Router ne işe yarar

Mate40pro

Doçent
Reaksiyon puanı
148
Arkadaşlar merhaba

aklımda 2 soru var ben superbox kullanıyorum. Aldığım hız 10mb gözüküyor download ama 2mb alıyorum. Bunun sebebi nedir?
İkinci olarak bu modem kutuları harici böyle 1000₺ ye router alan insanlar var bu ne işe yarıyor interneti mı hızlandırıyor

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Arkadaşlar merhaba

aklımda 2 soru var ben superbox kullanıyorum. Aldığım hız 10mb gözüküyor download ama 2mb alıyorum. Bunun sebebi nedir?
İkinci olarak bu modem kutuları harici böyle 1000₺ ye router alan insanlar var bu ne işe yarıyor interneti mı hızlandırıyor
Router WI FI in ta kendisidir. AC destekli ya da AX destekli alırsanız iyi olur. Birde AC ya da AX destekli WI FI adaptörü yararlanmak için.

Mate40pro

Doçent
Reaksiyon puanı
148
asus un 1200 tl lik bir modeli var onu almayı düşünüyorum olmayan özelliği yokmuş sanırım. peki şimdi benim superbox 20mb lik en üst paket yani ek olarak 25mb upload ile kullanıyorum ama ben bunun 3 4 mb sini zor alıyorum nedendir bu? router alınca bu sorun kalkar mı? hani kablodan desem superbox bu hat ile çalışıyor.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
asus un 1200 tl lik bir modeli var onu almayı düşünüyorum olmayan özelliği yokmuş sanırım. peki şimdi benim superbox 20mb lik en üst paket yani ek olarak 25mb upload ile kullanıyorum ama ben bunun 3 4 mb sini zor alıyorum nedendir bu? router alınca bu sorun kalkar mı? hani kablodan desem superbox bu hat ile çalışıyor.
Superbox’ta o cekim kuvvetinden kaynaklanmıyor mu?
Kablolu bağlantı degil bu, kablosuz.

Mate40pro

Doçent
Reaksiyon puanı
148
Superbox’ta o cekim kuvvetinden kaynaklanmıyor mu?
Kablolu bağlantı degil bu, kablosuz.
Superbox a router alıcam çok işe yarar diyorlar ama şöyle bir durum söz konusu bu aldığım hızla ilgili alt yapın desteklemiyordur diyip duruyorlar. ne alt yapısı arkadaş diyorum bende hat dan alıyor sadece bir güç kablosu var ne desteklemiyor anlam veremiyorum. almam gereken 20mb download 45mb upload benim aldığım 3mb download 4 mb upload speedtest de gözükeni alamıyorum

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Superbox a router alıcam çok işe yarar diyorlar ama şöyle bir durum söz konusu bu aldığım hızla ilgili alt yapın desteklemiyordur diyip duruyorlar. ne alt yapısı arkadaş diyorum bende hat dan alıyor sadece bir güç kablosu var ne desteklemiyor anlam veremiyorum. almam gereken 20mb download 45mb upload benim aldığım 3mb download 4 mb upload speedtest de gözükeni alamıyorum
Ben o teknoloji ile pek arkadaş değilim yani tanımıyorum pek o teknolojiyi fakat öyle diyenlerin deme sebebi cekim kuvveti ile alakalıdır.

Mate40pro

Doçent
Reaksiyon puanı
148
ben araştırdım normal modemlerin işlemcileri birden fazla işi zor kaldırıyormuş router haliyle pahalı alırsan ek güç olur interneti sonuna kadar daha verimli kullanıyormuşsun öyle diyorlar ama 20mb lik paketin 2mb sini alabildikten sonra ne anlamı var