Root şifresi öğrenmek mumkunmu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sireno52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sireno52

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Selam arkadaşlar ben sadece bilgi alma amaçlı bu konuyu açtım android de bir linux işletim sistemi yanlışım var ise düzeltin saf linux değil bukadarini biliyorum benim merak ettiğim konu şu. linux kullanan arkadaşlar bilir root olma olayı var örneğin Ubuntu da veya deepin linux da ucbirim den (sudo passwd root) yazdığın zaman senden PC yi açarken kullanmış olduğum şifreyi ister o şifreyi girdikten sonra yeni şifre ister kafana göre belirledigin şifreyi girdikten sonra onaylamak için tekrar ister onunda girdikten sonra root yetkisini elde etmiş oluyorsun android de buna benzer bir olay yapmak mumkunmu komple sistemi root etmeden sadece root şifresini ogrenme

Siyahi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Android geleneksel /etc/passwd yapısını kullanmaz o yüzden default bir root şifresi yoktur. İzinleri yönetmek için Linux Kullanıcı Kimliği ve Grup Kimliği kullanır.

Kaan_M

Doçent
Reaksiyon puanı
1,891
Ya root'lu tutarsınız ya da root'suz. Bunu bankacılık uygulamaları vs uyarısından kaynaklı söylüyorsanız magisk hide özelliği ile görmesini engelleyip sorun yaratan uygulamayı sıfırlarsanız o uygulama root'u göremeyecektir.