Resim Temizleme

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kriptex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kriptex

Profesör
Katılım
20 Haziran 2010
Mesajlar
1,357
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
1. Resmi açın. Bu çalışmada ben yavru bir eskimo köpeği kullanıyorum.

73552368.jpg



2. Filter > Extract tıkayın ve boya fırçası (paintbrush) aracını seçin. Köpeğin dış hatları boyunca aşağıdaki gibi çizin.


46047307.jpg


3. Hayvanın etrafını tamamen bu yeşil çizgi ile çevirin. Fırçanız mümkün olduğunca küçük olsun. Yerine göre fırça kalınlığını artırıp azaltabilirsiniz.

4. Sol tarafta bulunan boya kutusu aracını seçin ve yeşil hatlardan oluşan seçiminizin arasında bir yere tıklayın.

5. Nasıl göründüğünü göremiyorsanız sağdaki Preview'i tıklayın, çünkü bu şekilde yaptığınız ayarları onaylamadan önce önizleme ile eksik ve noksanları görebilir, gerekirse tekrar düzenlemeler yapabilirsiniz. Kesilen resmin durumunu daha net görebilmek için sağdaki Fill açılır menüsünden bir renk seçerek kestiğiniz resmin etrafına dolgu yapın.

55248878.jpg




6. cleanup (temizleme) aracı (soldan aşağıya doğru beşinci) ile istenmeyen kısımları temizleyin.

7. Edge touchup aracı (soldan aşağı doğru altıncı) ile çalışmanızda gerekmeyen
köşeleri temizleyin (bu çalışmada pençeler mesela).

96463513.jpg


8. OK'ye basın.

9. Smudge aracını seçin. Keskin görünen ve göze batan köşeleri yumuşatarak çalışmanızın son halini ayarlayın. Gereken kısımlarda zoom yaparak çalışabilirsiniz. Resminizin etrafını böylelikle kolay yoldan temizlemiş oldunuz.

62863119.jpg


Alıntı:http://www.sanalkurs.net/bir-resmin-...zleme-105.html
 

by efsane

Rektör
Emektar
Katılım
10 Aralık 2008
Mesajlar
14,677
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
293
Alıntı yaptığımız konulara yazalım lütfen.
 

unattended

Asistan
Katılım
6 Mayıs 2008
Mesajlar
352
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Teşekkürler, bu aracı benim çektiğim resimlerde kullanmayı denedim ama bana uygun değil. Bu araç keskin kenarlı olmayan resimler için kullanılabilir sanarsam.
 

ihty

Asistan
Katılım
7 Ağustos 2009
Mesajlar
109
Reaksiyon puanı
12
Puanları
18
bu özellik ( Extract)cs3 e kadar vardı cs4-cs5 te yok.onun yerine refine edge geldi.
 

clients

Müdavim
Müdavim
Katılım
25 Ağustos 2010
Mesajlar
3,082
Reaksiyon puanı
36
Puanları
228
bu cok işime yarıyacak bilmedigim bir ozellikdi teşekkürler.
 
Üst