinin benle ne ilgisi var Allah kimsenin karşısına senin gibilerini çıkarmasın.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Senin beynin de başka birşey mi var yoksa bilerek mi yapıyorsun kendini böyle ?

Sen konuyu okuyormusun da gelip burada bana sataşıyorsun , dediklerinin benle ne ilgisi var Allah kimsenin karşısına senin gibilerini çıkarmasın.

Burada bizim ülkeye edilen HAKARET'i söylesene bir ? SAÇMALAMAKTA çığır açıyon YUH artık yani. Büyükelçi kimdir Allah aşkına ayrıca konuştukları gayet normal şeyler. ( Adama Aktif edecek mi Türkiye S400'ü diye sordumu ne diyecek satış olduktan sonra. )

( Bak vallaha söylüyorum böyle sığı muhalefet yaparak yarardan çok zararın var desteklediğin partiye.)
Bu zihniyet ile olmaz.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Burada bizim ülkeye edilen HAKARET'i söylesene bir ? SAÇMALAMAKTA çığır açıyon YUH artık yani. Büyükelçi kimdir Allah aşkına ayrıca konuştukları gayet normal şeyler. ( Adama Aktif edecek mi Türkiye S400'ü diye sordumu ne diyecek satış olduktan sonra. )

( Bak vallaha söylüyorum böyle sığı muhalefet yaparak yarardan çok zararın var desteklediğin partiye.)
Bu zihniyet ile olmaz.

Senin gerçekten sorunların var :)

Kaynağın içeriğini kopyalıyorum git onu ilgili gazeteye sor , senin amacın benle tartışmak bu yazıları ben yazmıyorum .

Adam dalga geçmiş ayrıca bunu da anlamıyorsan git uyu

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Saçma bir başlık olmuş. Adam haklı. Ben sattım sen ister kullan ister kullanma demiş. Öyle ahım şahım bir söz söylememiş. Güzel de örnek vermiş araba üzerine. Bunu neden bu şekilde çarpıtmışlar onu anlayamadım...

Reaksiyon puanı
10,315
Adam dalga geçmiş
Ya biz Türkçe bilmiyoruz ya da senin Türkçen zayıf!
Dalga geçmek bunun neresinde yahu? Adam bir metafor üzerinden anlatmak istemiş meramını.
Güney Kıbrıs ve Yunanistanla beraber birçok ülke S-300 kullanıyor. Kimse modası geçmiş falan demiyor. Onun bir üstü ve Rusların kendilerinin de kullandığı bir savunma sistemine b. çalmanın başka bir versiyonu bu. Amerikalıların ürettiği kırk yıllık paslı çakaralmazlardan bahsetmiyoruz, birkaç yıldır ortaya çıkarılmış bir sistemden bahsediyoruz.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ben de bir hakaret ya da dalga göremedim. Adam haklı. Birine malı sattıktan sonra ne yaptığı seni hiç ilgilendirmez. İster kullanır, ister çürütür.
Ha şu ayrı konu. Kullanacak mıyız? Kullanmayacak mıyız? Yoksa 2.5 milyar dolara dondurma mı yedik (!) Bu soruların yanıt bulması ve icraate dökülmesi gerekiyor. Ülkemizin paraları öyle israf malzemesi edilmemeli.

Reaksiyon puanı
10,315
Ha şu ayrı konu. Kullanacak mıyız? Kullanmayacak mıyız? Yoksa 2.5 milyar dolara dondurma mı yedik (!)
Yahu böyle birşey düşünmeniz sizce normal bir şey mi?
Mesela ABD, Rusya, Çin, Pakistan, Hindistan, Fransa vs. atom bombası için onlarca milyar dolar para harcamışlar. Şimdi atom bombasını kullanmaları mı gerekiyor?

Unutmayın ki her tür silah sadece kullanmak, saldırmak, savunmak gibi amaçlarla kullanılmıyor. Aynı zamanda caydırıcı bir güç olarak bulunduruluyor.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yahu böyle birşey düşünmeniz sizce normal bir şey mi?
Mesela ABD, Rusya, Çin, Pakistan, Hindistan, Fransa vs. atom bombası için onlarca milyar dolar para harcamışlar. Şimdi atom bombasını kullanmaları mı gerekiyor?

Unutmayın ki her tür silah sadece kullanmak, saldırmak, savunmak gibi amaçlarla kullanılmıyor. Aynı zamanda caydırıcı bir güç olarak bulunduruluyor.
Atom bombası ile S400 aynı şey mi abi? S400 bir hava savunma sistemi değil mi? Tabii ki halk bu sistem alındıysa ve o para verildiyse aktif olarak kullanılmasını bekliyor. O dönem alındığında nasıl parlatıldığını unutmayın bu sistemin. Atom bombamız var kullanmıyoruz demek caydırıcı tabii ama S400 var kurmuyoruz bizi kızdırmayın kurarız demek bana pek caydırıcı gözükmedi.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Hakaret bunun neresinde ? Ekstra bir haber vardı da düzgün mü kopyalayamadın acaba. Adam ister traktör yap, ister nakliye aracı yap, istersen füze at demiş. Araç senin oldu sonuçta kullanma stilin seni bağlar.

Kendine hakaret edecek veya etmiş kişilerin peşinde misin arkadaş sen ? Düşman düşmanı elbet övmez ama, tek yaptığın eleştri, yurt dışından gelen eleştri, daha fazla eleştiri ki bu başlık içeriğinde o da yok..

La siyaset yapacaksanız içini doldurun. Mynet bile bu şekilde boş haber vermiyor.

[Jack; haberde eksik kopyalaman varsa bilgi ver bilelim. Yoksa da milletin beynine sallayacağına bir kendininkine baktır. Bak bakalım 100 kelime bakımı gelmişmi ]

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
6,371
Burada hakaret nerede? Adam ne yaparlarsa yapsınlar demiş. Bunu söylemek için dediği patates taşısın demesi falan hakarete girmez. Neden kendinize hakaret edilmesini istiyorsunuz ki? Bunu da hakaret olarak algılamak baya baya kendine hakaret edilmesini istemek.

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Ben hakaret görmedim bu yazıda adam biz size sattık artık onun sahibi sizsiniz ne yaparsanız yapın bizi ilgilendirmez demiş.

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Bir hakaret yok yazıda, size verdik ne yapacağınız sizi ilgilendirir demiş.
Ayrıca s400 bir caydırıcı kuvvettir, kullanmayınca zarar mı ediyoruz ? İlla savaşalım mı kullanmak için ?

karacayir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Hiç bir NATO ülkesi Rusya'dan yahut sosyalist, komünist ülkeden askeri ekipman alamaz. Alsa bile kullanamaz. Zamanında Yunanistan'da S300 almıştı ve kullanamadı.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Hiç bir NATO ülkesi Rusya'dan yahut sosyalist, komünist ülkeden askeri ekipman alamaz. Alsa bile kullanamaz. Zamanında Yunanistan'da S300 almıştı ve kullanamadı.

Hayır kullanılabilir ama NATO entegre teknolojilerle uyumlu çalışmayabilir.

Yunanistan Beyaz kartal tatbikatında füzeleri kullanmış.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ben Türkiye'nin itiraz edip S300'leri Yunanlara kullandırmadığını hatırlıyorum. Öyle okumuştum bir yerde.

Türkiye tepki göstermişti.

İstenildiği vakit rahatça kullanılıyor engel yok. Koskoca ülkeler kullanamayacakları teknolojilere bile bile bu kadar para neden döksün?

karacayir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Ama Amerikan Senatosu bize izin vermeyecektir. Buna eminim. Yol vermezler bize. Boşuna aldık.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ama Amerikan Senatosu bize izin vermeyecektir. Buna eminim. Yol vermezler bize. Boşuna aldık.

Amerika her seferinde doğal olarak tepki gösterdi ama bu füzeler ciddi durumlarda kullanılacak olan füzeler. Böyle bir anda TSK gerekli olan neyse yapar.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Karacayir kullanılmak için alındı, bir o kadar yaptırım uygulandı bu konuda devletimize. Kullanırsak bir daha uygularlar en fazla. Hiç olmadı Amerikan senatosunun yüksek teknolojili silahlarını alıp da bize doğrultan maşa'larda denerler.

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yüzüncü yılında CNN Türk’e çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Yerhov, Türkiye’nin satın aldığı S-400’lere ilişkin, “İster plaja gidin, ister patates taşıyın” dedi.

Aleksey Yerhov şunları söyledi:

“Öyle bir alana değindik ki her kelime her ima durumu ciddi şekilde değiştirebilir. Genel bir cevap vermek durumundayım. Kullanılıp kullanılmayacağı tamamen sahip ülkenin hür iradesinde alınacak karardır. Türkiye’nin bizden satın almak istediği ürünü biz sattık. Bu sistemlerin sahibi Türkiye’dir. Tamamen ülkenin kararına bağlı bir durum. Duruma basit bir örnekle bakalım: ben bir aracın distribütörüyüm siz de benden araç almak istediniz. Satış yaptık. Sizden parayı aldım, aracı verdim. Araç sizin. İster plaja gidin, ister patates taşıyın, isterseniz üstüne makineli tüfek monte edin savaşa katılın,onu garajda saklamak sizin doğal hakkınız.”

Dünyanın en pahalı hurdasını almış olduk, hiçbir zaman kullanılmayacak ama yıllarca vergisini vereceğiz..
kötü birşey yok bence abartmayın durumu