CanKaramanli
Asistan
Sizce ikisi birbirine uyar mı uymazsa 4000 serisi işlemci mi takılması lazım?
Ryzen 4. nesilin çıkış tarihi ile ilgili bir netlik var mıdır?Elinizde hali hazırda 3700X varsa sıkıntı çıkarmaz kesinlikle. Ancak sıfırdan sistem topluyorsanız ya 10. nesil Intel işlemcilere yönelin ya da 4. nesil Ryzen işlemcileri bekleyin. AMD büyük bir patlama yapacak 4. nesil ile.
Kasım ayında tanıtılacak büyük ihtimalle.Ryzen 4. nesilin çıkış tarihi ile ilgili bir netlik var mıdır?
Rtx 3070 ile tamamen oyun amaçlı bir sistem kurulacak olsa İntel 10. nesil mi alınmalı yoksa ryzen 4. nesilin nasıl olacağı beklenmeli peki sizce?3080 ile 3700X oyun için mantıklı bir tercih olmaz.
Ryzen 4000 serisini bekleyebilir ya da İntel tarafına yönelebilirsiniz.( Önerim, İ7 10700)
Rtx 3070 ile tamamen oyun amaçlı bir sistem kurulacak olsa İntel 10. nesil mi alınmalı yoksa ryzen 4. nesilin nasıl olacağı beklenmeli peki sizce?
İki üç gün önce açmıştım zaten. Orda öneriniz 3000 serisini beklemek olmuştu. Takip edecem artık 3070 li ve intel işlemcili sistem önerilerini. SağolunAmaç sadece oyun ise beklemeye gerek yok, İntel tarafına yönelin.
Bütçeyi belirterek konu açarsanız yardımcı oluruz.
4. nesil Ryzen'lar baya iyi gelecek belirteyim. Yüzde 20'ye yakın performans artışı yaşanacak özellikle tekli çekirdek tarafında. Mimari tasarım komple değişiyor çünkü.Rtx 3070 ile tamamen oyun amaçlı bir sistem kurulacak olsa İntel 10. nesil mi alınmalı yoksa ryzen 4. nesilin nasıl olacağı beklenmeli peki sizce?
3070 sanırım ekim ayında çıkacakmış. 4. nesil ryzenler da kasıma çıkacaksa bekleyebilirim o seçeneği de görmek adına hem de bi yandan bütçeyi daha rahat toplamış olabilirim.4. nesil Ryzen'lar baya iyi gelecek belirteyim. Yüzde 20'ye yakın performans artışı yaşanacak özellikle tekli çekirdek tarafında. Mimari tasarım komple değişiyor çünkü.
3. nesil Ryzen işlemciler çıkalı neredeyse 1.5 yıl olacak. 10. nesil Intel işlemciler çıkalı 3-4 ay oluyor daha. 10. nesilin daha üstün olması çok doğal tabi ki. 4. nesilleri bekleyin, pişman olmazsınız.3070 sanırım ekim ayında çıkacakmış. 4. nesil ryzenler da kasıma çıkacaksa bekleyebilirim o seçeneği de görmek adına hem de bi yandan bütçeyi daha rahat toplamış olabilirim.ama ne zaman oyun için sistem toplama yazılarını okusam intel diyorlar Görkem Hocam. 4. nesillerin intele tek çekirdekte benzer performanslar gösterecek olursa ve fiyat olarak da uygun olursa tabi ki düşünebilirim.
Fiyasko değil. Bunlar mobil U işlemciler, masaüstü tarafla ilgisi yok. Ek olarak Intel 11. nesil ile birlikte en çok grafik tarafına yatırım yapacağını duyurmuştu. i7 serisine baktığımız zaman neredeyse GTX 1050 performansında dahili ekran kartı performansı sunmuşlar mobil bir işlemcide. CS GO'da 100 FPS'den fazla alan bir işlemciden bahsediyoruz. Bu da U işlemcili laptoplarda NVIDIA MX serisi kullanmayı saçma kılıyor. Böylece düşük bütçede artık daha uyguna iyi performanslı laptoplar alınabilecek.10.nesil üstün değil 11.nesil geldi oda fiyasko...
![]()
11. Nesil Intel Tiger Lake işlemciler duyuruldu! - ShiftDelete.Net
Intel bugün, dizüstü bilgisayar pazarındaki yeni gücü olan 11. nesil Intel Tiger Lake işlemciler lansmanını gerçekleştirdi.shiftdelete.net
Saçma bir kıyaslama. 3. nesil çıkalı çok oluyor. 10. nesil Intel işlemciler ise daha yeni çıktı.Oyun için toplayacaksan İntel çok daha iyi Amd'den
Evet bunu biliyorum ancak şuan 10. nesil i5 oyun oynuyacaksa daha mantıklı. 3. nesil erken çıktı diye 3. nesil tercih edecek hali yok.Saçma bir kıyaslama. 3. nesil çıkalı çok oluyor. 10. nesil Intel işlemciler ise daha yeni çıktı.
E bizde beklesin diyoruz gidip 3. nesil tercih etsin demiyoruzEvet bunu biliyorum ancak şuan 10. nesil i5 oyun oynuyacaksa daha mantıklı. 3. nesil erken çıktı diye 3. nesil tercih edecek hali yok.
Amd Render odaklı diye biliyorum ve fiyatı belli değil. (belli olabilir ben şuan bilmiyorum)E bizde beklesin diyoruz gidip 3. nesil tercih etsin demiyoruzSiz gelip konuya ortadan girerek direkt olarak AMD oyun konusunda F/P durumunu kaybediyor diyorsunuz. Daha 4. nesil gelmeden bu kanıya nasıl vardınız?
Render odaklı diye bir şey yok. 9. nesil ile 3. nesil Ryzen işlemciler karşılaştırıldığında AMD tekli çekirdek performansında yakındı, çoklu çekirdeğe girmiyorum zaten.Amd Render odaklı diye biliyorum ve fiyatı belli değil. (belli olabilir ben şuan bilmiyorum)