RunDLL

KnightDavi0N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar.Direk konuya giriyorum.Bilgisayarıma internette gezinirken dün 1 virüs girdi.Ekrana şöyle birşey çıktı ''Türk telekom,polis,jandarma fln borcunuz oluşmuştur 200 tl ödemezseniz hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır diye.Neyse bilgisayarın fişini çektim açtım tekrar,netten araştırınca gerçek olmadığını virüs olduğunu öğrendim.Neyse içimden bi oh be dedim.Bugün bilgisayarımı her açışımda şöyle bir hata alıyorum :

Birde dün gece ekranda tam o virüs çıktığında nod32'de şöyle bir uyarı çıkmıştı.(nod32 deki yazı 1 ekrana sığmıyor 2 resim olarak paylaşıcam. :

Bu olayı biraz araştırdığımda nette, RunDLL dosyasını bazı virüslerin bozup,değiştirip,silebildiği yazıyordu.Benimde acaya RunDLL dosyam bozuldumu pc her açılışta böyle bir hata alıyorum.Eğer tüm bilgisayarlarda RunDLL dosyası aynı ise (ki ondanda emin değilim) yeni windows kurulmuş bi bilgisayardan upload edip benim bilgisayardaki sistem32 nin içine atsam düzelirmi diye bir fikre kapıldım ama bilmiyorum. Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum,konuyu okuyan her arkadaştan bir yorum bekliyorum.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Linklerini verdiğiniz site; haber , resim ve konularının paylaşılmasına izin vermemektedir. Resimleri, imgur vb. bir siteye yükleyip o şekilde tekrar yayınlayınız.

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=374382]kartal2731[/MENTION]

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Selam arkadaşlar.Direk konuya giriyorum.Bilgisayarıma internette gezinirken dün 1 virüs girdi.Ekrana şöyle birşey çıktı ''Türk telekom,polis,jandarma fln borcunuz oluşmuştur 200 tl ödemezseniz hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır diye.Neyse bilgisayarın fişini çektim açtım tekrar,netten araştırınca gerçek olmadığını virüs olduğunu öğrendim.Neyse içimden bi oh be dedim.Bugün bilgisayarımı her açışımda şöyle bir hata alıyorum :

http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./1ltXQ9G

Birde dün gece ekranda tam o virüs çıktığında nod32'de şöyle bir uyarı çıkmıştı.(nod32 deki yazı 1 ekrana sığmıyor 2 resim olarak paylaşıcam. :

1 : http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./1toBqcN

2: http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./1un1O3E

Bu olayı biraz araştırdığımda nette, RunDLL dosyasını bazı virüslerin bozup,değiştirip,silebildiği yazıyordu.Benimde acaya RunDLL dosyam bozuldumu pc her açılışta böyle bir hata alıyorum.Eğer tüm bilgisayarlarda RunDLL dosyası aynı ise (ki ondanda emin değilim) yeni windows kurulmuş bi bilgisayardan upload edip benim bilgisayardaki sistem32 nin içine atsam düzelirmi diye bir fikre kapıldım ama bilmiyorum. Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum,konuyu okuyan her arkadaştan bir yorum bekliyorum.
çalıştırı aç msconfig yaz başlatma kısmına gel orda başlangıç öğelerini göreceksin onun resmini çekip koy ordan hangileri virüsünki bulalım kaldıralım böylece her başlangıçta hata vermesini engelleyebiliriz antivirüs silmiş galiba ama başlangıç öğelerinde kaldığı için hep aynı hatayı veriyor.Olmayan dosyayı açmaya çalışıyor.

KnightDavi0N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows indirip dvd ye yazıp format attım bu sefer sürücü isimleri değişmiş otomatik.Bende 2 harddisk var 1. si 1 tb.onuda 2 ye bölmüştüm c ve d . onları düzelttim fakat 2. harddiskim 2 tb ve eski ismi f idi yeni ismini disk yönetiminden f dışında herşey koyabiliyorum ama f koyamıyorum,f şuan kullanılmıyorda niye f yok bilmiyorum.