Resim üzerine logo yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Arkadaşlar bloguma koyduğum fotoğraflara blogumun logosunu üzerine yerleştirmek istiyorum. Bunun için ücretsiz ve kullanışlı yazılım önerir misiniz. Bir diğer sorum ise bu tür programlarda topluca tüm fotolara logo ekleyebilir miyim?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Gimp bildiğim kadarıyla ücretsiz. Ama bunu her programla yapabilirsiniz hemen hemen . Photoshop kullanabilirsiniz warez olur ama daha iyi olur.

(Warezi hiç desteklemiyorum yanlış anlamayın yani :D )

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Gimp bildiğim kadarıyla ücretsiz. Ama bunu her programla yapabilirsiniz hemen hemen . Photoshop kullanabilirsiniz warez olur ama daha iyi olur.

(Warezi hiç desteklemiyorum yanlış anlamayın yani :D )

Teşekkürler.. Örneğin şu anda elimde logo var ama ben bunu fotoya yüklediğimde arka fon beyaz kalıyor be ise şu tür logo yapmak istiyorum fotoğrafın üzerinde. http://www.teknoblog.com/wp-content/gallery/zte-cool-incelemesi/zte-cool-inceleme-00008.jpg

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Teşekkürler.. Örneğin şu anda elimde logo var ama ben bunu fotoya yüklediğimde arka fon beyaz kalıyor be ise şu tür logo yapmak istiyorum fotoğrafın üzerinde. http://www.teknoblog.com/wp-content/gallery/zte-cool-incelemesi/zte-cool-inceleme-00008.jpg

Misal AAA Logo ile bir logo tasarlarsınız ve bunu kaydederken "transparent background" a tik atarsınız arka plan yok olur... Yahut elinizde hazır logonuz varsa PS ile sihirli seçim aracı kullanarak beyaz bölgeye tıklarsınız ve background eraser ile o beyazlığı yahut siyahlığı silebilirsiniz...

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Misal AAA Logo ile bir logo tasarlarsınız ve bunu kaydederken "transparent background" a tik atarsınız arka plan yok olur... Yahut elinizde hazır logonuz varsa PS ile sihirli seçim aracı kullanarak beyaz bölgeye tıklarsınız ve background eraser ile o beyazlığı yahut siyahlığı silebilirsiniz...
Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum hazır logomun beyaz bölgelerini paint.net programıyla saydamlaştırdım.Bu logoyu paint.net programı ile değil normal paint ile başka bir fotoğrafın üzerine yapıştırdım sonucunda arka plan yine beyaz kaldı bir şey değişmedi.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum hazır logomun beyaz bölgelerini paint.net programıyla saydamlaştırdım.Bu logoyu paint.net programı ile değil normal paint ile başka bir fotoğrafın üzerine yapıştırdım sonucunda arka plan yine beyaz kaldı bir şey değişmedi.

Logoyu buradan yahut özelden paylaşma durumunuz varsa transparan arkaplan için logoya göz atabiliriz... Böylece transparanlaştırma işleminin doğruluğundan da emin olmuş oluruz zira bu işlemde de bir şeyler ters gitmiş olabilir kontrol etmek gerek...

PS de place kullanarak bu yerleştirme işlemini yapabilirsiniz, yahut PS nin ücretsiz ama kaliteli muadili GIMP ile de bu işlemi yapabilirsiniz... Tavsiyem bu iki programdan birini kullanmanız yönünde...

EDIT: Ücretsiz PS muadili GIMP varken paint e gerek yok...