Rock'n Coke böyle geçti

Bu konuyu okuyanlar

patrick

Profesör
Emektar
Katılım
20 Eylül 2006
Mesajlar
2,369
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
2.jpg


Bu yıl beşincisi düzenlenen Rock'n Coke festivali ilk gün yakıcı güneş altında, ikinci gün ise yağmurlu geçti. Cumartesi günü festivale katılanlar bikinilerini giyip güneşlendi, pazar ise yağmurda sığınacak bir yer aradı. Binlerce kişinin müziğe doyduğu festivalden objektiflere renkli görüntüler yansıdı...
Hezarfen Havaalanında kurulan müzik kasabasında gerçekleştirilen festivalin bugünkü bölümünde ana sahnede sırasıyla Aslı, Gripin, Badly Drawn Boy, Within Temptation, Teoman ve Rashit, Chris Cornell ve The Smashing Pumpkins sahne aldı.
Alternatif sahnede ise Rumbleufish, Neon, Kreş, Agentorange, Uffie and Feadz, Dj Mehdi, Erol Alkan ve Style-ist performanslarını sergiledi.

İkinci gün

İkinci gün ana sahnenin açılışını 110 yaptı, Avid, Hayko Cepkin, Özlem Tekin, Pentagram, Manic Street Preachers sırasıyla sahneye çıktı. Alternatif sahneyi Ayyuka açtı. Ayyuka'yı Fairuz Derinbulut & Ayben, Bedük, Digital Playground, Filthy Dukes, M.A.N.D.Y. ve Mabbas izledi.

17 kişide esrar çıktı

Rock’n Coke Festivali için kurulan müzik kasabası ve çevresindeki güvenlik önlemleri jandarma tarafından sağlanıyor. Önlemler kapsamında 17 kişi hakkında uyuşturucu madde bulundurmak suçundan işlem yapıldı.
Hezarfen Havaalanı’ndaki müzik kasabasında gerçekleştirilen festivalin huzur ve güven ortamında yapılması sağlamak amacıyla, havaalanı çevresi ve bağlantı yollarında İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca güvenlik önlemleri alındı. Etkinlikteki güvenlik önlemleri için yaklaşık 340 jandarma görev yaptı.
Hava alanında güvenliği tehdit edebilecek maddelerin içeri sokulmasının engellenmesi için giriş kapılarında görevli jandarma ekiplerince yapılan kontrollerde duyarlı kapı, X-Ray cihazı, el dedektörü ve ayna kullanıldı. Ayrıca festivale gelen kadın izleyicilerin detaylı aranmaları için bayan astsubaylar görev aldı.
Önlemler kapsamında 17 kişi hakkında uyuşturucu madde bulundurmak suçundan işlem yapıldığı, ayrıca bir miktar esrar ve kenevir ile içinde esrar bulunan sigara ve uyuşturucu alımında kullanılan 2 adet aparat ele geçirildiği belirtildi.

Resimler için Buraya Tıklayın...
[tr][td]
[tr][td]
 

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Pazar günü sabah yağmur yağdı 15 dk felan sürdü abartılacak derecede şiddetli bi yağmur değildi festivale temiz bir hava getirmiş oldu. yerdeki çamurlanmada kısa sürede güneşin kendini göstermesiyle birlikte kurudu.

Esrar olayını bu haberlerde görüyorum, orada içerideyken tanık olmadım hiç..

Ve gerçekten güvenlik çok üst seviyedeydi ilk kapıdan girerken köpekler insanların arasında gezdiriliyordu

ikinci noktada ise duyarlı kapıdan geçerken üzerinizde tek bir cisim bıraktırmıyorlar, x-ray dan çantalar geçiriliyor tanımlanamayan şüpheli bişi görülürse, çantanın açılması isteniyor. bu benim başıma geldi deodorant varmı diye sordular, bende yok dedim ama yinede açmamı istediler bende sinirlendim ne arıyorsanız diye söylenerek yandaki küçük fermuarı açtım sadece ve oradan metal sakız kutularından birini çıkardım dedim bu var içinde'de şarjlı pillerim vardı hepsini aldı bende pillerimi alayım lütfen dedim verdiler gıcık oldum o kapıdaki tipe :)

Sonra ikinci gün arkadaşımı almaya çıktım dışarı, tekrar kapıdan içeri girerken yine aranıyorsunuz üzerimde foto mak. vardı ben geçtim kapıdan sonra foto mak. çalıştırmamı istedi aynı şahıs nese ben çalıştırdıktan sonra cihazı adamın üzerine yönlendirerek, fotoğrafınızıda çekeyim mi dedim somurtuk bi yüz ifadesi ile karşılanınca çekmedim :)

Kız arkadaşımın çantası ise didik, didik arandı tüm kişisel bakım malzemelerinin kapakları tek tek açılıp koklandı..
 

emelden

Dekan
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Keşke uyuşturucu tatsızlığı olmamış olsaydı. Fotoğraflara baktım da süper geçmiş genel anlamda.

Bu arada warkortali senin gözünden yaşananları okumakta keyifli güzel açıklamışsın yaşadıklarını. ;)
 

patrick

Profesör
Emektar
Katılım
20 Eylül 2006
Mesajlar
2,369
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
warkortali; yapılanlar tatsız birşeyler yaşamadan önce garip geliyorda, tatsız, can sıkıcı olaylar olduğunda da "güvenlik yeterli değildi, kapıdan elimizi kolumuzu sallaya sallaya geçtik, çantamıza bile bakmadılar" vs oluyor... bunu oranın güvenliğinde sorumlu kişiler iyi analiz edip ona göre bu seviyede önlem almayı uygun görmüşler demekki ;) ben doğru buluyorum bu ti önlemleri, ben güvenilir olup kızsam da benden sonra girecek adama güvenmiyorum/güvenemeyiz.
 

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Patrick güvenlik son derece sağlamdı, ben espiri olsun diye yazıyorum, ama aynen o şekilde davrandım kendilerine :)
Sonra kolay gelsin diyerek içeri girdim ;)

Edit :

Yıl 2002 organizasyon türkiyenin ilk en büyük açık hava müzik festivali ''H2000 müzikfestivali ''de aramalar nasıl yapılıyordu biliyor musun?
[size=7pt]Dip not : Adı üstünde 2000'de başladı bu basettiğim festival[/size]

Elle :D artık kaç kişinin çantalarını açıp baka bilirlerse kar oluyordu yani..

Rock'n coke organizasyonu bu sene her yönü ile kusursuzdu güvenlik, temizlik, tıkır tıkır işliyen bir program, çeşitli aktiviteler, imza saatleri daha ne istenir bi organizasyondan..
 

menderesk

Öğrenci
Katılım
1 Ağustos 2007
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben olsam bu festivali kaldırım.Çünkü ne kadar pislik varsa orada.Bu festivalin adı misyonerlerin oyunu festivali olsa daha iyi oclağa benziyor.Bunca mehmetçik bunlar için mi savaşıyor.Uyuşturucu bulunması,prezevatif noktasının kururması :mad: v.s.Ondan sonra küresel ısınma,sular İstanbul'da kesik diyorsunuz.Bunları yapana kadar namaz kılın Kuranı kerim okuyun dimii..
 
Üst