Rıdvan Dilmen'in sorgusu devam ediyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
'Telekulak' iddialarıyla gözaltına alınanlar arasında olan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in sorgulama işlemi sürüyor.. Dilmen, sorgu odasına kemeri ve ayakkabı bağcıkları alınarak girdi...

304120100406074004698.jpg

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 yıla yakın süren teknik ve fiziki takip, bu sabah operasyona dönüştü.

İstanbul başta olmak üzere 4 ilde tespit edilen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in de bulunduğu 36 kişi gözaltına alınmıştı...

Sabah saatlerinden bu yana nezarethanede tutulan Rıdvan Dilmen, saat 19,15 sıralarında sorgu odasına alındı...

Rıdvan'ın sorgu odasına girmeden kemeri ve ayakkabı bağcıkları alındı...

Dilmen'in gözaltına alınmasına neden olan olayın kıskançlık olduğu iddia ediliyor.. Yine iddiaya göre, Rıdvan'ın kız arkadaşı Tanju Çolak'ın eski kız arkadaşıydı ve Rıdvan kız arkadaşının Tanju ile hala görüşüp görüşmediğini öğrenmek için telefonlarını dinleme yoluna başvurmuştu...

TANJU İFADE VERMİŞTİ

Gözaltına alınan bu kişilerin, tanınmış kişi ve iş adamlarının telefonlarının izinsiz dinlenilmesiyle alakalı oldukları iddia edildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da ifadesine başvuruldu.

KAYNAK

İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alınan Rıdvan Dilmen'in, aralarında çıkan bir dedikodu yüzünden Tanju Çolak'ı dinlettiği ileri sürüldü
.

Yasadışı dinleme operasyonunda çökertilen şebekenin liderliğini emekli polis memuru M.Y'nin yaptığı ortaya çıktı. Zanlıların istek doğrultusunda dinleme yaparak işadamları için rakip şirketlerin ticari sırlarını, hatta sevgililerini bile dinlediği belirtildi. Rıdvan Dilmen'in de aralarında çıkan bir dedikodu yüzünden Tanju Çolak'ı dinlettiği ileri sürüldü

ANTALYA'YA DA SIÇRADI

Telekulak operasyonu kapsamında gözaltına alınan 24 kişinin sorgusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sürerken, Antalya'da da olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

İŞADAMLARINA TEHDİT

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı yazıyla Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde gözaltına alınan 4 kişi, Antalya'ya getirildi. Operasyon kapsamında Organize Suçlar Büro Amirliği'ne getirilen 1'i kadın 3 kişi ise bilgi sahibi olarak ifade verecek.

İstanbul polisinin 2 yıl süren teknik izleme ve takibinin ardından bu sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan çetenin liderliğini, Mehmet Y.'nin yaptığı belirlendi. İşadamlarını, ailelerini, iş ve özel ilişkilerini ve ünlü kişileri dinledikleri iddia edilen zanlıların suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt üyesi olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında yasa dışı dinleme yapmak, dolandırıcılık ve kendilerini polis olarak tanıtmak gibi suçlar nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Çete üyelerinin aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu kişilerin özel görüşmelerini yasa dışı yollarla dinleyip şantaj yaptıkları, para karşılığı dinleme yaptıkları, eşinden, iş ortağından şüphelenen kişilerin çeteye yasa dışı dinleme yapması için para verdiği iddiaları bulunuyor.

2 YIL TEKNİK TAKİP YAPILDI

Zanlıların işadamlarının ailelerini, özel yaşamlarını ve iş ilişkilerini, ünlü kişilerin telefonlarını dinlediği öne sürüldü.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 yıla yakın süren teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah erken saatlerde harekete geçti.

İstanbul başta olmak üzere 4 ilde tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda aralarında eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in de bulunduğu 24 kişiyi gözaltına aldı. Telekulak çetesi olduğu belirtilen zanlıların 2 yıl içinde tanınmış kişileri ve işadamlarının telefonunu dinlediği belirtildi.

ÇOLAK: BENİ DE DİNLEMİŞLER

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, 09.30'da Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Bir saat süren işlemlerin ardından emniyetten ayrılan Çolak gazetecilerin soruları üzerine, "Sabah 08.30'da beni aradılar. Gelip ifade verdim. Benim telefonlarımı dinlemişler. Mağdurum. Mağdur olarak geldim. 'Şikâyetçi misiniz?' dediler. Şikayetçi oldum. Bu olay futbolla şikeyle alakalı değil. Gizlilik kararı var, konuşamıyorum" dedi.

RIDVAN BENİM ARKADAŞIM

Çolak basın mensuplarının "Rıdvan'dan şikâyetçi oldunuz mu?" sorusuna ise "Rıdvan benim arkadaşım. Ondan şikâyetçi olmadım. Ben buraya geldiğimde Rıdvan'ın olduğunu bilmiyordum. Öğrenince avukatıma talimat verdim. Rıdvan'a avukatımı verdim" diye cevap verdi.
Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

RIDVAN, TANJU'YU MU DİNLETTİ?

YASADIŞI dinleme operasyonunda çökertilen şebekenin elebaşılığını emekli polis memuru M.Y'nin yaptığı ortaya çıktı. Zanlıların istek doğrultusunda dinleme yaparak işadamları için rakip şirketlerin ticari sırlarını, hatta sevgililerini bile dinlediği belirtildi. Rıdvan Dilmen'in de aralarında çıkan bir dedikodu yüzünden Tanju Çolak'ı dinlettiği ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, telekulak çetesinin varlığı şike soruşturmasının başladığı dönemde ortaya çıktı. Şike soruşturması kapsamında teknik takip yapan polis, aralarında Rıdvan Dilmen'in adının da geçtiği yasadışı dinlemeler yaşandığını belirledi. Bunun üzerine konuyla ilgili olarak görevlendirilen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 yıla yakın süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul başta olmak üzere 4 ilde tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Baskınlarda aralarında Rıdvan Dilmen ve işadamı A.D.'nin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Yapılan sorgulama sonucunda şebekenin çalışma şekli de ortaya çıktı. Elebaşılığını emekli polis memuru M.Y'nin yaptığı şebeke, çalışmasını bir güvenlik şirketi üzerinden yürütüyor. Dinleme isteğinde bulunacak kişiler ve kurumlar, başında M.Y'nin bulunduğu güvenlik şirketiyle irtibata geçiyor.

Şebeke üyeleri, şirketlerin telefonlarını dinleyip ticari sırlarını öğrenmeden sevgili dinletmeye kadar birçok alanda çalışıyor. Önce ücret konusunda anlaşma sağlanıyor. Ücretler dinleme olayının konusuna göre değişiyor. En çok para, bir şirketin başka bir şirkete ait ticari sırlarını öğrenmesi amacıyla dinlenmesi durumunda isteniyor.

Vatandaşlar, dinletmek istedikleri kişilerin telefon numaralarını şebekeye bildiriyor. Şebeke elebaşısı da GSM şirketlerindeki elemanlarıyla irtibata geçip dinleyeceği kişiye ilişkin bilgileri veriyor. Önce teknik takibe alınan kişilerin geçmişte görüştüğü telefon numaraları listeleniyor. Ardından o andan itibaren telefon görüşmeleri ve mesajları kaydediliyor.

Gözaltında bulunan Rıdvan Dilmen'in de şebekeden Tanju Çolak'ı dinletmek için yardım istediği öne sürüldü. İddiaya göre ikili arasında çıkan bir dedikodu yüzünden Dilmen'in, Çolak'a ait telefon numarasını şebekeye verip kimlerle görüştüğünü öğrenmek istedi. Şebekenin de bu istek doğrultusunda Çolak'ın irtibatta olduğu kişileri Dilmen'e söylediği belirtildi.

KAYNAK

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
4-4-2 oynatıyor mu onu dınletmıstır.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Başka kimleri dinlemiştir kim bilir :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Haftasonuna çıksında, yorumlanacak bir Trabzon-Beşiktaş maçı var onu yorumlasın... :D

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Rijkaard'a ahkam keseceğine kendi hayatına bir yön versin şimdi rahat rahat...

Sanırım kırmızı kart gördü,takdir edilecek bir süre ceza alabilir...

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
13
karizma fena çizildi suçsuz bile olsa