Root nedir? Android cihazda nasıl yapılır?

ShiftDelete.Net

Teknolojiye dair her şey!
Reaksiyon puanı
583
Root-nedir-Android-cihazda-nasıl-yapılır-1.jpg

https://shiftdelete.net/root-nedir-android-cihazda-nasil-yapilir
Root nedir? Android cihazda nasıl yapılır? rehberimiz ile karşınızdayız. Bu rehberimizde Root nedir sorunu cevaplıyor ve Galaxy modellerine nasıl Root yapılacağını anlatıyoruz.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Huawei cihazlarda da aynı yöntem mi geçerliydi?

Reaksiyon puanı
5,171
ROOT işlemi garanti dışı bir işlemdir. Ancak ROOT işlemini geri de alabiliyorsunuz. (UNROOT)
ROOT atmadan önce cihazınız için bu iki işlemin nasıl yapıldığını iyi öğrenin yoksa sonradan karalar bağlarsınız. ;)
Unroot artık taş devrinde kaldı cihazların %90 ında yapılamıyor...

---- Mesajlar birleştirildi ----

Huawei cihazlarda da aynı yöntem mi geçerliydi?
Odin sadece samsung içindir...

Son düzenleme:

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Root garanti dışı bırakır.
Root telefonun tam yetkisi için kullanılmalı bence.
Bide bazı küçük çocukların root'un %100 Wireles şifresi kurdğını sanıyor.
Okadar.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Eski cihazlarda, garanti süresi bitmiş cihazlarda yapılabilir bence.

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Olabilir telefonu biraz daha hızlandırmak için.

Reaksiyon puanı
5,171
Olabilir telefonu biraz daha hızlandırmak için.
Bu söylentiyi kim çıkardı bilmiyorum ama root ile cihazı hızlandırmak gerçekten zor.Ha belki cpu ya o.c. yaparsın ama buda çok verimsiz olur sarj suresi yarıya düşer ve 6 ay içinde işlemci anakart batarya üçlüsünden biri patlak verir. Yada governor I/O ayarları ile oynarsın ama yine buda root iznini çok aşar adb ve recovery e bulaşmadan bunları yapmak imkansız.

Yada gereksiz uygulamaları kaldırıp boşalan alanı swap olarak ayarlarsınız ama yinede gözle görünür bir şey elde edeceğimizi sanmıyorum.

Bence eski cihazını hızlandırmak isteyen birinin yapması gereken şey custom rom atmak olmalıdır ki bunun içinde root a ihtiyaç yoktur. Eğer güvenli bir geliştiricinin romunu kuruyorsanız roottan doğacak açıklarıda aroma installer(bir çok gelişmiş romda bulunmaktadır) üzerinden no root seçeneğini seçerekte kurtulabilirsiniz. Böylece geliştiricinin size sunuduğu ölçüde cihazınızı hem özelleştirebilirsiniz. Hem de kurduğunuz romun amacı perfirmans ise cihazınızıgözle görülür bir şekilde hızlandırabileceksiniz.

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Dostum root atınca telefonun tüm yetkisi senin olduğu için dedim.

kornoloji

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Unroot artık taş devrinde kaldı cihazların %90 ında yapılamıyor...
ROOT'lu cihaz eski haline getirilemiyor mu yani? Tekrar stok ROM kurulunca ROOT işlemi kaldırılabiliyor diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum ben? :oops:

Reaksiyon puanı
5,171
ROOT'lu cihaz eski haline getirilemiyor mu yani? Tekrar stok ROM kurulunca ROOT işlemi kaldırılabiliyor diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum ben? :oops:
Root tan kurtulursunuz ama güncel cihazlarda sayaç var mesela bunların en bilineni knox sayacı ve knox sayacı note3 den sonra sıfırlanamıyor.

Yok dostum haklısın sende root ile ucu açık bir camiaya giriş yapıyorsun ancak bunların bir çoğundan amatör kullanıcılar yararlanamıyor.

Son düzenleme:

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Root tan kurtulursunuz ama güncel cihazlarda sayaç var mesela bunların en bilineni knox sayacı ve knox sayacı note3 den sonra sıfırlanamıyor.

Yok dostum haklısın sende root ile ucu açık bir camiaya giriş yapıyorsun ancak bunların bir çoğundan amatör kullanıcılar yararlanamıyor.
root yetkisi ile cihazınızın depolamasını dahi bozabilirsiniz birkaç uygulama yardımıyla...

kornoloji

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet her cihazda olacak diye bir kaide yok. En çok sıkıntı çıkaran da Samsung sanırım bu konuda.
ROOT atmadan önce cihazınız için bu iki işlemin nasıl yapıldığını iyi öğrenin yoksa sonradan karalar bağlarsınız.
Dememin sebebi de buydu zaten. Bende ROOT konusunda uzman değilim, yeni araştırmaya başladım. Bildiklerimi paylaştım sadece. :)

Reaksiyon puanı
5,171
Yok dostum haklısın sende root ile ucu açıj bir camiaya giriş yapıyorsun ancak bunların bir çoğundan amatör kullanıcılar yararlan
Evet her cihazda olacak diye bir kaide yok. En çok sıkıntı çıkaran da Samsung sanırım bu konuda.

Türkiye adına konuşursak lg nin türkiyede sattığı cihazlar rootlanamıyor. Xiaomi desen türkiyede garantisi yok. Samsung cihazlar ise knox dan dolayı unroot edilemiyor. Zaten xiaomi samsung ve lg türkiyede android pazarının %75 indan daha fazlasını oluşturuyor. Yani türkiyede rootlayıpda ardından garantiye verebileceğin tel sayısı üçü beşi geçmiyor.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Root'a aslında çok da gerek yok...

Windows XP

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Ben ROOT ile telefonuma Overclock yaptım, bence garanti dışı ve 3-4 senelik bir telefonunuz varsa deneyin.