[Root][CWM] Galaxy S4 Mini - GT-I9190

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Bu yöntem sadece GT-I9190 modeli içindir.

Her ihtimale karşı yedek almayı unutmayın :)

samsung-galaxy-s4-mini.jpg

Bize Lazım Olacaklar: (Hepsini İndirelim)

M8tH4cY.jpg

Herşey hazır ise başlayalım :)
  • Root dosyasını hafıza kartına kopyalayın
  • Odin ve Cwm dosyalarını arşivden çıkartın
  • Telefonu kapatın
  • Ev (home), Ses kısma ve Güç tuşlarına basılı tutup telefonu Download moduna alın
  • USB kablosunu takın ve Ses açma tuşuna basın
  • Odin programını çalıştırın
  • "F. Reset Time" işaretini kaldırın
  • AP butonuna tıklayıp arşivden çıkardığınız cwm dosyasını seçin. (recovery-clockwork-6.0.3.5-serrano3gxx.tar.md5)
  • Start butonuna tıklayın. Yükleme bitince telefon otomatik olarak yeniden başlatılacak
  • Telefon titrediği anda Ses Açma ve Ev (Home) tuşlarına basılı tutun ve Recovery menüsü açılacak
  • Install kısmından hafıza kartına kopyaladığınız Root dosyasını seçin ve yükleyin.
  • Yükleme bitince Reboot seçeneğine tıklayın ve telefonun açılmasını bekleyin.
  • Hayırlı olsun :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=130683]android3[/MENTION] her seferinde bu indirme anlatımını yapacağına upload ettiğin yeri değiştirsene, mediafire ile çalış bence. :)

Katilpence

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar root yapınca garanti gidermi.Tekrar eski haline getirebiliyormuyuz.Rootsuz yapabiliyormuyuz.Telefonu yeni aldım garantilik bi durum olursa sorun olmasın

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Arkadaşlar root yapınca garanti gidermi.Tekrar eski haline getirebiliyormuyuz.Rootsuz yapabiliyormuyuz.Telefonu yeni aldım garantilik bi durum olursa sorun olmasın

bu yöntem garantiyi bozmaz. garantinin bozulması için sayacın artması lazım.
eğer sayaç artarsa triangle away uygulaması ile sayacı sıfırlayabilirsin :)

zippy share de güzel ama en sağlıklısı yandex disk

yandex disk bazen çok sinir bozucu olabiliyor :) indirme hızı çok düşük oluyor bazen. bakalım bu da hoşumuza gitmezse değiştiririz :)

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Cwm ne oluyor bu arada. S3 minide yoktu sanırım. Yanlış bir şey yüklemek istemiyorum.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bu yöntem garantiyi bozmaz. garantinin bozulması için sayacın artması lazım.
eğer sayaç artarsa triangle away uygulaması ile sayacı sıfırlayabilirsin :)

yandex disk bazen çok sinir bozucu olabiliyor :) indirme hızı çok düşük oluyor bazen. bakalım bu da hoşumuza gitmezse değiştiririz :)

Denedi ama olmadı yahu. Deneyen var mı

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Odin Name
Product Name : GT-I9190
Current Binary : Custom
System Status : Custom
Csb-Config-Lsb : 0x30
Write Protection : Enable

sadece rootladım custom oldu .. bu arada Dowload Modda Sayac ismiyle gecmiyor otekiler gibi,hepsi üstteki..Csb mi acaba benim sayacım ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sayaç kaldırılmış heralde, custom yazması da üzerinde oynandığını anlamak için yetiyor. Root ettiğin için custom yazması normal.

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayaç kaldırılmış heralde, custom yazması da üzerinde oynandığını anlamak için yetiyor. Root ettiğin için custom yazması normal.

Üstad root sonrası beyaz üçgen çıkıyor uyarı olarak : Cihaz izin verilmeyen eylem girişiminde bulunan bir uygulama algıladı.
diye

Bir yerde sistemden 3 dosyayı sil diyorlar ama es file explorer a super userdan yetki verdiğim halde silemiyorum dosyaları.
Es file explorer dan root yetkisi var ama ...
Acaba triangle away mi istiyor ?

Edit: hımm silmeye calısınca read only file sistem diyor.Es Fle Explorer da root yetkisini alamıyor heralde,baskamı file explorer denesek

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen.. ilk iş hemen Foldermunt uygulamayla su buyuk dataları atıyım hacı..senin konunda vardıya sömüriim biraz :P

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haydaa bu sefer de android/obb ye dosya kopyalamaya izin vermiyor..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
kopyalayamamayı aç, neyi nereye kopyalıyorsun, x-plore ile de dene

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
hafıza kartına at, hafıza kartından oraya kopyala, xplore tavsiye ederim

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hafıza kartına at, hafıza kartından oraya kopyala, xplore tavsiye ederim

Es file explorerı tavsiye etmişlerdi bir suredir onu kullanıyorum onunla kendi içinde tasıdım (ama sadece Android klasörü kitli -oraya birşey kopyalanmıyor) acaba
superuser mı kitledi yoksa Root explorer var omu merak ettim.

Yani kendi içinde android klasorune es file la tasıdım ama Pc den neden kopyalanmıyor oraya merak ettim-kaldırsam guzel olurdu ama ..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
o klasör için root gerekmemesi lazım
oyununun klasörünü hafıza kartında kopyala, dahili hafızada android/obb içine girip yapıştır, bundan başka bi yolu yok yani bunun, root falan da istemiyor

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o klasör için root gerekmemesi lazım
oyununun klasörünü hafıza kartında kopyala, dahili hafızada android/obb içine girip yapıştır, bundan başka bi yolu yok yani bunun, root falan da istemiyor

Yok yok eyvallah o sekilde es file ile felan atıyorum android klasörüne de .. Pcden kopyalarken felan niye kitli android onu merak ettim ..neyse yormıım senı de (sen karsılastınmı daha once roottan sonra diye merak ettim böyle bişey)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yok yok eyvallah o sekilde es file ile felan atıyorum android klasörüne de .. Pcden kopyalarken felan niye kitli android onu merak ettim ..neyse yormıım senı de (sen karsılastınmı daha once roottan sonra diye merak ettim böyle bişey)

Sistem klasörü sayılır o nedenle korumadır belki, çok bişey diyemem.
Oyunun çalıştığını gördükten sonra taşımaya başla bu arada. :)

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem klasörü sayılır o nedenle korumadır belki, çok bişey diyemem.
Oyunun çalıştığını gördükten sonra taşımaya başla bu arada. :)

Aynen onu yapıyorum ama foldermount : uygulama listesi kısmında çft veri oluştur felan diyince tasıdığı oyun çalışmadı ,iğneleme yesil felanda yaptım ama..brde + ile eklıyıp denıyım

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Foldermount ile taşımadan önce oyun dahili hafızadayken çalışıyor muydu ondan emin ol. Taşıdıktan sonra da iğnelemeyi yaptıktan sonra dosya olması gerektiği yerde gözüküyor mu ona bak. Videoda yaptığım gibi.

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Foldermount ile taşımadan önce oyun dahili hafızadayken çalışıyor muydu ondan emin ol. Taşıdıktan sonra da iğnelemeyi yaptıktan sonra dosya olması gerektiği yerde gözüküyor mu ona bak. Videoda yaptığım gibi.

Usta + danda yapınca birden folder mount duruyor tam yolu gösterip tası deyınce.. Evet folder mounttan önce çalışıyordu oyun bu android 4.2.2 nın azızlıgımı ne

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bişey sorucam şimdi uygulama listesinden bagladım tekrar oyunda tasındı ama ama cihaz hafızasındaki oyunun obb side duyor baktım boyutuna sileyimi ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tamam tasındı diyor hatta telefonu acıp kapattım ana hafızadakı 150 mb data aynen duruyor onu sildim hafıza kartındaki ile calısmadı ... iğnelerde yeşil gl2sd mi denesem

irfancan41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Umarım cevap verirsiniz çok ihtiyacım var telefonum Samsung Galaxy S4 Mini Gt-I9190 ve dediklerinizi harfiyen yaptım fakat odin i açıp Ap den o dosyayı seçiyorum start a bastığımda all threads completed succeed 0 failed 0 yazıyor sol altta ve root u tamamlayamıyorum lütfen yardımcı olun