Riot Games YASİN "NİSAY" GÖK hakkında açıklama yaptı!

Bu konuyu okuyanlar

karahan29

Asistan
Katılım
19 Ekim 2016
Mesajlar
325
Reaksiyon puanı
238
Puanları
43
Yaş
24
Selam dostlar hatırlarsanız 5-6 gün kadar önce BJK esports oyuncusu Yasin "nisay" Gök 12 ay banlanmıştı. Sebep olarak ise dereceli maçta hile kullanımı gösterilmişti.

Riot Games'in bu açıklamasından sonra oyuncunun sözleşmesi iptal edildi. Birkaç gün sonra BJK Esports diğee takım üyeleriyle de yollarını ayırma kararı aldı.

Az önce yapılan resmi açıklama ise su sekilde:

-translate ile cevirdim



REKABETÇİ KARAR: YASİN "NİSAY" GÖK​

Rekabetçi Karar: Yasin Nisay Gök

Yazan: Riot Stupendous , 6h 59m ago
Yasin "Nisay" Gök, VALORANT dereceli maçlarda hile yapmaktan men edildi ve 12 ay boyunca tüm resmi Riot yarışmalarına katılamayacak.Eski Beşiktaş Esports üyesi Yasin "Nisay" Gök, VALORANT Şampiyonlar Turu başlamadan önceki VALORANT dereceli maçlarda hile yapmaktan men edildi. Sonuç olarak, derhal geçerli olmak üzere 12 ay boyunca tüm resmi Riot yarışmalarına katılamayacak.

BAĞLAM​

Vanguard sürekli olarak geliştirildikçe, Riot'un VALORANT'da hileyi tespit etme yeteneği artar. Tüm oyuncuların adil oyun kurallarına uymaları beklenirken, profesyonel oyuncular hile yapılırsa ek cezalara tabidir. Herhangi bir VALORANT kuyruğunda hile yapmak, rekabetçi oyun kurallarına aykırıdır.

KANIT​

Hile, benzersiz bir meydan okumadır; Herkese açık olarak ne kadar çok kanıt paylaşırsak, gelecekte dolandırıcıları yakalamayı o kadar zor hale getiririz.

Bu durumda, Anti-cheat ekibi tarafından hile tespitine yardımcı olmak için oluşturulan otomatik bir sistem, harici donanım yardımıyla düzeltici fare hareketini taklit etmeden önce kullanıcının ekranını okuyan bir hile kullanımı için hesabı işaretledi. VALORANT Rekabetçi Operasyonlar daha sonra anti-hile analistleri ile kanıtları gözden geçirdi ve Nisay'ın VALORANT oyunlarında şüphesiz hile yaptığı sonucuna vardı, ancak şu anda Nisay'ın yaptırımlı bir yarışma sırasında hile yaptığını gösteren hiçbir veri yok.

YONETMEK​

Yasin "Nisay" Gök, VALORANT Champions Tour - Küresel Rekabet Politikası'nın 7.2.5 bölümünü ihlal etti ve derhal geçerli olmak üzere 12 ay boyunca tüm resmi Riot yarışmalarına katılamayacak.

İLGİLİ KURALLAR​

7.2.5 - Hile

Hile yapmak yasaktır. VALORANT oyun istemcisinin bir Takım veya Takım Üyesi tarafından herhangi bir şekilde değiştirilmesi yasaktır. Her türlü hile cihazının veya hile programının kullanılması kopya olarak kabul edilecektir.


Kaynak: Competitive Ruling: Yasin
 
Üst