RTÜK'ten, 14 TV ve radyoya farklı dil izni!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 14 radyo ve televizyon kuruluşuna farklı dil ve lehçelerde yayın yapmaları isteğini değerlendirerek, bu talepler için radyo ve televizyonlara yayın izni verdi.

643720090513014517622.jpg


RTÜK'ün bugünkü toplantısında, ''Türk Vatandaşlarının Günlük Yaşamlarında Geleneksel Olarak Kullandıkları Farklı Dil ve Lehçelerde Yapılacak Radyo ve Televizyon Yayınları Hakkında Yönetmelik'' kapsamında, farklı dil ve lehçelerde yayın yapmak isteyen radyo ve televizyon kuruluşlarının başvuruları değerlendirildi.

Üst Kurul, Mardin'de Cemre FM, Mersin'de Radyo Ses, Şanlıurfa'da Radyo Net, Diyarbakır'da Çağrı FM, Gün Radyo, Nur FM, Gün TV, TV 21, Aktüel TV, Söz TV, Can TV, Can Radyo, Aktüel FM ve Aksa FM'in söz konusu yönetmelik kapsamında yayına geçebileceklerine karar verdi.

Bu yayın kuruluşlarından Radyo Ses Kürtçe, Zazaca ve Arapça; Radyo Net Kırmançi, Zazaca ve Arapça, diğer yayın kuruluşları ise Kırmançi ve Zazaca yayın yapacaklarını beyan etti.

KAYNAK
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
At beni diyor. :) Ben de attım.
 
Üst