Resim Temizleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kriptex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
1. Resmi açın. Bu çalışmada ben yavru bir eskimo köpeği kullanıyorum.

73552368.jpg

2. Filter > Extract tıkayın ve boya fırçası (paintbrush) aracını seçin. Köpeğin dış hatları boyunca aşağıdaki gibi çizin.

46047307.jpg

3. Hayvanın etrafını tamamen bu yeşil çizgi ile çevirin. Fırçanız mümkün olduğunca küçük olsun. Yerine göre fırça kalınlığını artırıp azaltabilirsiniz.

4. Sol tarafta bulunan boya kutusu aracını seçin ve yeşil hatlardan oluşan seçiminizin arasında bir yere tıklayın.

5. Nasıl göründüğünü göremiyorsanız sağdaki Preview'i tıklayın, çünkü bu şekilde yaptığınız ayarları onaylamadan önce önizleme ile eksik ve noksanları görebilir, gerekirse tekrar düzenlemeler yapabilirsiniz. Kesilen resmin durumunu daha net görebilmek için sağdaki Fill açılır menüsünden bir renk seçerek kestiğiniz resmin etrafına dolgu yapın.

55248878.jpg

6. cleanup (temizleme) aracı (soldan aşağıya doğru beşinci) ile istenmeyen kısımları temizleyin.

7. Edge touchup aracı (soldan aşağı doğru altıncı) ile çalışmanızda gerekmeyen
köşeleri temizleyin (bu çalışmada pençeler mesela).

96463513.jpg

8. OK'ye basın.

9. Smudge aracını seçin. Keskin görünen ve göze batan köşeleri yumuşatarak çalışmanızın son halini ayarlayın. Gereken kısımlarda zoom yaparak çalışabilirsiniz. Resminizin etrafını böylelikle kolay yoldan temizlemiş oldunuz.

62863119.jpg

Alıntı:http://www.sanalkurs.net/bir-resmin-...zleme-105.html

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Alıntı yaptığımız konulara yazalım lütfen.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Teşekkürler, bu aracı benim çektiğim resimlerde kullanmayı denedim ama bana uygun değil. Bu araç keskin kenarlı olmayan resimler için kullanılabilir sanarsam.

ihty

Asistan
Reaksiyon puanı
12
bu özellik ( Extract)cs3 e kadar vardı cs4-cs5 te yok.onun yerine refine edge geldi.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
bu cok işime yarıyacak bilmedigim bir ozellikdi teşekkürler.