RIP li oyun mu, ISO lu oyun mu?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
slm arkadaşlar. duyduğum kadarıyla ripli oyunlarda hata olabiliyormuş. iso lu oyunlar daha sağlıklıymış download yaparken. ripli oyundan kasıt tam olarak nedir? neyden ripleme? bu konuda bana bilgi verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
mesela ben torrent den bir "dosya" çekicem. çeşitli torrent versiyonları var. versiyonların birinde detay bölümünde dosya şöyle görünüyor:

• unknown.png
    rzr-etw1.001 (95.37 megabyte)
  • unknown.png
    rzr-etw1.002 (95.37 megabyte)
  • unknown.png
    rzr-etw1.003 (95.37 megabyte)
  • unknown.png
    rzr-etw1.004 (95.37 megabyte)
  • unknown.png
    rzr-etw1.005 (95.37 megabyte)
bu şekilde devam ediyor. anlayacağınız baya büyük yer kaplayan bir dosya... 12 GB a yakın.:happy:
diğer versiyon ise şöyle görünüyor:

• folder.png
    DVD 1
    • disk.png
      rzr-etw1.iso (7.75 gigabyte)
  • folder.png
    DVD 2
    • disk.png
      rzr-etw2.iso (4.14 gigabyte)

şimdi alttaki versiyon iso olduğuna göre, üstteki versiyon ripli versiyon mu? aradaki fark tam olarak nedir? ripli versiyon nasıl hazırlanır?

bykonfizik

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Elbette Orjinal Oyun..

ripli oyunlar içlerinden müzikleri videoları çıkartılmış oyunlardır :) elbette çoğu zaman sorun çıkartırlar :)

_Saytun_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
.iso lardan vazgeçmem. Rip'li oyunlara kanım nedense hiç ısınmadı (Aldığım yada indirdiğim bütün rip'li oyunlar bozuk çıktı da :D).

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ripleyen kişiye bağlı. Adam gibi biri riplemişse hem kota dostu olur hemde hızlı iner ayrıca hata vermesi için riplemede hata yapılması lazım onun için sen güvenilir kişilerin riplerini indir sorun çıkmaz.;)

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
iso tabiki hiç bi sorun yaşamazsın ;)

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Bu kadar büyük oyunlar için standart bir adsl ile yaklaşık 2 gün beklemek zorunda kalırsın eğer bu kadar büyük oyunlar oynuycaksan gidip cd'sini al.5-10 milyon için inan bu kadar download'a değmez.Eğer dersenki 4-5gb'lık oyunlar indireceğim iso dosyalarından vazgeçme akşam yatarken aç sabaha oyunun hazır olsun :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İki dosyada aynıdır. Yukarıdaki dosyalar aşağıdaki iso dosyalarının rarlanmış halidir sadece. Rardan çıkarınca o da aynı olacaktır.

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
İki dosyada aynıdır. Yukarıdaki dosyalar aşağıdaki iso dosyalarının rarlanmış halidir sadece. Rardan çıkarınca o da aynı olacaktır.

Üstteki dosyalar rar ile ayrılmamış rar ile ayrılmış olsaydı dosyanın sonu part1 part2 şeklinde olurdu 001 002 şeklindeki uzantıları hjsplit programıyla birleştirmesi gerekir :)

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
ya sadece gülüyorumm :D:D:D:D:D:D:D

niye güldüğünü anlamadım bende o arkadaş gibi düşünüyorum muhtemelen aynı dosyayı hjsplit ile bölmüşler birleştirince aynı şey olacak

torrent ağlarında dosya boyutu ne kadar düşük olursa o kadar hatasız iner o yüzden dosyaları parçalara ayırırlar

özetle,
gülerken ne düşündüğünü bizimle paylaşırmısın?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
slm arkadaşlar. duyduğum kadarıyla ripli oyunlarda hata olabiliyormuş. iso lu oyunlar daha sağlıklıymış download yaparken. ripli oyundan kasıt tam olarak nedir? neyden ripleme? bu konuda bana bilgi verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
mesela ben torrent den bir "dosya" çekicem. çeşitli torrent versiyonları var. versiyonların birinde detay bölümünde dosya şöyle görünüyor:

• unknown.png
    rzr-etw1.001 (95.37 megabyte)
  • unknown.png
    rzr-etw1.002 (95.37 megabyte)
  • unknown.png
    rzr-etw1.003 (95.37 megabyte)
  • unknown.png
    rzr-etw1.004 (95.37 megabyte)
  • unknown.png
    rzr-etw1.005 (95.37 megabyte)
bu şekilde devam ediyor. anlayacağınız baya büyük yer kaplayan bir dosya... 12 GB a yakın.:happy:
diğer versiyon ise şöyle görünüyor:

• folder.png
    DVD 1
    • disk.png
      rzr-etw1.iso (7.75 gigabyte)
  • folder.png
    DVD 2
    • disk.png
      rzr-etw2.iso (4.14 gigabyte)
    şimdi alttaki versiyon iso olduğuna göre, üstteki versiyon ripli versiyon mu? aradaki fark tam olarak nedir? ripli versiyon nasıl hazırlanır?

7.75 ve 4.14 gb (toplam 11.89 gb) rarlanınca 476 mb'a (95.37 x5) düşermi ?
buna gülüyorum.
Kırmızı cümleyi ve devamını okumadın o zaman

KnUcLeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Adam gibi RIP Gruplarının relase'lerini indirirsen normal ADSL ile daha kârlı olacaktır. Ama ben ara videosuz, sessiz oynayamam daha fazla bekleyebilirim bir de garanti çalışsın diyorsan ISO indirmelisin.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bazen rip indiriyorum. daha önce açtığım fifa 09 konusunda rip-iso muhabbeti oldu. evet ripli dosyalarda bazen sorun çıkabiliyor. iso indirmek daha iyi. ama ben pes 2009 ve left 4 dead 'i de rip olarak çekmiştim ve iki oyunda da bi problem yok, tıkır tıkır çalışıyolar. yani olay biraz şansa kalıyor.

riplerin avantajları genelde az yer kaplamaları. mesela bahsettiğim left 4 dead oyununu 990 mb olarak indirmiştim. ama iso oyunlar gibi kurulmadıkları için update patchlerini kurmak sorun olabiliyor.

yine en temizi iso'dur. çok yer kaplarsa yazarsın dvd'ye.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
Adam doğru söylemiş bak riplide 5 part var
İso da 2 part var devamı değil alttaki üsttekinin

bizde ondan bahsediyorduk :)
alttaki üsttekinin devamı değil zaten .001, .002 ..... , .015, .016 ......
diye gidiyor arkadaş linklerin hepsini yapıştırmamış sadece bi kaç tanesini yapıştırmış

"rise" arkadaşımın mesajını bi oku istersen
yada ilk mesajı dikkatli incelersen konuyu daha iyi anlarsın

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
en iyisi full ripler. yani yüksek derecede sıkıştırılmış full ripler (highly compressed)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bizde ondan bahsediyorduk :)
alttaki üsttekinin devamı değil zaten .001, .002 ..... , .015, .016 ......
diye gidiyor arkadaş linklerin hepsini yapıştırmamış sadece bi kaç tanesini yapıştırmış

"rise" arkadaşımın mesajını bi oku istersen
yada ilk mesajı dikkatli incelersen konuyu daha iyi anlarsın

evet mdkbet haklısın. ilk verdiğim örnekte tüm linkleri yapıştırmadım. altına "bu şekilde devam ediyor" yazdım anlaşılsın diye. ama anlamamış galiba bazı arkadaşlar. sorun değil. herkese ilgilenip cevap yazdığı için teşekkür ederim.
:icon_:

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Tabiki iso buda sorumu

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Üstteki dosyalar rar ile ayrılmamış rar ile ayrılmış olsaydı dosyanın sonu part1 part2 şeklinde olurdu 001 002 şeklindeki uzantıları hjsplit programıyla birleştirmesi gerekir :)

Hayır gerek yok bu işi winrarda yapıyor. Aynı oyunu ben kendimde indirdim aynı şekilde bana anlatmana gerek yok ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İso ya da ripli hiç farketmez. Yükleyen kişinin ifsaniyetine kalmış. İso ve ripin de zaman zaman bozuk çıktığına şahit olmuşumdur. Bana sorarsan iso dosyalı oyunlara nette pek rastlayamazsın. Rip desen bi dünya.