Router nedir? Ne işe yarar?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bende tp link 5210g var modemimde tp link. Rooter olarak kullanıyorum 5210'u. Fakat modem ile arasında 100 metre falan var ama tam karşı karşıya görebiliyorlar birbirlerini. Sinyali engelleyebilecek herhangi bir engelde bulunmamakta. 24 megabit internet kullanıyorum fakat sanırsınız 3 megabit. Bu neden olur ? Birde sürekli ağdan düşüp duruyor bunu nasıl çözebilirim ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
komşunun kablosuz internetini ASUS DSL X11 Tek portlu ADSL 2/2+ Ethernet Modem Router kullanarak kablosuz bir şekilde alıp kablosuz olarak kullanabilirmiyim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sadece masaüstü bilgisayarı modeme dönüştürmeyi ve kablosuz ag dagıtmayı başardım iki yılımı aldı şimdi hem 1600 metreden ful sinyal alıyorum hemde kasadan kablosuz ag dagıtıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selamun aleyküm. .
arkadaslar ust kattaki komsumdan ROUNTER ile kablolu bir sekilde baglanti kurmak istiyorum 20 mtre uzak mesafeye kurmak isityorum ve wifi olarak tlfndan baglanmak istiyorum sizce mümkün mü ve önerebileceginiz marka model varsa yardimci olursaniz sevinirim
şimdiden tesekkurler...

Y

Yrdm istyn genc

SDN Okuru
Ben tp link wifi router wr841N modelini aldım. Modem niyetine aldim aldigim magazada ilgilenmediler hic yani ben bu cihazı modem olarak kullanamiyormuyum direk hatta baglayip. Bir an önce Yardimci olursanız sevinirim.

M

mortroll

SDN Okuru
peki şöyle sorayım komşudan kabloyla net çekiyorum. Bir de tp link in router cihazından aldım wi fi li olanından. kabloyu bu cihaza bağlayınca wifi cihazı olarak çalışacak mı telefon ya da laptop görecek mi bu cihazı?
modemden gelen etherneti wan yazan yere takıp kurulumda ap ( aktarım noktası ) seçeneği ile + wifi açıp ismini şifresini girdin mi tamam dikkat et wifi şifresi WPA2 olsun... şifre minimum 32 karakter harf ve rakam içersin... kelime olmasın karışık olsun... en fazla 63 karakterli yapabilirsin belki 64 destekleyebilir... 8 karakterli şifreler çerez oluyor...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
iyi bir router, herkese lazım. internetin yavaşlığından şikayet edenler, belki de hatalı cihaz kullanıyorlar.