Haber Rezilliğin Diğer Adı: NBA 2K22

Bu konuyu okuyanlar

Penetrator God

Doçent
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
864
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
527
Puanları
93
Yaş
26
1656843284678-png.1439541


İlk olarak 2K12 ile bu seriye başlamış ardından 2K15 ile tamamen bırakmış biriyim. Epic Games geçen sene 2K21 bedava verene kadar bu serinin varlığını bile unutmuştum. Oyunu oradan edinmem ile tekrar başladım. 2K21 oldukça yarım bir oyundu. Uzun yıllar ara verdikten sonra tekrar oynamak her ne kadar ilgimi çekmiş olsa da çıkmaması gereken bir oyun olan 2K21'in pek çok açıdan yetersizliği çabuk sıkılmanıza neden oluyordu. Özellikle 2K12, 2K13 ve 2K14 yüzlerce saat oynamış biri olarak 50 saatte 2K21'in sıktığını net olarak söyleyebilirim. My Career modunun herhangi bir hikaye barındırmaması oyunu orijinal olarak sahip olmanın hiçbir anlam ifade etmemesine neden oluyordu. Çünkü Online tarafıyla hiç ilgilenmiyordum. Bu sebepler ile 2K22'nin Steam'da indirime girmesiyle beraber satın almaya karar verdim çünkü okuduğum haberlere göre 2K22 kötü de olsa bir My Career hikayesi barındırıyordu ama aldığıma alacağıma bin pişman oldum ve sözde hikayenin satın alacak kadar değmediğini ve seriyi yıllar önce bırakmakla ne kadar haklı olduğumu da gördüm.

2K22 ufak tefek şeyler dışında tamamen 2K21 ile aynı oyun hatta bazı açılardan çok daha kötü ve dengesiz bir oyun olmuş, kasıtlı olarak tabii ki. Tüm problemlerine rağmen 2K21 hak ettiğinden fazla gömülen bir oyundu. Evet 2K20 ile kıyaslarsak hiçbir gelişme yoktu hatta daha da kötüydü ama aynısı şu an 2K22 için geçerliydi. 2K21 VC satın almadan oynayabilirsiniz rahatlıkla. Ben çok rahat 60 overal başladığım karakterimi bıraktığımda 84 çıkarmıştım ve 35.0 sayı, 15.0, asist ortalamalarıyla oynuyordum PG pozisyonunda ikinci sezon. 2. sezonumda kırmadığım rekor kalmamıştı. 34 asist yapmış ve 69 sayı falan atmıştım ve zorluk HOF olsun ya da Pro olsun fark etmiyordu oyunda dengeli bir zorluk vardı. Bu ortalamaları şut atmadan içeriden oynayarak yapıyordum. Şut atsam çok daha yüksek olabilirdi. Keza 2K21'in en çok eleştirilen tarafı olan şut barına alışmıştım. 2K22'de gelen yeni şut barından çok daha iyiydi. 2K22 şut barı hem konum olarak hem de zamanlama olarak çok daha kötü geldi bana.

Diğer taraftan 2K22 tamamen Pay to Win haline gelmiş. Artık VC satın almadan gün içerisinde bu oyunu oynayacak onlarca saatiniz yoksa kesinlikle karakterinizi geliştirmeniz neredeyse imkansız hale gelmiş. 2K21'de 60 overal karakter ile 1. tur 2. sıradan seçilmiştim. 2K22'de çok uğraşmama rağmen 1. tur 29. sıradan ancak seçilebilmiştim çünkü 2K22'de draft sistemi de o kadar saçma sapan bir hale getirilmiş ki sadece 1 maç oynayabiliyorsunuz. Draft sıranızı yükseltebilmeniz için hiçbir şans tanınmıyor 2K21 kıyasla bir kolej kariyeriniz olmuyor. 2K21'de bir hikaye yok ama en azından kolejde çok daha fazla maç oynayabiliyordunuz hatta uğraşırsanız şampiyonluk bile yaşayarak bitirebilirdiniz. 2K22 ise inanılmaz basit bir hale gelmiş çünkü oyunun başında VC satın alarak karakterinizi 99 overala çıkarmazsanız ilk sıralardan seçilmeniz imkansız.

2K22 inanılmaz zorlaştırılmış. Karşı takımda önüne gelen herkes ya blok atıyor ya da topunuzu rahatlıkla çalabiliyor. Keza bir boşluk buldular mı direkt üçlüğü yapıştırıyorlar. Diğer taraftan kendi takımınızın yapay zekasına gelirsek o kadar berbat durumdaki bütün ilk beşi 99 overal adamlardan kursanız bile bomboş üçlükleri kaçırıyorlar, saçma sapan şutlar deniyorlar ve neredeyse sıfıra yakın bir savunma yapıyorlar. Bu yıl sadece zaman ve para değil ayrıca sabırlı bir insan değilseniz de kesinlikle 2K22 bedava olmadığı taktirde uzak durmanız gereken berbat bir oyun olmuş. 2K'dan ve 2K14'ten sonra çıkan tüm oyunlarından zaten çoğunlukla kitlesi nefret ediyorlar ama bunca yıl hala oyun yapabiliyor olmaları başka alternatif olmaması ve insanların basketbolu sevmeleridir. Yoksa 2K'nın kendi kitlesini inek gibi sağmayı amaçlamaktan başka hiçbir amaçları yoktur.

Artık yaptıkları oyunlarda tek kişilik moda bile hiç özen göstermemeye başladılar. 2K22'de resmen zorla Online maçlara oyuncuları sokabilmek için saçma sapan bir görev listesi özelliği eklemişler. Bu oyunun bütün ciddiyetini yok etmiş. Keza PC oyun çıkarmalarına rağmen yıllardır hala grafiksel olarak eski nesil kullanmaları da büyük hakaret. Günümüzün PC'leri konsolların gücünü geçeli çok uzun zaman oldu ve hala 2014'ten kalma grafik motoruyla PC oyun çıkarmaları ne kadar PC tarafındaki kitleyi de umursamadıklarına bir örnektir.

PC tarafındaki tek eksiklikler grafik değil pek çok açıdan konsol tarafına kıyasla çıkarılmış özellikler de var saymakla bitmez bunlar şimdi boş verin. Diğer yandan arkadaş çok mu zor PC yapılan oyunlar oyun kontrollerinin klavyeye uygun olarak iconlarla yapılması? Herkes bu oyunu oynarken Controller kullanmak zorunda mı? Klavye ile de çok iyi bir şekilde oyunu oynayan biri olarak ben bu durumdan çok rahatsızım.

Özetlersek eğer Online maçlara girmeyecekseniz ve VC satın almayacaksanız özellikle benim gibi geçen sene NBA 2K21 bedava sahip olup oynadıysanız 2K22 satın almak için hiçbir nedeniniz yok. Keza PC oyuncusuysanız aynı şeyin laciverti olan yeni çıkacak 2K23'ten de uzak durmanızı öneririm en azından çıktığı ilk 6 aylık dönem için. 2K kadar rezil bir firma bu camiada çok az var. Ubisoft'un bile oyunları belirli bir kalite de olurlar ama 2K onları bile geçmiş. Açgözlülükte umarım ilerleyen yıllarda daha düzgün bir firmanın basketbol hakkında oyunlar yaptığını görürüz ve 2K'nında bir an önce bu piyasadan yok olup gittiğine şahitlik edebiliriz. En azından umursamadıkları halde sırf para için PC'ye bu kadar rezil işler yapmayı bırakmaları lazım.
 

eminsever

Öğrenci
Katılım
1 Mayıs 2022
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
19
bu sene biraz daha yetenekle ağırlıklı olmuş oyun bende fark ettim gerek kariyer modu gerek normal modlar
 

Penetrator God

Doçent
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
864
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
527
Puanları
93
Yaş
26
bu sene biraz daha yetenekle ağırlıklı olmuş oyun bende fark ettim gerek kariyer modu gerek normal modlar

Yetenek değil VC ağırlıklı olmuş. Bu seri için hiçbir zaman yetenek gerekmiyor. Basarsın parayı alırsın 500.000 VC basketbol tanrısı olursun zaten oyunda.
 
Üst