Rıza Kayaalp ve Enes Erkan'dan Bakü'de altın madalya

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, final müsabakasında karşılaştığı Azerbaycanlı rakibi Sabahi Şariati'yi 3-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Karatede altın madalya kazanan Enes Erkan ise sporu bırakabileceğini açıkladı.

fft107_mf4864811.Jpeg

Azerbaycan'da devam eden 'Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları'nda Rıza Kayaalp grekoromen stilde Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Haydar Aliyev Arena'da yapılan müsabakada milli güreşçi Kayaalp, ev sahibi Azerbaycan'ın sporcularından Sabahi Şariati ile mücadele etti.

Karşılaşmayı 3-1 kazanan Kayaalp, Türkiye'nin bu turnuvada güreşteki ilk altın madalyasını elde eden isim oldu.

riza-kayaalp-01_DSIZ2.jpg

'SPORU BIRAKABİLİRİM'

Öte yandan Avrupa oyunlarında altın madalya kazanan karateci Enes Erkan, yaptığı sürpriz açıklamada profesyonel sporu bırakabileceğini söyledi. Bakü 2015'te altın madalya kazanan isimlerden olan 28 yaşındaki başarılı sporcu, profesyonel sporu bırakabileceğini açıkladı. Sona eren karete turnuvalarının ardından NTVSpor'a açıklama yapan Erkan şunları söyledi:

201506142031_enes-erkan.jpg

Buraya çok iyi hazırlandık. Çok güzel turnuva geçirdim. Devletimizden, milletimizden, herkesten Allah razı olsun. Burada, bu şampiyonluğu istiyorduk. Türk halkına, spor bakanıma söz vermiştim. Ülkemde Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya almıştım. O altın madalyayı orada alacağım demiştim. Bu sözümü tuttuğum için çok mutluyum. Buradan altın madalyayı tüm Türkiye'ye, Sakarya'daki hemşehrilerime, Rizelilere ve en önemlisi de ailem eşim ve çocuklarıma armağan ediyorum.(DHA-CİHAN)

KAYNAK

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp'in mücadelesini ailesi televizyondan dualarla takip etti.

[video=youtube;zFjCr_cgJkU]https://www.youtube.com/watch?v=zFjCr_cgJkU[/video]

[video=youtube;Q5W8Uugw5iU]https://www.youtube.com/watch?v=Q5W8Uugw5iU[/video]