Ronaldo'ya Filistin soruşturması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uranos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Eger gercekten böyle bir sey yaptiysa baba adammis... helal olsun ronaldoya :)

Reaksiyon puanı
10,327
Gerçekten bu kadar "karanlık" mı bakar oldu insanoğlu?

Resûl-i Ekrem Efendimiz henüz Ebû Eyyûb el-Ensarî Hazretlerinin evinde misafir kaldığı bir sıradaydı. Abdullah bin Selâm da Efendimizi ziyarete geldi ve ona bir takım suâller sordu. Tevrat'tan sorduğu suâllerine yine Tevrat'a uygun cevaplar alınca şehâdet getirerek Müslüman oldu.

Sonra da şöyle dedi:

"Yâ Resûlallah! Yahudî milleti iftiracı, yalancı bir millettir. Yarın benim Müslüman olduğumu duyunca türlü yalanlar uydurup iftirâda bulunurlar. Müslümanlığım duyulmazdan önce beni onlardan sorup mevkiimi tasdik ettiriniz!"

Peygamber Efendimiz, onu bir tarafa gizleyip Yahudî ileri gelenlerinden bazılarını dâvet etti ve onlara, "Ey Yahudî cemaâtı, siz benim Allah tarafından gönderilmiş bir peygamber olduğumu pek iyi bilirsiniz. Ben hak dinle geldim, Müslüman olunuz" dedi.

Yahudîler, "Biz, senin peygamber olduğunu bilmiyoruz" diye karşılık verdiler ve bu sözlerini üç sefer tekrarladılar. Bundan sonra Resûl-i Ekrem, "Sizin içinizde Abdullah bin Selâm adında birisi var, o nasıl bir kişidir?" diye sordu.

Yahudîler, "O, bizim içimizde hayırlı bir babanın oğludur. Kendisi de, babası da en faziletlimiz, en âlimimizdir" diye şehâdet ettiler.

Resûlullah, "Abdullah bin Selâm Müslüman olursa siz ne dersiniz?" diye sordu.

Yahudîler, "Hâşâ! Abdullah İbn-i Selâm, hiç bir vakit Müslüman olamaz" dediler. Efendimiz suâlini üç sefer tekrarladı. Onlar, her seferinde de aynı inkârî cevabı verdiler. Bunun üzerine Resûl-i Kibriyâ Abdullah İbn-i Selâm'ı yanına çağırdı, "Yâ İbn-i Selâm, gel!" buyurdu.

Abdullah saklı bulunduğu yerden çıktı ve kelime-i şehâdet getirerek Müslüman olduğunu ilân etti.

Yahudilere de, "Ey Yahudî cemâatı! Allah'dan korkunuz! Size geleni kabul ediniz. Vallahi, siz de bilirsiniz ki; o yanınızdaki Tevrat'ta ismini ve sıfatını bulduğunuz Resûlullahdır" diyerek onları İslâma dâvet etti.

Fakat Yahudîler, "Sen yalan söylüyorsun! Sen şerir oğlu şerîrimizsin" dediler ve onu, kıymetini düşürmek için türlü türlü kusur ve kabahatlar isnad ederek kötülediler. Abdullah bin Selâm, "Yâ Resûlallah! Korktuğum işte bu idi. Ben, sana onların gaddar, yalancı, fâcir ve müfteri bir millet olduğunu haber vermemiş miydim? İşte dediğim çıktı!" dedi.

Kaynaklarıyla beraber
tamamı

@thekillingroad, başka bir yorum yapmayacağım.
yahudi toplumunu yine bir yahudi olan kıymetli bir "âlim"lerinin dilinden sunmaya çalıştım.
tarih bizlerden daha inandırıcı olur düşüncesiyle...

keremyilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Futbolculukta gönüllerde taht kurarken diğer davranışlar da ayakta alkışlanıcak derecede.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ben Ronaldo'yu Kişilik olarak Hiç beğenmezdim.
Ama Bu Olay Doğru ise 'Helal Olsun' demek Boynumuzun borcudur.
Dünyada Ezilenlere,Zulm edilenlere Destek Olması ,Her Şeyden önce Katil Terörist bir Devlete Karşı Bunu Yapmış Olması Takdire Şayan.