RTX 30 serisi için PSU Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Merhaba RTX 3060 ti almayı düşünüyorum. RTX 3060 ti için PSU Önerebilir Misiniz? 650 watt üstü olursa iyi olur. Benim bulduğum PSU : Cooler Master MWE 750 W 2XEPS 80+ Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Hocam ben pek anlamıyorum o yüzden soruyorum. Modüler olunca ne değişiyor?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Hocam ben pek anlamıyorum o yüzden soruyorum. Modüler olunca ne değişiyor?
Kablo kalabalığından kurtuluyorsun. Ek olarak sleeved kablo da takabilirsin. 2x8 CPU desteği de cabası ama orada takılman gereken esas nokta modüler olması değil. Hem güç değerleri hem de verimliliği epey iyi bir PSU. Kalitelidir yani. Zaten TR'de PSU stokları ve çeşitleri çok azaldı. Fiyatlar aldı başını gitti. Bu tarz ürünleri hemen değerlendirmek lazım.

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Kablo kalabalığından kurtuluyorsun. Ek olarak sleeved kablo da takabilirsin. 2x8 CPU desteği de cabası ama orada takılman gereken esas nokta modüler olması değil. Hem güç değerleri hem de verimliliği epey iyi bir PSU. Kalitelidir yani. Zaten TR'de PSU stokları ve çeşitleri çok azaldı. Fiyatlar aldı başını gitti. Bu tarz ürünleri hemen değerlendirmek lazım.
Cevabınız için teşekkür ederim biraz araştırdım. Sizin önerdiğiniz yerine High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik bunu önerdiler. Hangisini tercih edeyim?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Cevabınız için teşekkür ederim biraz araştırdım. Sizin önerdiğiniz yerine High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik bunu önerdiler. Hangisini tercih edeyim?
Gigabyte'da 2x8 CPU pin olduğu için onu öneririm.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Hocam benim valla PSU hakkında gram bilgim yok keşke anlayacağım şekilde yazsaydınız. O ne işime yarar benim? İşlemcim 3500x
Daha uzun ömürlü olur. Yarın bir gün üst seviye bir işlemci alırsan anakartında da 8+4 veya 8+8 pin girişi olursa daha düzgün besleme yapabilirsin.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Çok kalite ve epey hesaplı bi alternatifte benden olsun. 700 watt o sitemi fazlasıyla besler.COUGAR ın ana firması,efsane bi oem power üreticisi olan HEC firmasıdır.

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Çok kalite ve epey hesaplı bi alternatifte benden olsun. 700 watt o sitemi fazlasıyla besler.COUGAR ın ana firması,efsane bi oem power üreticisi olan HEC firmasıdır.
Cevap için teşekkürler ama şu sertifika işi anladığım kadarıyla önemli bir şey. Bronze almayacağım.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
sertifika olayı ,gold,bronz ,platinyum,titanyum vs. bunlar elektrik faturanı bi kaç kuruş etkiler. Ayrıca sertifikasız olup da, piasada 80 plus bronze diye satılan bazı powerlerden daha kaliteli olan,powerler var.

Yani kalite olayını tamamıyle sertifika olarak düşünmek doğru değil.

Kararınızı değiştirin diye değil,bilgi olarak yazdım.

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
sertifika olayı ,gold,bronz ,platinyum,titanyum vs. bunlar elektrik faturanı bi kaç kuruş etkiler. Ayrıca sertifikasız olup da, piasada 80 plus bronze diye satılan bazı powerlerden daha kaliteli olan,powerler var.

Yani kalite olayını tamamıyle sertifika olarak düşünmek doğru değil.

Kararınızı değiştirin diye değil,bilgi olarak yazdım.
Elektrikler kesildiğinde falan sertifikasız ürünlerin patladığına dair şeyler gördüm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...